Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 51

• 55 441
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • Ловеч
Здравейте...
Бременна съм в 14-та г.с. От нощес имам симптоми за цистит.Тъй като до Петък няма да имам връзка с доктора ми,искам да ви попитам два въпроса.
1.Утре трябва да отида да пусна стерилна урина така ли? В лабораторията какво точно трябва да кажа?
2.Мога ли до утре да пия нещо което не вреди на бебето за да облекча болката,и ще  повлияе ли на резултатите ако пия нещо?
Благодаря!

Последна редакция: вт, 19 юни 2018, 13:28 от gloria83

# 661
  • София
Мама Черешка, моля те, използвай препинателни знаци за да имаме по-голям шанс да разберем какво си имала предвид!

Аз съм също в 4 месец и секса ни беше забранен в началото по медицински причини. Въобще не съм си помисляла да поставям под съмнение препоръката на доктора. Щом ти нямаш забрана няма какво да се притесняваш.

# 662
Мама Черешка, моля те, използвай препинателни знаци за да имаме по-голям шанс да разберем какво си имала предвид!

Аз съм също в 4 месец и секса ни беше забранен в началото по медицински причини. Въобще не съм си помисляла да поставям под съмнение препоръката на доктора. Щом ти нямаш забрана няма какво да се притесняваш.

Извинете Госпожа Лаленце мисля ,че ясно съм се изразила с моя въпрос с без препинателните знаци.Интересуваше ме до кой месец е позволено за да не вреди на плода и преждевременни раждания!

# 663
Сексът е забранен ако има проблеми с шийката, скъсяване, серклаж, силни контракции или при плацента превия например.
Преждевременно раждане според мен от секс не може да се получи. Аз четох от източници на английски език, ако разбираш се разрови Wink

# 664
Здравейте...
Бременна съм в 14-та г.с. От нощес имам симптоми за цистит.Тъй като до Петък няма да имам връзка с доктора ми,искам да ви попитам два въпроса.
1.Утре трябва да отида да пусна стерилна урина така ли? В лабораторията какво точно трябва да кажа?
2.Мога ли до утре да пия нещо което не вреди на бебето за да облекча болката,и ще  повлияе ли на резултатите ако пия нещо?
Благодаря!
За стерилната урина не мога да помогна. Цистит имам хроничен, но отдавна не се е проявявал включително по време на бременността. Когато се появеше, пиех хапчета на билкова основа (не си спомням името вече) и си правех компреси (подмиване) с лайка или смрадлика, за да ме облекчи. Отиди в аптеката и попитай кое би било най-подходящо като изрично им кажеш, че си бременна и утре ти предстои да правиш стерилна урина.

# 665
Благодаря ви момичета за отговора! Simple Smile

# 666
Пий много вода. Облекчава доста ✌

# 667
Здравейте...
2.Мога ли до утре да пия нещо което не вреди на бебето за да облекча болката,и ще  повлияе ли на резултатите ако пия нещо?
Благодаря!
Аз съм като теб само, че в 24г.с. Отиди си купи контейнерче за стерилна урина. Утре сутринта се измиваш добре и даваш първата урина и я носиш. А до тогава на мен в Надежда ми изписаха Цистон 3×2 (билково е)

# 668
  • гр. Варна
Здравейте на всички мами и тези които им предстоят да раждат!

Аз съм в четвърти месец и искам да попитам какво ви е мнението за продължението да правите секс  с вашия партньор въпреки че ми се струва че няма да си признаете ?До кога продължихте и до кой месец е позволено?
И аз доста изчетох по този въпрос, аз съм в 28 г.с ии правим секс, но абсолютно не мога да кажа, че е редовно или че изгарям от огрмно желание.. някак си с този корем просто не се чувствам комфортно, но когато не ти е проблемна бременноста не мисля че е проблем, като се внимава разбира се. Въпреки че имам позната, която е вече в 8-мия месец и към 6-тия каза, че след секс е получила зацапване и ходи на лекар и им казаха да успокоят страстите,  но тя се беше "похвалила" преди това, че редовно си правят.. така че със сигурност е хубаво да се намали и много да се внимава Simple Smile все пак имаш човече в теб и трябва да си доста по-предпазлив и да мислиш първо за него Simple Smile

# 669
Здравейте на всички мами и тези които им предстоят да раждат!

Аз съм в четвърти месец и искам да попитам какво ви е мнението за продължението да правите секс  с вашия партньор въпреки че ми се струва че няма да си признаете ?До кога продължихте и до кой месец е позволено?

Аз родих преди 3 седмици и признавам, че не сме спирали да правим секс през цялата бременност, но разбира се по-полека Simple Smile в последните няколко седмици обаче не съм изгаряла от желание, защото самото влагалище се променя заради предстоящото раждане, постоянно стои като подуто, а и овлажняването никакво го няма. Като цяло знам, че поддържането на сексуални контакти при нерискова бременност не вреди, но напротив- спомага за по-лесно раждане. Моето беше такова Simple Smile

# 670
Момичета, закъснява ми с около шест дена. Имам ли повод да се питам дали съм бременна? Rolling Eyes Често сменям климата, но е и твърде вероятно, защото с приятеля ми не се пазим вече.

# 671
При незащитен секс и наличието на закъснение има вероятност да си бременна, да. Винаги можеш да направиш тест и да си отдъхнеш и спреш с чуденето Simple Smile
Дано да е това, което искаш.

# 672
Здравейте, има ли мами от Пловдив и имате ли мнение за хирургиите, тъй като мислех там да раждам, но чух,че последните една, две години не са много доволни раждалите там. Мисля и за окръжна болница, но не съм чула мнения за там Confused

# 673
Дали ще прави или не секс е индивидуално за всяка бременна. И да - може да доведе до аборт или преждевременно раждане, когато и без това има предпоставки за него.

Цистита е инфекция и трябва да се лекува, като такава - бързо и при лекар. Не е безопасна и не се самолекува с разни билкови илачи, които могат да свършат работа иначе. Изследвания и антибиотик, ако се потвърди нуждата му.

# 674
  • Пловдив
Здравейте, има ли мами от Пловдив и имате ли мнение за хирургиите, тъй като мислех там да раждам, но чух,че последните една, две години не са много доволни раждалите там. Мисля и за окръжна болница, но не съм чула мнения за там Confused
Здравей! Още ми е рано да раждам, сега съм в 4 месец, но с интерес чета тази тема - http://www.bg-mamma.com/?topic=972369. Има тема и за Хирургиите, но имам приятелка, която работи там (не е мед. лице) но няма да ражда там, а в Окръжна. Всеки сам си преценя. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт