Слънцезащита 2018 - II

• 89 689
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Лодси, всеки път като посегна към Златото се сещам за твоето Хитачи и вече го ползвам съвсем рядко, заради това недопочистване Joy Не ми се купува специален уред, нито ми се занимава чак толкова с търкане
Аз това не го разбрах Simple Smile
Според мен Хитачито почиства на 100% кожата и аз много го харесвам. Просто не искам задължително всеки ден да имам 3 минути почистване повече.

# 586
  • Prismatica Aerie
Исках да кажа, че ползвам Златото по-рядко, защото знам, че не го почиствам качествено от лицето си без уред. Simple Smile

# 587
  • София
Ох, да, така е. Имам една неотворена туба и се чудя дали изобщо да я ползвам или директно да я разкарам...

# 588

В този смисъл - слънцезащитата не би трябвало да се възприема като изнежване на кожата. Simple Smile
[/quote]

Права си, разбира се Yum
У мен се е загнездило едно такова убеждение (съвсем мое си), че адаптацията на организма е важна част от еволюцията ( можете да се посмеете Satisfied )Та в тоя ред на мисли се старая да се адаптирам и следя еволюцията си Stuck Out Tongue Winking Eye

# 589
Чистя златото без проблем в 2 стъпки =  маслено + нещо друго, каквото имам под ръка... Мазна кожа, под него слагам серум и/или флуид!

# 590
Аз го чистя с мицеларна вода на Биодерма с розовата капачка. Заедно с ФДТ пада всичко. После само с вода. На мен обаче ми изсушава и без това сухата кожа  newsm78

# 591
  • София
Аз ако не почиствах с уред след златото нямаше и да знам, че не е отмито защото след измиване с олио, гел и пяна лицето изглежда перфектно чисто. Мисълта ми е, че това че смятате че е изцяло отмито не значи че е така.

# 592
  • гр.Видин
Ами той нали затова е уреда. Предполагам, че по принцип изкарва повече мръсотия.

# 593
  • Prismatica Aerie
У мен се е загнездило едно такова убеждение (съвсем мое си), че адаптацията на организма е важна част от еволюцията ( можете да се посмеете Satisfied )Та в тоя ред на мисли се старая да се адаптирам и следя еволюцията си Stuck Out Tongue Winking Eye
Признавам, че ми липсва подобно алтруистично себеотрицание. Blush Персоналната адаптация на личния ми организъм може и да допринесе за еволоцията, ама някак не ми се експериментира или поне бих противодействала на животозастрашаващи природни явления Simple Smile
От слънцето просто ме е страх и инстинктът ме кара да се защитавам. Никакъв революционер не става от мен.

# 594
Да следя новите тенденции и да питам за обсъжданото "злато". Казвате, че нанасяте сутрин и вечер миете. Не трябва ли да се подновява на няколко часа слънцезащитата....каквато и да е тя?
След сутрешното мазане, аз подновявам на 2 часа, ако съм навън или преди излизане ако съм вътре.

Няма такова нещо като изнежване на кожата от слънцезащитата. Сравнявам го като да добиеш защита от дъжда, ако излизаш винаги без чадър - няма ка да стане, все ще си си толкова мокра, колкото дъжд те е навалял.

# 595
  • София
Аз пък да се оплача, при цялото мазане през два часа се петньосах здраво на морето. По принцип моята кожа е склонна към лунички и ми се появяват винаги през лятото. Та петната са с всъщност лунички, но са по цялото лице, а не само по носа.
Мазах със слънцезащитен с 50 SPF.
Ето този
Миналата година ползвах същия и нямах проблем, та се чудя сега защо срана така?!
Сутрин преди крема нанасях EUK на the Ordinary, а вечер ползвах серума Glow на Румяна Илиева. Възможно е някой от тях да ми е “направил тази услуга”?!
Сега ползвам избелваща слунцезащита на ISIS Pharma и заедно с избеляването на тена, изчезват и луничките лека полека. Надявам се, бързо да се оправят нещата.
Но се чудя защо стана така, при цялото фанатично мазане преди и по време на излагане на слънце?!

# 596
В серума на Румяна ,доколкото си спомням има доста етерични масла.Те правят кожата фоточувствителна.Маслата не са опция за дневно,лятно използване.

# 597
  • някъде под слънцето...
Понякога са достатъчни само няколко часа без защита и не много силно слънце за да се опетни човек .
Може би година след като успешно  бях преборила петната  , се наложи соешно да замина за погребението на баща ми. В състоянието, което бях събрах набързо куфараЗнаех че е въпрос на време, защото бях ходила да го видя жив и в съзнане предния месец , но си беше шок.
Навън съм била само  много малко  часове и все пак беше средата на май.
Не съм имала време и желание да се заседявам пред огледалото  през четирите дни(два от които на път), но когато се прибрах у дома вече се бях сдобила с две огромни петна .
От тогава си научих урока.
Годишното време не е от значение , ако искам да нямам петна защита през два часа.
Дори дрехи не простирам без защита.
Предпочитам иронични усмивки (не всеки намира за нормално подновяването особено през зимата) пред това да се петносам.

Последна редакция: нд, 12 авг 2018, 13:21 от sl

# 598

Предпочитам иронични усмивки (не всеки намира за нормално подновяването особено през зумата) пред това да се петносам.

Няма място за иронични усмивки, щом кожата ти го изисква, правиш всичко възможно да удовлетвориш нуждите и.

Аз от това лято започнах да използвам слънцезащита. Досега не я намирах за толкова важна, но слънцето наистина е много силно и за себе си реших, че е добре да я въведа като грижа за кожата. Определено слънчевата ми алергия се повлия/тушира от слънцезащитните кремове и виждам само ползи от употребата им. Да не говорим, че понеже повечето са по мазнички, ми идват благотворни и за кожата на лицето.

# 599
  • София
В серума на Румяна ,доколкото си спомням има доста етерични масла.Те правят кожата фоточувствителна.Маслата не са опция за дневно,лятно използване.

Аз използвам серума само вечер, както е препоръчала Румяна. Много внимавам с него, точно защото зная, че съдържа етерични масла. И пак луничасах 😟

Да, sl и аз си знам урока. При мен наистина става въпрос за фанатично мазане, защото съм с бяла кожа, склонна към лунички и петна и не пропускам мазане и подновяване и ето!

Общи условия

Активация на акаунт