Слънцезащита 2018 - II

• 90 220
  • 744
  •   1
Отговори
# 315
Повечето оцветени слънцезащити съдържат железен оксид, който използват като оцветител или като част от компонентите които правят цвета на крема. Железният оксид казват, че филтрира видимия спектър. Колко защитават кремовете с такъв обаче, не мога да зная.
Въпросът беше за други кремове като Неострата, който пази и от светлина. Никъде на никой от кремовете които аз съм виждала не пише изрично, че защитават от видимия спектър. Може би има такива на които пише, но аз не съм попадала на такива.

# 316
Скрит текст:
Piz Buin,  за мен най-добрите масла, млека, лосиони и т. н. Получавала съм чудесен тен с тях, а хич не съм любител на излежаването на плажа. Час- два на плажа и то след 16:00 часа.
 Имат и Dry touch серия, ефективна е, днес бях с нея на лицето, вчера я купих от Метро, 13 лв. Реших, че и да не пасне на лицето, ще ги измажа на ръцете. Не лъснах, само дето максималния фактор е 30.
Поръчах си и за тяло. Чакам си ги с нетърпение, че в събота ми изгоря корема и гърба, ама то е защото не се мазах, все едно си нямах слънцезащитни в чантата.Head Band
А може ли да ми покажете кое мляко и олио сте ползвали на тази марка? Аз до сега не съм я ползвала нея. А от слънцезащитното мляко след намазване остава ли някакви бели следи?
Ползвала съм това 10SPF:
https://www.pizbuin.com/en/our-products/moisturising#sun-lotion
Не мазнее и не оставя бели петна и точно това му харесвам.  Аз лесно хващам тен, въпреки бялата си кожа, стига да не прекалявам с престоя на слънце.
Сега поръчах:
https://www.pizbuin.com/en/our-products/ultra_light#hydrating-sun-spray 15SPF
и
https://www.pizbuin.com/en/our-products/protect_cool#refreshing-sun-mousse 30 SPF

За лице, но повече за ръце взех това: 30 SPF  https://www.pizbuin.com/en/our-products/ultra_light#dry-touch-face-fluid
Попива бързо на лицето, кожата стои сочна, а ръцете ми направо го изпиват.

Миоки, дано ми хареса Австралийското злато.

# 317
  • София
А с какво отмивате Австралийското злато? В чудо съм се видяла с него Simple Smile
Обикновено вечер ползвам олио за премахване на грима (DHC, в момента съм с Elemis), после отмивам с гел и накрая с Foreo Luna2 и пяна. И после тампона ми е оранжев!
Та вие как отмивате?

# 318
С масло и аз. Аз си ползвам мой микс от масла + полисорбат 80 за по-лесно отмиване и след това с измиващ крем на Ла Рош. Пробвай да масажираш маслото по-дълго. Не съм забелязала остатъци при мен, но и целенасочено не съм проверявала честно.

# 319
  • София
Довечера ще пробвам по-дълго да масажирам.
В интерес на истината аз от доста време не бях почиствала с един уред - Hitachi Hada Crie - на режим почистване.
Тоест възможно е и преди Австралийскто злато да не съм отмивала добре защото това Хитачи ползвах основно когато бях по майчинство и грим не слагах.
Но въпреки това си мисля, че проблема е точно в златото.

# 320
Освен това този крем съдържа ретинил аплмитат, който се оказва, че може да ускори развитието на ракови образувания по кожата, при присъствие на слънчева светлина. Отделно има минерално олио и масло от карите, които не са подходящи за мазни кожи склонни към пъпки. Не бих си го мазала и по тялото този.

Съвсем се обърках! Вит А във формата на ретинол палмитат е опасен, не само в слънцезащитни кремове, а въобще в кремове, така ли?

Може ли да помоля нещо, може ли да напишете, който е по-запознат, кои съставки трябва да избягваме на всяка цена, т.е те са много, но наистина най-вредните, като Алкохол денат, етилов, метилов и т.н

Забърсях набързо една Нивеа за деца за чувствителна кожа и сега чета - Алкохол денат и титаниев диоксид /нано/...Не е добре за детето, нали?
В чудо се виждам какво да взема за нея!

Последна редакция: вт, 12 юни 2018, 12:22 от Самсара

# 321
  • Prismatica Aerie
Наистина е бетон австр. злато, няма мърдане.
Аз ползвам най-просто хидрофилно олио, почиствам с мокра кърпа и после с бебешки гел. Тампонът с розова вода ми е чист.

El_83, в тонирания на Ла Рош има железен оксид.
Toзи продукт е с насоченост срещу UVB, UVA, visible light and infrared.
Още един продукт.

Всъщност мощни антиоксиданти биват влагани в слънцезащити, като се използва тяхното противодействие към оксидативния стрес, причинен от видимата светлина. В този смисъл, не е само железният оксид, предпазващ от нея. Фирмите патентоват съставки, които тепърва ще се доказват. Гледам, че и Юсерин са разработили такъв слънцезащитен флуид.

# 322
Скрит текст:
Освен това този крем съдържа ретинил аплмитат, който се оказва, че може да ускори развитието на ракови образувания по кожата, при присъствие на слънчева светлина. Отделно има минерално олио и масло от карите, които не са подходящи за мазни кожи склонни към пъпки. Не бих си го мазала и по тялото този.

Съвсем се обърках! Вит А във формата на ретинол палмитат е опасен, не само в слънцезащитни кремове, а въобще в кремове, така ли?
Не, изрично става въпрос за слънцезащитните, от това което четох.

За нано частиците няма изрично становище дали се абсорбират от кожата. При деца се препоръчва да се избягват за всеки случай.
Денатурирания алкохол не е препоръчителен, защото суши кожата, обаче го влагат в много продукти, защото подобрява формулата. От друга страна, ако този алкохол е само в слънцезащитата, а иначе се избягва и се полагат добри грижи за кожата от гледна точка на хидратация, за мен е допустим.
Цитрусовите масла също трябва да се избягват през деня, защото са фототоксични. 

Последна редакция: вт, 12 юни 2018, 13:10 от Миоки

# 323
  • София

Това, което аз съм чела за  ретинол палмитат, е че под въздействието на слънчевите лъчи става канцерогенен.

# 324
  • София
Наистина е бетон австр. злато, няма мърдане.
Аз ползвам най-просто хидрофилно олио, почиствам с мокра кърпа и после с бебешки гел. Тампонът с розова вода ми е чист.
И на мен тампона ми е чист ако ползвам само него. Ако обаче го сложа в Хитачи-то и почистя с йони е оранжев. Не ме кефи да е толкова пък бетон това злато Simple Smile

# 325
  • Prismatica Aerie
А-а, разбрах. А този уред не може ли да се ползва всеки ден на режим почистване?

Благодаря, че сподели. Имам Форео Луна, но щом и след него остава оранжево..

# 326
  • София
Ами то за моженето - може, но се иска време. Е, не е много, 3 минути са, но аз ползвам и други уреди, правя си различни процедури и някак не ми се иска да почиствам с 4 различни неща, за да ми е чиста кожата. И това по 10 минути всяка вечер.
Това е Хитачи-то:

# 327
Какво точно прави това Хитачи?

# 328
  • София
Какво точно прави това Хитачи?
Има 4 режима на работа - почиства и помага за дълбоко проникване на продукта (тоник, серум, крем), както и охлажда кожата с цел свиване на порите. Работи с положителни и отрицателни йони.

# 329
Има 4 режима на работа - почиства и помага за дълбоко проникване на продукта (тоник, серум, крем), както и охлажда кожата с цел свиване на порите. Работи с положителни и отрицателни йони.
Благодаря!

Аз въртя, суча, пробвам, по-приемлив за употреба крем от Антелиос флуид без парфюм не мога да намеря. Или са ми мазни, или ми сушат или оставят бял филм.

Общи условия

Активация на акаунт