Лято топло наближава,а Септемврийче в коремчето на мама шава

• 48 810
  • 756
  •   1
Отговори
# 345
Аааааа белтъка в урината не трябва да се подценява, той е свързан също и с отичането на краката. А кръвното ти как е?

# 346
  • Пловдив
И аз имах белтък в урината и ми казаха да пия много вода. Месец след това си направих пак изследване и урината ми беше чиста.

# 347
Кръвното ми е добре, 100-110 на 60 , поне засега. Аз за белтъка не съм убедена, защото пишеше "следи" в изследванията, а и май не беше съвсем стерилна тази чашка , която ми дадоха. За храненето никакви препоръки не ми даде лекаря- предполагам да пия вода, да избягвам сладко и солено?

# 348
МърМяу много неприятно. Добре че сте добре. Мен все повече ме е страх да карам именно заради възможно проблеми. Чувам се по-разсеяна и винаги когато имам възможност да не карам колата се възползвам.

Трета ФМ мисля да не правя, но доплер ще правя. Още не съм решила кога.

Между другото пак съм в болница. Бях с болки в корема и кръста и затова ме оставиха. Не били контракции, нещо друго било. Не е ясно още какво точно причинява болката. Дано ме изпишат по-бързо, че започва да ми писва това ходене по лекари.
Тук в болницата ми казаха, че плацентата ми е втора степен, но пък бебето е добре. Вече е 1.100 Simple Smile

Солсол, на втората фетална коя степен ти беше плацентата? Питам, защото моята беше първа степен тогава, а гледах таблици, че трябва да е нулева
Ами не знам. В документа от ФМ пише "плацента по предна маточна стена" и се препоръчва Доплер след 2 месеца.
Доцентката тогава ми каза, че от плацентата се вижда склонност към вдигане на кръвното.

Gigito от прегледа с ехограф се вижда каква е плацентата.

Polikseni изследваха ли ти 24 часова урина? В нея се вижда колко точно белтък има.

# 349
Олеее мояя бърбалек в 25г.с + 3,4 дена беше 471 гр. Frowning май бая мъничак ми върви

# 350
Моят бебешор в 19 г.с + 3 дена беше 459 гр. И да попитам има ли някакъв сайт за следене на размери на бебчо ? В 23 г.с. съм и bpd е 6.34 см., което чета че отговаря на 25 г.с. Вашите бебчета как се развиват ?

# 351
Ако има нещо нередно лекарите ще Ви кажат. Грамажът на бебето се изчислява от ехографа спрямо BPD, FL и другите параметри на бебето и е средностатистически. Да не говорим, че различните ехографи правят и разлики в измерванията, т.е. всичко е ориентировъчно. То не е и много добре бебето да върви много голямо, че тогава излизат съмнения за гестационна диабет и други подобни.

# 352
Sollsoll, какво е 24-часова урина ?
Мен ме викат доста рядко на консултация, макар че съм в частна клиника. Това ми бяха едва вторите за цялата бременност до момента.
Ще си направя сама пак само изследвсния на урината скоро, но въпросът е може ли нещо да се направи, дори и да има белтък?

# 353
Ами знам, че при бременни и наличие на белтък в урината се предприемат мерки.
https://bridgemedicalbg.com/2015/как-се-събира-24-часова-урина/
На линкът е посочено как се събира 24 часова урина.

# 354
Моят мъжки бебок в 22-рата седмица беше 664 г, но ми казаха, че расте голямо бебе за тази седмица.
Ето тук има стандартни размери на бебето по седмици http://mamaznae.com/kalendar-na-bremennostta/
Моят бебо по големина отговаря на 25-та г.с.

# 355
Sollsoll, какво е 24-часова урина ?
Мен ме викат доста рядко на консултация, макар че съм в частна клиника. Това ми бяха едва вторите за цялата бременност до момента.
Ще си направя сама пак само изследвсния на урината скоро, но въпросът е може ли нещо да се направи, дори и да има белтък?
при това изследване се събира урината за 24 часа. Като се започне от втората урина за деня до първата на другия ден. След което в малко контейнерче се изсипва от тази събрана урина и се записва колко е количеството на отделената урина. Има референтни стойности в които се допуска да има белтък в урината. Той може да е в следствие на стрес, физическо натоварване и др, но когато се открие е добре да се знае точното количество.
За лечение не съм много сигурна какво е. Имам спомен, че аз бях на безсолна и протеинова диета.

# 356
В понеделник бях на преглед, точно 27г.с. и ми казаха че бебето е 1160гр, 9 дни напред. Сега като ви чета взех да се притеснявам направо, да не стане някой гигант... Че се надявам на нормално раждане

# 357
  • Across the Multiverse
Маааалко да е по-дългокрако или с по-едра главичка и така ги изкарват- гиганти Simple Smile Да не говорим 1 мм ако мръдне лекаря ... Не се тревожи, пък и колкото е - толкова, нищо не можем да направим. Да са живи и здрави !

# 358
Съгласна съм че не е точно измерването. Може и по-рано да започне раждането, когато върви напред бебето. И първата ми дъщеричка беше с голяма глава 😁 доста са факторите.. аз за това до сега даже не бях питала колко е прогнозата за теглото.. Накрая каквото стане. Аз съм за началото на септември. Този път ми каза края на август. Наближава ☺️

# 359
  • гр. Варна
Здравейте момичета! Искам да ви попитам в 26 г.с съм и от седмица насам започнах вечер да заспивам ужасно трудно, като се унасям усещам как краката ми изтръпват и все едно ходят мравки по тялото ми.. някоя от вас да има подобед проблем? Simple Smile надявам се не ми е глупав въпроса, но е много гадно..

Общи условия

Активация на акаунт