Слънцезащита 2018 - II

• 89 722
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
  • София
На мен ми е адски неприятно,че като се намажа със слънцезащитите по лице и тяло и ми става ужаааасно горещо и кожата ми все едно се задушава. Много неприятно. При вас има ли го това ?  Weary

В обикновени условия - не, но когато тичам със слънцезащита определено се потя повече по покритите с крема части.

# 421
  • Sofia
Ле-ле, да мажа тялото си със слънцезащитни продукти, като не съм на плажа, ми звучи мъчително. Simple Smile Хайде, за лицето някак се прежалвам в повечето случаи.
А защо мажете тялото? Склонни сте към изгаряне и зачервяване или просто държите да сте предпазени на 100%?

# 422
Защита на кожата от силното слънце - изгаряне, бенки, петна, отпускане на кожата, ракови образувания...

# 423
  • Sofia
Сигурно си права, но на мен лично ми е много трудно да открия мотивация за чак толкова щателна грижа. Peace

И слънцезащитните за лице не ги долюбвам особено, но слагам, понеже нали било важно...

# 424
И аз не обичам, но след като си погледнах тази година ръцете и ми стана зле... Имам странни петна, доста бенки и кожата изглежда една неравна като тен. Едно време не беше така.
Лошото е, че когато видиш пораженията, вече е късно, а те обикновено се проявяват след години.  Rolling Eyes
Смятам да направя всичко възможно да поправя щетите до колкото може, но си е като да плюеш срещу вятъра Simple Smile

# 425
Аз лично мажа ръце и деколте дори и в градски условия, защото съм супер бяла, тена ми е неравен, зачервявам се веднага само малко да ме напече слънцето и най гадното от всичко е че съм цялата в бенки и постоянно ми излизат нови и нови Cry Вече започвам да се плаша доста. И при мен едно време не беше така, въпреки че съм само на 27. Та няма как да не се мажа по откритите части на тялото, ако ще и най лепкавото нещо да е.
Другата седмица съм на море.. приятелките ми се пекат по цял ден на слънцето, пък аз си седя бяла под чадъра. Чак ми се отщява да ходя. Grinning

# 426
Мен също хем и се ходи на море, хем ми се ощява. Във вода не влизам, че ме е гнус от фекалните води. Под чадър онази година пък така да ми беше студено. Бяхме си взели шезлонги на първа линия, и направо леден вятъра усещах (това края на юли), че през цялото време бях с жилетка и покрита с кърпа (това заради студа), шапка и въпреки това омазана.

# 427
  • Sofia
Аз тен никога не искам да хващам, като съм на море, защото и без това съм си доста смугла (по рождение). Simple Smile Не се пека грам, но постоянно съм във водата (поне по 4-5 ча̀са дневно), където, всъщност, кожата най-лесно почернява, каквато и слънцезащита да използваш. Peace

# 428
  • Sofia, Bulgaria
Аз в градски условия също мажа откритите части, в зависимост от облеколото. Изобщо не искам тен, а и си представям колко смешна ще съм с бяло лице и тъмни ръце и крака до някъде Joy Тази година за лице съм супер изненадана от Garnier ambre solaire Sensitive 50+ https://goo.gl/images/GtqVYj. Много лек, бързо попива и не лепне.
Не обичам да ходя на море, не ме свърта да се пека или да стоя под чадъра и т.н. Само във водата ако може да стоя Grinning
С бяла кожа съм, но бързо почернявам и рядко изгарям. Това е и причината чак сега да обърна внимание на слънцезащитата в ежедневието.

# 429
  • Sofia
А подновявате ли слънцезащитата по откритите части на тялото? Примерно, ако сте навън през почти целия ден?

# 430
Аз не подновявам - работя до към 13.00 навън и нямам нито време, нито възможност за подновяване. Сутрин в 7.00 мажа обилно с фактор 50 и разчитам на него да ме опази поне до обед. Доволна съм - нямам петна от слънцето вече втора година, а съм с бяла кожа, която лесно пигментира. Обаче, гледам на ръцете ми взели кафеви точици да се появяват.... Там няма как да мажа защото си мия много ръцете и няма смисъл. Изобщо тая година забелязвам и други реакции ктм слънцето. Не е по темата ама и слънчева алергия направих и на очите. И сериозно се замислих....за защитата.

# 431
Как така и на очите? Rolling Eyes Зачервяване, сълзене - в това ли се изразява?

# 432
Лекарката го обясни, че е все едно съм си осветила очите - парене, все едно стъкла имам в очите, боли, обилно сълзене, кървясали очи. Буквално не мога да понеса светлина. В момента дори околоочен крем ми казаха да не слагам ама аз си цапвам по малко хидратиращ.

Слънцето с всяка изминала година става все по-силно и по-вредно.За три години ми избиха толкова лунички по тялото след море, колкото цял живот не съм имала. А и преди съм ходила на почивки и то по-дълги отколкото сега.

Последна редакция: чт, 28 юни 2018, 00:17 от Did-ko

# 433
Съжалявам! Дано мине! Hug

# 434
Благодаря, Figs Flowers Hibiscus Ще мине, ама е неприятно и изнервящо.

Общи условия

Активация на акаунт