Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 51

• 55 886
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Питам, защото се порязах, по-скоро одрасках на домашен предмет, който преди време стоя за малко в мазето (което е доста чисто, няма мишки и разни гадости, нова кооперация сме, но пък не е като да го лъскаме с препарат всяка седмица), после го качихме горе и при качването аз го мих с препарат за чинии. Преди около час по невнимание се драснах на него, потече малко кръв (колкото след взимане на венозна кръв, да кажем), аз промих раната, но не мога да се свържа с АГ да питам.  

Само от одраскване едва ли може да се заразиш с тетанус... Предмета трябва да проникне дълбоко в тъканите, за да стане нещо такова, т.е. чрез убождане е по-възможно.

Кафенце, аз мисля и преди съм споменавала, та извинявам се ако се повтарям, но тук в Англия има една препоръчителна имунизация по време на бременност против определен тип кашлица, която всъщност е комбинирана за няколко неща, едното от които тетанус. Та от там са моите изводи, че проблеми няма.

Тази ваксина не е ли ДТК - дифтерия, тетанус, коклюш, която имаме и тук и се слага на бебета над 2м.

# 496
Питам, защото се порязах, по-скоро одрасках на домашен предмет, който преди време стоя за малко в мазето (което е доста чисто, няма мишки и разни гадости, нова кооперация сме, но пък не е като да го лъскаме с препарат всяка седмица), после го качихме горе и при качването аз го мих с препарат за чинии. Преди около час по невнимание се драснах на него, потече малко кръв (колкото след взимане на венозна кръв, да кажем), аз промих раната, но не мога да се свържа с АГ да питам.  

Само от одраскване едва ли може да се заразиш с тетанус... Предмета трябва да проникне дълбоко в тъканите, за да стане нещо такова, т.е. чрез убождане е по-възможно.

Кафенце, аз мисля и преди съм споменавала, та извинявам се ако се повтарям, но тук в Англия има една препоръчителна имунизация по време на бременност против определен тип кашлица, която всъщност е комбинирана за няколко неща, едното от които тетанус. Та от там са моите изводи, че проблеми няма.

Тази ваксина не е ли ДТК - дифтерия, тетанус, коклюш, която имаме и тук и се слага на бебета над 2м.

Сега проверих и е точно тя, да. Тук също я слагат на бебета към осмата седмица. Идеята да се ваксинират майките докато са още бременни е да се избегнат тези инфекции в първите два месеца от живота на детенцето. Така ми обясниха акушерките тук, де.

# 497
На толкова ранен етап и аз мисля, че важи принципът "всичко или нищо", изчакай си прегледите и толкова. Каква инфекция лекува, има ли връзка със забременяване, износване и т.н.?
Борелиоза 😑

# 498
Здравейте. В 8гс + 4 дни съм. Тъй като не ям риба, трябва да започна Омега 3. Но кога??? Всеки лекар казва различно.

Здравейте! Аз също се интересувам от отговора на този въпрос. Не обичам риба, не приемам и омега 3, понеже гинеколожката при която бях ми каза, че не било необходимо. Смених я, но все забравям да питам новия наблюдаващ. Аз съм в 27г.с

# 499
Не само рибата е богата на Омега 3 -яйцата,орехите,тиквата,авокадото ,боб,телешкото месо ,зехтин,спанак.Ако обичате тези храни ,не намирам за нужно да се пият хаповете.

# 500
Във витамините за бременни също винаги има Омега 3.

# 501
Хемоглобин 140 добре ли е?

# 502
Така здравейте и от мене, може да прозвучи супер глупаво и не разбираемо за някои от вас, но напоследък имам известни притеснения (една на ръка, че скоро ще раждам) а и другите са относно външния вид отдолу, понеже съм с по-уголемени големи срамни устни, знам че ще има някоя която ще се изсмее на въпроса ми и такава, която ще каже, че в момент на болка и раждане, надали ще ме интересува точно как изглеждам, но аз съм си по-срамежлива личност по принцип и това допълнително ще ме притесни, как сте вие имате ли подобен проблем. 😐

Аз също не обичам да се събличам пред непознати по много причини, обаче като дойде време за секциото хич и не ми пукаше, даже не знам колко хора имаше в операционната и не ми беше важно как изглеждам. Успех занапред!

# 503
  • София
Хемоглобин 140 добре ли е?

Идеален.

# 504
  • София
Здравейте момичета. Днес бях на преглед и ми назначиха фетална морфология на 2.07. Тогава ще съм в 12 г.с. и 1 ден. Не е ли рано, защото четох, че се правела в 19 г.с.?

# 505
  • Пловдив
Те са общо 3 фетални. Първата се прави между 11 и 14 г.с. Втората е между 18 и 23 г.с. и третата е между 28 и 32 г.с.

# 506
И в 12 се прави, и в 16та, и в 20та, и в 30 та - колкото се налага.

Тази в 12та е за генерални малформации и е много важна, в 20та вече е за по-детайлно изследване на бебето - също много важна.

# 507
Здравейте, мами и бъдещи такива Simple Smile Моят случай е следния.
С партньора ми правим опити за трети член на семейството от Януари тази година. От около 2години съм с нередовен като дати цикъл и продълтелност на менструация. (-2/3 или +2/3 дена разлика в очакваната дата на менструация, като на няколко пъти ми закъснява с 4-5 дена, а понякога  от цикъл до цикъл ми беше между 25 и 27ден ) Та Май месец ми закъсняваще упорито ,но изчаках за да не се разочаровам. След което на 04.06.18 прокървих леко и си казах..дойде ми..уви на следващия ден-нищо, на последващия пак..и така на 07.06.18 теста за бременността бе положителен Simple Smile на следвашия ден веднага при гинеколожката. Потвърди бременността, има плоден сак 10мм с жлъчен мехур, но още нямаше ембрион. На 19.06.18 съм на преглед за евентуално остановяване на пулс. Нещото което ме притеснява е, че на 11.06.18 пак прокървих..около обяд и следобеда. От тогава само лежа и не ходя никъде. Чух се с гинеколожката каза че няма повод за притеснения.( на 11.06.18 попринцип трябваше да ми е евентуалната овулация и било нормално да има кървене ) но на въпросния ден много ме стреснаха и не знам дали не е от това..на 12.06 пак малко кървях и на 13.06. От бледо розово премина в тъмно червено до кафеникаво..с леки болки. Имам и понякога болки в бъбреците предимно десния. Бъдещо бебче се развива в дясно. И приемам от февруари фолиа киселина + магнезий.  А след прегледа на 07.06 нош па и дуфастон защото плодния сак не е добре закрепен. И за ориентир на 28.04.18. ми беше датата на последната менструация, следващата бъдеща теябваше да е на 27.05.18 Simple Smile

# 508
А какъв е въпросът?

# 509
  • Варна
И аз това тръгнах да пиша .

Общи условия

Активация на акаунт