Лято топло наближава,а Септемврийче в коремчето на мама шава

• 48 934
  • 756
  •   1
Отговори
# 525
Аз пък изпитвам ужас от раждането със секцио ( първото ми беше така и много трудно се възстанових ) Сега ми се щеше да родя нормално, но за съжаление не е желателно. Колкото повече наближава толкова повече ме хваща страх. Sad

# 526
Аз искам нормално стига всичко да е наред. Всички казват болката се забравя след като видиш бебчо. Майка ми е раждала и нормално и секцио, но се наложи тъй като беше опасно за брат ми, защото беше едро бебе. Казва, че нормалното е много по добре от секцио,но за всеки е различно. В шестия месец съм и все още съм смела за нормално, надявам се и да родя така стига да няма усложнения.

# 527
Вчера бях в болницата където мисля да раждам и разговарях с лекаря при който мисля да раждам.Човека ми обясни, че много майки избират секцио от страх да не се мъчели, само дето той се изрази така " Мъката идва след секциото и то не 1 ден" В коридора вървеше една мама след секцио преди 2 дни й го правили и изглеждаше сякаш яко я боли. Та си мисля за нормално с упойка, секцио само ако се наложи. Много зависи лекаря да има точна преценка. Имам една позната преди 2 години ражда в друга болница, тя искаше нормално и я оставили 12 часа да се гърчи, та направила само 1см разкритие за тези 12 часа и я вкарали за спешно секцио, загубили тоновете на бебето.

# 528
Аз много искам да родя нормално, стига да нямам някакви противопоказания. Единственото, от което доста ме хваща страх, са извънредни ситуации, при които се стига до форцепс, епизиотомия или спешно секцио. Но това са все неща, които няма как да се предвидят.
Мъжа ми ме навива за секцио, защото според него много по-малко неща могат да се объркат при планираното раждане, а и на всичките му приятели лекари жените раждаха секцио. Моя приятелка наскоро роди секцио и беше много доволна, възстанови се страшно бързо и тя също го препоръчва.
Аз обаче засега си държа фронта за нормалното раждане. Blush Моята АГ последния път изрази леко притеснение относно размерите ми и нормалното раждане, но майка ми е колкото мен на височина и кг (даже малко по-дребна) и има две изключително леки и бързи раждания, та много се надявам и моите мерки да не се окажат проблем за естественото раждане.

# 529
И при мен почти всички приятелки са раждали със секцио и казват, че не е толкова страшно възстановяването-първите 2-3 дни било по-тежко. От нормалното раждане често боляли шевовете много по-дълго време, а и там миже да има много усложнения и пак да се стигне до секцио. Чувала съм и че по-често се случва смъкване на матката след естествено.
Аз още се колебая дали с епидурална упойка или секцио, но мисля да изчакам малко да видя дали няма някакви противопоказания , че да ми е чиста съвестта после Simple Smile имам операция на очите и първо мисля да отида на консулт за това

# 530
Аз засега ще раждам нормално, като имам едно секцио преди 3+години. Стискайте палци да стане Simple Smile) докторът ми ме подкрепя.
За запознатите с ВБАК Simple Smile ще ме разберете.

# 531
То секциото да не е хляб, та го препоръчват Simple Smile Това си е доста сериозна коремна операция, има риск и то не малък от сраствания, които могат да доведат дори и до последващо проблемно зачеване, риск от кръвоизливи (лекар ми го обяснява) колкото и да е добър екипа операцията си е операция. После пазането от вдигане на тежко е месеци наред, не дни, инъче може да се отвори матката. Всеки има различен праг на болка за едни болките след секцио са зверски, други казват, че се понася. Според доктора един път глътне ли въздух коремната кухина не е добре, и не може да се сравнява възстановителния период след нормално раждане с този след секцио.

# 532
Нека всички имаме раждане ала Кейт Мидълтън и няколко часа след това да сме готови  за снимки Stuck Out Tongue

# 533
Мене в интерес на истината ме е шубе и от двата начина Simple Smile Някой ми беше препоръчал темичката "Смешно ли е раждането" е определено има разведряващ ефект и като ходих в болницата и видях условията акушерките, че даже и новородено бебче ми показаха(аз като туземец викам "Това истинско бебе ли е" ) си казах да не живея в страх 10 седмици ами да се оставя на лекарите да преценят какво раждане е най-удачно.

# 534
Аз гледам и да не го мисля особено, че също се шашкам...кое, как 😂 Фокусирала съм се в моментите след това 😍 На 5.07 сме на отворени врати в Щерев и ще видя къде ще се случва чудото 🎊 (предишният път бях в Майчин дом)

# 535
  • Пловдив
Момичета, аз днес ходих на фетална морфология. В 28+1г.с. , 1232гр.
Обаче при прегледа се установи, че пъпната връв е увита около врътлето на бебето. Докторът ми каза, че няма място за притеснение и чак към 36гс да ме следят по-често, обаче аз се притесних и от тогава не спирам да мисля за лоши неща. Случвало ли се е при някой от вас това, да се тревожа ли???
Ходих веднага след това при моя доктор и той ме успокояваше, че няма страшно и след две седмици пак ме вика на преглед, но две седмици как ще издържа?

# 536
На едната от лекциите в Надежда лекторката каза нещо от сорта на "тръгнете към родилния дом сякаш отивате на дълго чакана любовна среща", много ми хареса. И мисля, че с подобна нагласа нещата биха вървели по-гладко. Все пак, въпреки болката, страха и притеснението, ще ни делят само няколко часа от срещата с малкото човече и само това трябва да ни е в главата. Blush

# 537
  • Across the Multiverse
На едната от лекциите в Надежда лекторката каза нещо от сорта на "тръгнете към родилния дом сякаш отивате на дълго чакана любовна среща", много ми хареса. И мисля, че с подобна нагласа нещата биха вървели по-гладко. Все пак, въпреки болката, страха и притеснението, ще ни делят само няколко часа от срещата с малкото човече и само това трябва да ни е в главата. Blush
Това го подкрепям на 100%, защото е самата истина. Важното е всико да приключи с живи и здрави мама и бебе + безпроблемно възстановяване. Също сам да направиш своя информиран избор, а не някой да те „навива“ за нещо, което е толкова лично, че просто не виждам как някой (различен от лекаря ти) си позволява да дава мнение.
Аз пък изпитвам ужас от раждането със секцио ( първото ми беше така и много трудно се възстанових )
Аз съм по същия начин и се надявам този път да нямам показания за секцио, както и да открия лекар склонен да води ВБАК.

Да се оплача: днес ЖК ми трая не повече от 10 мин- я да видим колко си качила, кръвно и обиколка на корема- ок, хемоглобин и захар - добреее, айде- до следващия път  Close то, от една страна добре да нямаш оплаквания, ама се надявах поне бебето да видим ... Вървяха й много назад часовете и ме претупа доста  ooooh!

# 538
Момичета, някоя от вас мисли ли за съхраняване на стволови клетки? Ходих на лекция за раждане и бяха извикали представител на една банка за съхранение. Не бях се замисляла по въпроса? Но сега пък съм в чуденка?

# 539
Ние решихме да не съхраняваме - според мен си е голям бизнес напоследък и се спекулира със страховете на хората. Моя приятелка е лекарка и също не го правиха.

Общи условия

Активация на акаунт