Лято топло наближава,а Септемврийче в коремчето на мама шава

• 48 895
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
Не сравнявайте различните видове магнезий. Диспорал е магнезиев цитрат и в него елементарното количество магнезий (това, което се усвоява е едно), а в Магнерота формата е магнезиев оротат - съвсем различен и съвсем различно количество това, което се усвоява. Четете в упътването за елементарния магнезий.

# 586
Не сравнявайте различните видове магнезий. Диспорал е магнезиев цитрат и в него елементарното количество магнезий (това, което се усвоява е едно), а в Магнерота формата е магнезиев оротат - съвсем различен и съвсем различно количество това, което се усвоява. Четете в упътването за елементарния магнезий.
Аз съм на Биолектра, но нямах идея, че имат такава разлика. Ще прочета.

# 587
Знам го Биоелектра и не знам защо го изписват.
Магнезиев карбонат и магнезиев оксид са възможно най-лошите и трудно усвояеми форми на магнезия (не че си вредиш, спокойно).
Но магнерот и диапорал са много по-добре.

# 588
Знам го Биоелектра и не знам защо го изписват.
Магнезиев карбонат и магнезиев оксид са възможно най-лошите и трудно усвояеми форми на магнезия (не че си вредиш, спокойно).
Но магнерот и диапорал са много по-добре.
Миналия месец пусках магнезий, беше в референтните стойности, но под средната. Утре отново съм на изследвания и ще го пусна пак, за да видя дали се е вдигнал.
В една аптека пък ме убеждаваха, че диаспорал прахчетата били 1:1 с таблетките биолектра.
А магнерот не е ли сегашното магнерич?

# 589
Не са 1:1 и магнерича е друго..

# 590
По закон имаме право на 180 дни болничен +45 преди раждане. Тези от нас които поради някакви причини са в болничен от самото начало, не им стига. Има вариант за явяване на Телк, но не съм наясно колко в тромава процедурата.

# 591
Не са 1:1 и магнерича е друго..
И аз така предположих, но аптекарката упорито спореше. Grinning

# 592
По закон имаме право на 180 дни болничен +45 преди раждане. Тези от нас които поради някакви причини са в болничен от самото начало, не им стига. Има вариант за явяване на Телк, но не съм наясно колко в тромава процедурата.

Аз в момента ползвам последния си болничен и ще ми остане една дупка между болничния по болест и тези 45 дни, затова трябва да се явя на ТЕЛК за да се застъпят и да не ми намалее майчинството. Неприятно е, тромаво и има доста забавяне в изплащането. Ако си ги бях сметнала по-рано, че няма да ми стигнат щях да си пусна отпуска  в началото и да не се налага сега да се разправям с ТЕЛКа.

# 593
Не може ли да пуснеш отпуска за дупките? За мен за няколко дена само, обаче се притеснявам, че шефа съкращава наред и да ми спретне някой номер.
И аз съм в чуденка кой е най-правилния вариант?

# 594
Аз съм в болничен от февруари месец началото, и до излизане в 45 дневния преди термин ще съм ползвала някъде 160 дни болничен нещо такова. Много странно защо лекарите не са Ви предупредили за това, че може да не Ви стигнат болничните, отразява се на сумата за майчинство ако се прекъснат преди 45 дневния.

# 595
Аз не ползвам никакви болнични, защото съм самоосигуряващо се лице и не ми е съвсем ясно. Сега тепърва ше търся счетоводител да ми помигне с документите за майчинство, че едва ли ше се оправя сама . Трябва да се ориентиам и към някакъв педиатър, че най-добрите били заети месеци напред май.

# 596
Здравейте мами, имам едно въпросче. От началото съм в болнични вече почти в 7ми месец и си го плащам по 30 лв. всеки месец. Вие плащате ли за болничния от АГ ? 

# 597
  • София
А кой Магнезий е хубав и добре усвояем, марка?

Аз пиех Магне Доро сашета, но лекарят ми го смени с Магнерот, а според ММ първият е по- добър.

Имам въпрос и за желязото, коя марка пиете и по колко?

Моят хемоглобин беше последно 110, лекарят ми изписа Тотема, но от тях повръщам, не мога да пия повече,  искам да ги сменя с нещо с не такъв отвратителен вкус.

# 598
  • Пловдив
Чувала съм от много места, че се плащат болничните, но също така има случаи, в които доктор го издава без да иска пари. Май зависи от доктора това.... Незнам!
Аз пък се замислих и за 45-дневния болничен - и него ли трябва да плащаме в този случай?

# 599
Здравейте мами, имам едно въпросче. От началото съм в болнични вече почти в 7ми месец и си го плащам по 30 лв. всеки месец. Вие плащате ли за болничния от АГ ? 
Аз досега никога не съм плащала за болничен от ЖК. За медицинско знам, че навсякъде си се плаща, но за болничен... Май това си е индивидуална тарифа на някои лекари, която не знам колко е законна.

Относно хемоглобина, вашите лекари над какви стойности го смятат за "добър", коментирали ли сте? Тъй като моят последно време падна леко, но според моята АГ засега няма нужда да пия нищо. Но то и не остава много време за реакция, та затова се чудя.

Общи условия

Активация на акаунт