Kak родихте (само за майки родили в България)

• 6 954
  • 201
  •   1
Отговори
# 60
  • Добрич
Секцио по спешност!
Започнаха да се колебаят тоновете!

# 61
Без никакви екстри-1

# 62
Секцио по желание.

# 63
   Нормално с помощни средства - окситоцин, за да накарат бебо да слезе, защото беше високо под ребрата, въпреки 8 часовите контракции, изтеклите води и разкритието! Раждах с уговорка, в смисъл при лекаря, който ми проследи бременността, без да му плащам нищо!

# 64
нормално, с епидурална, в частен Майчин дом във Варна

# 65
Секцио по спешност-причина-изтекли води , никаква родова дейност и след система, а се оказа, че и беб е бил с омотана връв.
Ама като помощни средства съм имала и система окситоцин, така че-стана комбинирано.

# 66
  • София
И двата пъти нормално, без уговорка, без помощни средства. И двата пъти в Майчин дом София.

# 67
Планирано секцио по мед. показания: беба беше седалищно, обърна се така в 34 седмица и после като типично раче-осмокраче прояви инат и си остана така до раждането  Mr. Green

# 68
Нормално ,отидох на контролен преглед и докторката реши да ме остави да раждам ,че вече било почнало .Имах епидурална анастезия и ми включиха и система с окситоцин за ускоряване на процеса  ( от постъпването до приключване на процеса 3 часа ) После ми казаха ,че се наричало дирижирано раждане - нямам нищо напротив и следващо такова

# 69
  • Петрич
3-та опция.

# 70
  • София
Аз родих с уговорка и окситоцин.

# 71
Първото си дете родих секцио по медицински показания. Лекарят ми смяташе, че тазът ми не е достатъчно широк и не вярваше, че мога  да родя нормално без усложнения. Все пак беше ми обещал да ме пусне да се пробвам и ако наистина се запъне раждането, тогава да ме оперира. След като минаха 4-ри дена след термина и нямах абсолютно никакви признаци, че ще раждам, а бебето стоеше високо горе и даже не беше слязло малко по-надолу, се реши все пак да ме оперират. Не пожелаха дори да ми предизвикват раждането, казаха, че е безмислено в моя случай. Малко дълго стана ама не знаех как да го обясня...

Сега второто ще бъде пак секцио планирано този път, тъй като имам скорошно първо секцио и смятат, че е рисковано. Засега бебето е и седалищно разположено и върви едричко. 

# 72
  • София
Трябваше да родя нормално, въпреки че бебчо беше седалищно, но тъй като не искаше да излиза на 11-я час ме оперираха.
Бях с епидурална упойка, но в процеса на операцията лекарите решиха друго - заспах и като се събудих всичко беше свършило. Детенцето си видях едва на 3-я ден.
Ако трябва да раждам   - бих избрала пак  Секцио Цезари. Wink

# 73
  • Вече с постоянно местожителство на село...
 Госпожицата я преносвах една седмица и предизвикаха със система раждането нищо че имах контракции от предната нощ нямах уговорка с лекар и затова гласувах със третата опция до 10 дена ще мога да коментирам и за второто раждане Wink

# 74
Нормално, без уговорка и с окситоцин, който обаче потече в последния момент - бях омотала тръбичката и докато се разбере какво става, то взех че родих Laughing

Общи условия

Активация на акаунт