Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 14

• 65 892
  • 724
  •   1
Отговори
# 165
Досега вземала ли си хепарин? Ако не си ще те почнат с 0,4. Ако пък си на него ще ти го вдигнат вероятно на 0,6.

# 166
  • София
Досега вземала ли си хепарин? Ако не си ще те почнат с 0,4. Ако пък си на него ще ти го вдигнат вероятно на 0,6.

На Фраксипарин 0,4 съм от положителния тест - края на Април. Аспирин протект през ден.

Имам един мисед Януари след ин витро, развитието започна да изостава и сърцето спря в 8 г.с., затова сега на размразеното му се притеснявам доста.

# 167
  • София
А в Токуда къде си го пускаш изследването? Трябва ли да ти е изписано специално?

Nandin, благодаря за съвета! Днес изчаках с ваденето на иглата и не се появи нито капчица.

# 168
Лаленце, отиваш, регистрираш се, плащаш и изследваш. Аз в ситиклиник го пуснах, те са вече заедно с токуда под една шапка. Еднакво е. Simple Smile

# 169
Моите резултати излязоха, 4 изменени генотипа имам и от утре съм на 0.4 Клексан и 5 таблетки фолиева на ден. Иначе от резултата не разбирам много, утре ще разпитам. Консултация с генетик пише да си направя, можете ли да ми препоръчате?

# 170
  • София
Моите резултати излязоха, 4 изменени генотипа имам и от утре съм на 0.4 Клексан и 5 таблетки фолиева на ден. Иначе от резултата не разбирам много, утре ще разпитам. Консултация с генетик пише да си направя, можете ли да ми препоръчате?

Оффф, някои лекари като почнат с по  тия 5-10 таблетки ?Имам чувството, че не са учили медицина .....  Надявам се поне да пиеш метилираната форма, от която и само 1 таблетка на ден е достатъчна .......

Аз съм хомозигот за фолиевата( което е 70 процента неусвояване )  и никога, никой не ми е казвал да пия повече от 1 таблетка Неофолик мета

# 171
  • Варна
Защо така съм се наплашила, че ако си сложа фраксито в крака ще ме боли повече отколкото в ръката ? Grinning
Къде слагате по-точно Вие в краката ?
Мен ръцете ми са на буци, синини и сутрин мм едва намира място за поредното фракси.
Утре влизам в 34гс и просто всяка сутрин казвам и на себе си и на мм, че още месец и приключваме с инжекциите !
От 20 дена някъде минах от 0,3 на 0,4 и нямам инжекция без синина и буца.. не знам дали е съвпадение ?

# 172

Оффф, някои лекари като почнат с по  тия 5-10 таблетки ?Имам чувството, че не са учили медицина .....  Надявам се поне да пиеш метилираната форма, от която и само 1 таблетка на ден е достатъчна .......

Аз съм хомозигот за фолиевата( което е 70 процента неусвояване )  и никога, никой не ми е казвал да пия повече от 1 таблетка Неофолик мета

Метилирана пия и 5 таблетки ми се строиха много. Но днес ги изпих, има ли предозиране с тях?

# 173
Да, може да се получи предозиране, което е опасно също толкова колкото и липсата му!!!
5 таблетки са ужасно много. 1 таблетка е достатъчна.

Последна редакция: вт, 12 юни 2018, 22:19 от DundyS

# 174
  • София
Подкрепям, 1 таблетка метилирана е достатъчно.
Също така изследвай Б12, ако ти е нисък, и от него трябва да взимаш метилиран.
Мутациите в MTHFR се свързват с неусвояване на витамините от група Б. Най-важни за бременността са те Б6, Б9 и Б12.

# 175
JT моля те не пий по 5 таблетки на ден , ще навредиш на бебето. Аз с една таблетка на ден мета форма и минах над горна граница и после ме накараха да им разредя приема. И ако можеш се консултирай и с Паскалева , да видите дали тази доза няма да ти е ниска - особено ако имате проблем с кръвотока към плода. Аз вчера си записах час и имаше свободни чак за 12 юли.

# 176
  • София
Йоанка, то юли ще работи само на 11 ти и 12 ти.  Аз имам час за  11 юли, но може да го освободя , ако успея на 29 ти юни да мина без час. 

# 177
Miss, пишеш, че си в 34 г.с., а вдигате дозата на нмх?
Кой я вдигна на каква база?
Защото по това време тялото се подготвя за раждане и фибриногенът се вдига.
И аз съм със 70% намалена ензимна усвояемост при фолиевата, но 5 таблетки метилирана са ужасно! много.

# 178
  • София
А в Токуда къде си го пускаш изследването? Трябва ли да ти е изписано специално?

Nandin, благодаря за съвета! Днес изчаках с ваденето на иглата и не се появи нито капчица.
Директно в лабораторията.
Не са ми искали документи никакви.

# 179
  • Варна
Miss, пишеш, че си в 34 г.с., а вдигате дозата на нмх?
Кой я вдигна на каква база?
Защото по това време тялото се подготвя за раждане и фибриногенът се вдига.
И аз съм със 70% намалена ензимна усвояемост при фолиевата, но 5 таблетки метилирана са ужасно! много.

Герда, като се замислих в 30гс минах на 0,4. Фибриногена си беше малко повишен , кръвотока добър, но заради това, че съм на режим в леглото, заради къса шийка АГ, което ще ме изражда предложи да увелича на 0,4. +  да сложа фракси деня преди плановото секцио, деня на секциото да не слагам и после се продължава известен период.
Не знам вече на кого да се доверя, защото пък лекарката , която ми следи цялата бременност е на мнение, че 0,3 е ОК за 4G/4G , но пък ми каза , че фракси се спира 2 седмици преди секциото...
Хаотично ми е в главата от двете им мнение... просто се успокоявам, че финала наближава и бебка вече е 2500гр Simple Smile
Утре ще пускам последните кръвни и ще видим как са този месец стойностите, но аз не съм ходила до СФ за антиха.

Общи условия

Активация на акаунт