Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 51

• 55 423
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, бременна съм в 12 г с и днес ми взимаха цитонамазка и леко прокървих даже още кървя. Има ли някаква опасност за бебето и на някой случвало ли му се е.

# 616
В 21 вече, всичко си се вижда, не е само до мехурите и каналчетата. И то детайлно се вижда, дори от непрофесионалист.

Kika_90 - върви на лекар, ако го намираш за силно, леко зацапване е нормално, но чак кървене ...

# 617
Еми не тече ами има леко на превръзката и като се бърша има на салфетката.  Докторката уж ми каза че няма нищо опасно и след това ме видя на ехограф всичко беше наред с бебчо. Но пак се притеснявам

# 618
Аз затова няма да дам да ми правят цитонамазка.И без това за последната 1 година съм правила 3 пъти.Много често се случва това след цитонамазка.

# 619
Дано да не навреди нещо на бебето само от това се притеснявам

# 620
  • Варна
По принцип след цитонамазка е възможно да си има зацапване. Но пък при всеки различно ...
Щом лекаря е погледнал , значи всичко е наред Simple Smile

# 621
Благодаря ви🙂

# 622
Здравейте, след влагалищен секрет, от който не се изолират патогенни аеробни бактерии, но пък микроскопски е открита CANDiDA, аг ми предписа Lomexin 600mg еднократно. На листовката пише, че не се приллага при бременни. В 30г.с. съм.
Някоя от вас ползвала ли го е?

# 623
Здравейте, след влагалищен секрет, от който не се изолират патогенни аеробни бактерии, но пък микроскопски е открита CANDiDA, аг ми предписа Lomexin 600mg еднократно. На листовката пише, че не се приллага при бременни. В 30г.с. съм.

Бременност и кърмене
Обикновено лекарството не се назначава по време на бременност. Ако разберете, че сте бременна, докато приемате препарата, информирайте своя лекар, той единствено може да прецени необходимо ли е продължаване на лечението

Това пише в листовката. Никъде не пише, че не се използва от бременни.
А това е в листовката на крема:

Бременност и кърмене
Макар че кожната абсорбция на фентиконазол е незначителна, не е препоръчителна употребата на лекарствения продукт по време на бременност или кърмене, освен ако Вашият лекар прецени, че това е важно за състоянието Ви.

# 624
  • Варна
То и тук ги има - специалисти по образна диагностика.

# 625
  • Телиш/Плевен
След като ти е предписано от лекар, значи всичко е наред. Ако се съмняваш в преценката му, се консултирай с друг. Няма значение кой какво и кога е ползвал, всеки случай е индивидуален.
Относно листовките - на повечето пише, че даденият медикамент не се прилага или не се препоръчва по време на бременност и точно затова се прави консултация с лекар, който може да прецени риска и да назначи правилното лечение.

# 626
И на мен лекарят искаше да пия Левофлоксацин през бременността, а феталната каза Не! -зинат.

# 627
  • гр. Варна
Здравейте, бременна съм в 12 г с и днес ми взимаха цитонамазка и леко прокървих даже още кървя. Има ли някаква опасност за бебето и на някой случвало ли му се е.
И на мен като ми взимаха в начална бременност инах леко зацапване, въпреки че до сега никога не ми се беше случвало, но ми каза лекаря че било нормално.. стига да не се засили Simple Smile

# 628

И аз така си изкарах акъла. След цитонамазка кървене. Мина ми на 2рия ден. АГто каза, че е нормално. Но то беше и много малко, кафеникаво.

# 629
36г.с.+4
Корема ми пулсира Grinning
Все едно диша вътре, не е от хълцането, разликата е от небето до земята. Някъде прочетох, че е нещо като “сухи”(мокри:joy:) тренировки за дишането. Не, че ми е неприятно, просто е интересно и различно Joy
Кажете, че не се побърквам и знаете за какво говоря.

Общи условия

Активация на акаунт