Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 51

• 56 410
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
... температура 37.1 - 37.2 дали е нормална според вас...
влизам в третия месец ...
И аз имах в този период такава температура няколко дни,  моята лекарка каза че е ок. Не можеш да го "изпържиш"  с толкова ниска температура. Спокойствието е най-важно Simple Smile

# 301
Притеснението ми идва от там , че изкарах ужасна инфекция на гърлото преди 2 седмици, не искам да си спомням направо, пих Оспамокс 5 дни , нямам никакви други симптоми в момента, но температурата остана , когато и да я премеря е толкова Simple Smile
Благодаря за бързите отговори, след 2 седмици съм на преглед и пак ще питам , все пак поддържам и спокойствието си 😃

# 302
Уведомих го.Каза да спра фраксито за 1 ден Wink

# 303
Здравейте,

Ще пробвам да си задам въпроса и тук, тъй като в отчетната не получих мнения. Много ще съм благодарна ако някой може да ме посъветва:
Чавеева ми беше казала да отида на третата ФМ към 32 г.с. Само че се казва, че ще отсъства от клиниката и ще се върне чак когато аз съм в 32+ г.с. Според вас да чакам ли да се върне или ще стане твърде късно и да си запиша час при друг специалист по ФМ?

# 304
Дуфастон може ли да се приема заедно с магнерот?

# 305
Здравейте,

Ще пробвам да си задам въпроса и тук, тъй като в отчетната не получих мнения. Много ще съм благодарна ако някой може да ме посъветва:
Чавеева ми беше казала да отида на третата ФМ към 32 г.с. Само че се казва, че ще отсъства от клиниката и ще се върне чак когато аз съм в 32+ г.с. Според вас да чакам ли да се върне или ще стане твърде късно и да си запиша час при друг специалист по ФМ?

А по-рано не може ли да запишеш часа? Тя ти е казала "към 32", а не точно в нейните рамки, предполагам няма да е проблем 1-2 дни разлика.

# 306
Здравейте мами , поддържането на температура 37.1 - 37.2 дали е нормална според вас и дали и Вие сте имали подобен проблем ?
Моя доктор ме попита защо я меря 😃 и каза да не се притеснявам , нямало как да "изпържа" бебчо 🤔
Да , отпаднала се чувствам - влизам в третия месец ,знам че е от бременността, но съм леко притеснена , дали няма инфекция някаде и организма да индикира по този начин . Благодаря Simple Smile

В ранна бременност тази температура е съвсем нормална. Постепенно ще се нормализира.

Всеки месец след овулацията темп на тялото се повишава и спада около деня на менструацията. Ако настъпи бременност, температурата се задържа висока поне няколко седмици, а може и повече. Колко точно ще се повиши, зависи от това колко е обичайната температура на тялото. Моята темп, например, е около 36,7. След овулацията ми абсолютно винаги се покачва около 37-37,3. И съвсем очаквано, когато забременях, се задържа' с тези стойности в ранна бременност. По-натам през бременността не съм я мерила.

Вече стойности над 37,5 говорят за проблем.

# 307
Скрит текст:
Здравейте,

А по-рано не може ли да запишеш часа? Тя ти е казала "към 32", а не точно в нейните рамки, предполагам няма да е проблем 1-2 дни разлика.

Ами между моите 30 г.с. и 32 г.с. тя отсъства, а преди това всичко ѝ е заето...

# 308
  • София
Здравейте. Днес е последния ми ден от 8 г.с. До преди два дни имах нормалните симптоми, ставаше ми лошо, придърпване тук, придърпване там. Спеше ми се почти постоянно, сърцебиене, глад и т.н.
От снощи се наблюдавам, че ми спадна и корема, беше подут, нищо не изпитвам. Сякаш го няма вече “бобчето”. Възможно ли е да го изгубя без да усетя?? Или си е там, просто ме оставя да почина малко!?
След 4 неуспешни трансфера и толкова години борба и съпътстващите ги мъки, не мога да не умирам от страх. Моля ви за мнение!

# 309
Спокойно! На мен ми бяха свършили всички симптоми, плосък корем, гърдите ми спряха внезапно да ме болят и даже и ми зацапа червено-кафяво в 8ма седмица точно и се бях ошашкала, това са нормални състояния. Едва ли да има нещо, организмът не е компютър, ако се поровиш в старите теми ще видиш, че и съм задавала подобни въпроси.
Здравейте. Днес е последния ми ден от 8 г.с. До преди два дни имах нормалните симптоми, ставаше ми лошо, придърпване тук, придърпване там. Спеше ми се почти постоянно, сърцебиене, глад и т.н.
От снощи се наблюдавам, че ми спадна и корема, беше подут, нищо не изпитвам. Сякаш го няма вече “бобчето”. Възможно ли е да го изгубя без да усетя?? Или си е там, просто ме оставя да почина малко!?
След 4 неуспешни трансфера и толкова години борба и съпътстващите ги мъки, не мога да не умирам от страх. Моля ви за мнение!

# 310
Дуфастон може ли да се приема заедно с магнерот?

Може.Аз пиех и двете,аг ми ги изписа.Дуфастон пиех само в началото.Магнерот почти докрая.Консултирай се със следящия те л-р !

# 311
Кафе с канела, твърде късно за какво? В тези седмици като е по-голямо бебето ще е още по-интересно Wink Записвай и не го мисли Wink

# 312
  • София
Спокойно! На мен ми бяха свършили всички симптоми, плосък корем, гърдите ми спряха внезапно да ме болят и даже и ми зацапа червено-кафяво в 8ма седмица точно и се бях ошашкала, това са нормални състояния. Едва ли да има нещо, организмът не е компютър, ако се поровиш в старите теми ще видиш, че и съм задавала подобни въпроси.
Аз много благодаря за окуражаването. Знаете, в такъв случай как се чувствам.... Дори сънувах, това прокървяване, кафявото и цифрата 8. Стреснах се и побързах за тоалетната. Много ме е страх и много ви благодаря още един път. Hug

# 313
Кафе с Канела, щом не може и по-рано записвай първия възможен час, както казах 1-2 дни разлика не е фатално и както някой спомена ще е по-интересно даже Wink

# 314
Sisi, ако ще ти е по-спокойно отиди да го видят, да ти олекне. Аз съм паника и няколко пъти ходих до най-близкия АГ, само за да ми каже че всичко е наред (особено като все още четях темите за проблеми тук).

Кафе с канела, и аз ходих на ФМ в 32+ нещо-си. Според Сигридов си е ок по това време. Имам и чудни снимки - чак косата му се вижда Grinning

Общи условия

Активация на акаунт