Лято топло наближава,а Септемврийче в коремчето на мама шава

• 48 932
  • 756
  •   1
Отговори
# 555
На мен най ми е удобно по гръб. Но четох, че не се препоръчва и гледам да спя на лявата страна, почна обаче да ме наболява сутрин като се събудя. Ще си взема скоро възглавничка.
Притискала се някаква артерия и се намаля кръвотока към бебчето ми каза доки. На мен пак ми мериха кръвотока към плацента и пъпна връв и ми казаха, че е ок, даже бил към горна граница. Та бебето си хапвали добре въпреки анемията ми.

# 556
Момичета, чета ви и се чудя .. Само аз ли още нямам никакви проблеми със спането?? 😳😳😳 Всякак ми е удобно само по корем не хах. То не че имам и огромен корем но това е друга тема. Аз съм в 29 г.с. Обаче ме изненада това че миналия път ми казаха като термин 23-24 август 😁😁😁 Ще се види тая работа има още време до тогава.
Що опира до съхраняване на стволови клетки ние не искаме. Това си е вече личен избор. 
Аз обаче имам голям проблем с киселините. И нищо не ми помага 😫😫😫Търпя си ги някак си ама откачам направо.
Оплаках се 😀 успех на всички ❤

# 557
Е не и аз си нямам проблем със спането просто по гръб не е препоръчително от медицинска гледна точка. И на мен ми казаха 25-26 август термин, 29 г.с+ съм, чудя се не е ли рано като се има напредвид, че доста рано се усетих, че съм бременна примерно на 27.12.2017 имах положителен тест. Първо ми беше 04.09. термина и наскоро го изместиха.

# 558

Аз спя в това чудо и честно казано ми е доста удобно засега почти 30 г.с. съм 29+ спя или наляво или надясно имам и за краката една възглавница и засега спя като пън като изключим тоалетната.
И аз съм доволна от тази възглавница

# 559
Като ви изместват термина, това води ли до по-ранно излизане в 45-дневния болничен? Защото иначе са просто приказки и догатки по ехографски измервания. Чувала съм, че се коригира термин, но води и до смяна на излизане в майчинство, та се зачудих...

# 560
Аз идея си нямам как е в България обаче в Англия аз примерно от 1ви юли излизам в майчинство. Не знам за такъв 45 дневен срок да има тук.
Тук майчинството е 9 месеца + майката и бащата имат по 20 дни отпуска.

# 561
Като ви изместват термина, това води ли до по-ранно излизане в 45-дневния болничен? Защото иначе са просто приказки и догатки по ехографски измервания. Чувала съм, че се коригира термин, но води и до смяна на излизане в майчинство, та се зачудих...
Ами да на мен ми изместват термина съответно и 45 дневния.

# 562
Ами да на мен ми изместват термина съответно и 45 дневния.

Така звучи добре Simple Smile

# 563
Аз пак се чудя и си мисля, че е много рано ама живот и здраве както дойде. Защо спрямо размерите на бебето го местят нали бебета индивидуално наддават.11

# 564
 Предполагаемият термин се определя по първия ден на ПРМ, всичко останало са догатки по измерванията на бебето. Разни лекари, разни ръце, разни ехографи дето се казва. Нормалната бременност е 40 седмици (280дни) от датата на ПРМ. Да се измести с 2-3 дни напред/назад е ок, но седмица, две си е множко, предвид, че нищо не е точно и така няма да може да се предвиди до колко е преждевременно или преносено. Чисто документално, също не знам как би могъл да се измести с много, защото се пише и датата на ПРМ, но знам ли, може да има някаква вратичка. Все пак това са официални документи за пред НОИ, които определят законови парични обезщетения.
Относно спането, аз напоследък също не мога Confused Спя на възглавница за бременни + още 2 и пак не мога да дишам и се местя на дивана. Иначе спя само настрани, по гръб съвсем ми спира въздуха и ми прилошава. Тазобедрените кости ме болят, едва се обръщам, но няма как, още малко остана.

# 565
    Мен ми е чудно как така местят термина. Нали се взема предвид последната менструация. Не ми стигат 4 дена за болничния и обсъдихме този вариант с промяната на термина. Оказа, се че не могат да го променят в документите, административно нещо не позволява. И моето бебе върви по-голямо, но термина не се променя.

# 566
    Аз нямам дата на ПРМ, колкото и странно да звучи, забременях след месец пропуснат цикъл, тъкмо се гласях да ходя на преглед защото октомври ми дойде, ноември прескочи и на 27 декември имах положителен тест. И при мен нз как го определят термина ама май според размерите на бебето е единствения начин следя се на две места и от двете места ми смениха датата с една и съща нова.

# 567
    Аз също мислех да си купувам възглавница, ама докато си купя се приспособих с обикновена такава и малко плюшено мече 🐻😂 възглавницата е между краката, аз съм на една страна, а мечето е към гърдите. Е няма такова спане. Спя като пън 😁 най-голямото спане в живота ми. Поне по 10часа ги откъртвам. Може и да наваксвам за първите 4 месеца, тогава спането беше кошмар, та си мислех, че до края още по-зле ще става, ама не
    Хахах и аз спя по същият начин с възглавница между краката + пингвин и жираф до гърдите 😂 иначе спя и с възглавница за бременни, но много топло ми става по някое време и я махам 😆

# 568
    На мен спането последно време започна да ми става трудничко, будя се по сто пъти и все не намирам удобна поза за спане. Обградила съм се с 3 възглавници, обаче бебето си има собствено мнение и ако нещо не му е удобно ме рита докато не се разместя. Гледам да балансирам нещо средно между наляво и по гръб, тоест хем да не съм напълно по гръб, хем коремът ми да не опира леглото. Grinning

Стволови клетки ние ще съхраняваме, отдавна подписахме договора. Хич не съм се и чудила.

# 569
    Момичета, а вие имате ли тези подготвителни контракции. Преди седмици се появиха за първи път. АГ-то каза, че са нормални и ми увеличи дозата на магнезият. Одеве след малко нерви и ходене пеша, не много, пак се появиха, след леко боцкане отдолу. 2 една след друга. И сега лежа и не смея да мръдна. Егати филма съм.

Общи условия

Активация на акаунт