Слънцезащита 2018 - II

• 89 712
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
Слънцето с всяка изминала година става все по-силно и по-вредно.За три години ми избиха толкова лунички по тялото след море, колкото цял живот не съм имала. А и преди съм ходила на почивки и то по-дълги отколкото сега.
Увреждането от слънцето е кумулативно. Натрупва се и се проявява по-явно след една определена възраст. Не е задължително да е старческа преклонна и дори не след 40. Може и доста по-рано. По горната част на дланите все още петна нямам, но по ръцете и предмишниците имам доста, при това не съм се пекла поне от 3 години. Имам и доста бенки основно по ръцете. Краката, които рядко показвам от години, дори през лятото са доста по-добре в това отношение.

Синът ми, който е на 15г и ходи с баба си и дядо си наморе всяка година има повече бенки от мен даже вече и това много ме притеснява. Опитвам се да му набивам в главата да се маже усилено, защото не мога да го спра. Носи и бански с тениска на плажа, но пак...

# 436
  • София
При бенките има основно значение наследствеността, да не кажете сега, че и те основно от слънцето избиват. Увеличават се и в следствие на хормонални промени, при бременност примерно.
Появата на бенки със слънцезащитен не виждам как можеш да предотвратиш, можеш само да се опиташ да се предпазиш да не се активират и, не дай си боже, да преминат в нещо по-сериозно.
Луничките също са си наследственост.

# 437
Пазенето да не се активират бенките малка причина ли е? Според мен не, за това си се мажа. Отделно, че лесно изгарям и трудно чернея + от няколко години слънчева алергия на деколтето. А още по-отделна тема е, че има и други форми на ракови образувания, не само меланома.
Честно казано, не виждам предимства да не се мажа пред това да се мажа, освен малко повече вложено усилие и малко повече похарчени пари, което определено не е достатъчно, че да ме откаже от предимствата.

# 438
  • Prismatica Aerie
  Много съм доволна от този лосион, чудесно предпазва децата, не оставя бял филм (не, че това им е пречело някога),  не лепне, няма аромат, бързо попива.
За лице на възрастен абсолютно не става - пробвано Simple Smile

За тяло пробвах това, не знам доколко е успешно. Но е приятно и не се усеща. Под тяло имам предвид видимата част от ръцете, друго открито нямам.

# 439
  • София
Пазенето да не се активират бенките малка причина ли е? Според мен не, за това си се мажа. Отделно, че лесно изгарям и трудно чернея + от няколко години слънчева алергия на деколтето. А още по-отделна тема е, че има и други форми на ракови образувания, не само меланома.
Честно казано, не виждам предимства да не се мажа пред това да се мажа, освен малко повече вложено усилие и малко повече похарчени пари, което определено не е достатъчно, че да ме откаже от предимствата.
Никой не те кара да не се мажеш, аз също се мажа Stuck Out Tongue Winking Eye
Просто от появата на някои недостатъци няма как да се предпазиш, слънцезащитата не е манна небесна.

# 440
Здравейте, знаете ли някакъв слънцезащитен продукт, който да има и отблъскващо действие срещу насекоми, визирам досадните мушици и прочие на плажа. Благодаря много предварително.

# 441
  • до едно тепе
Детския Дейлонг не го внесоха тази година. Където и да попитах все казваха,че няма наличности в складовете. На моите деца им взех на Авен детския лосион. И двамата са ми правили реакции към слънцезащитни продукти. Към този засега няма реакция, но сме мазали само няколко пъти крака и ръце. Пробвах го на моето лице( със смесена кожа съм) и категорично не става за разходка из града. Лъщях яко. А интересното е,че на децата не им личеше, че са намазани. Лъскавото беше само при мен.

# 442
Никой не те кара да не се мажеш, аз също се мажа Stuck Out Tongue Winking Eye
Просто от появата на някои недостатъци няма как да се предпазиш, слънцезащитата не е манна небесна.

Аз казвам защо аз се мажа. Ти си тази, която играеш адвокат на дявола Wink
Може пък и да се предпазя. Това че се мажа, не значи, че не правя и други неща, с които да "поправя" щетите и разчитам само на мазането.То просто е още една част от целият ми режим.

Никой не твърди, че слънцезащитата е манна небесна. Просто е още един иструмент и няма да навреди на никой да бъде малко по-отговорен към здравето си.
От всичко чети, че превенцията е най-добрата защита.

# 443
  • Prismatica Aerie
Лъщях яко. А интересното е,че на децата не им личеше, че са намазани. Лъскавото беше само при мен.
Мен винаги ме изумява този абсолютен факт Simple Smile

# 444
На мен пък често ми се случва на лицето да лъщи, а на ръцете не. Вероятно е същата "схема". Кофти работа  Laughing

# 445
Лъщях яко. А интересното е,че на децата не им личеше, че са намазани. Лъскавото беше само при мен.
Предполагам, че това става заради съвсем различните видове кожи. Не може да сравняваме зрялата кожа, с тази на едно дете.

# 446
  • София
децата нямат нашите (количества) хормони, затова не регират по същия начин на мазила, както и не им мирише и потта

# 447
В обедната почивка обиколих за какаовото масло. В Билата, в която проверих - нямаше, бяха я изкупили гадовете. Иначе беше намалена на 11 лв за 580 гр. В ДМ изобщо не видях какаово, имаше само кокосово. Ще проверя и в другата Била, която ми е под ръка, иначе ще търся в някой био магазин.

# 448
  • Prismatica Aerie
Скрит текст:
Предполагам, че това става заради съвсем различните видове кожи. Не може да сравняваме зрялата кожа, с тази на едно дете.
Предполага се, че осъзнавам различията между детска и зряла кожа. Blush В този смисъл, напълно осъзнато се учудвам колко различно реагират на едно и също мазило

# 449
в дм има какаово - 100 гр., 5.50 или 6.50 на драгон, просто не е имало в момента
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт