За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 63

• 43 446
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
Тия педиатри с таблиците и книгите от преди 30 години са много...вредни. Знаят си едно и също, спирай нощното на месец, захранвай със сок на 2 месеца, ооо малко ти е кърмата я вземи АМ и дохранвай, на 6 месеца очакват вече пържоли да си дала на бебето. Нашата за щастие не е имала такива изцепки, като цяло е адекватна.

# 571
  • София
Хамсти, и аз исках само да кърмя до 6 месец. Но като видях, че бебето не наддава и откровено плаче от глад, и след всички мои неимоверни усилия да си увелича кърмата, се пречупих и дадох АМ. Първия път ревах, все едно ѝ дадох отрова. Но като видях, че детето е доволно и сито се поуспокоих. Не исках и да захраня преди 6 навършени месеца, но факта, че е качила само 350гр. ме накара да опитам да започна. Друг е въпроса, че за сега не ни се получава. Иначе към момента е на смесено хранене, не съм се отказала да кърмя, но се отказах да правя опити да увелича кърмата, нищо изписано в нета не ми помогна. Откакто вечер пие АМ тя сама си отказа нощното хранене, може би към 4 месеца и половина. Водя си се по детето, не я карам нищо на сила.

# 572
  • София
Не очаквайте децата да качват по много към 5-6м. Все пак няма как да наддават по 1 кило до годинката (и по-добре). Малкият от 6 към 7м е качил само 180гр, пък е на три пъти АМ + 2 заместени хранения. Нощно няма откакто беше на 4м мисля.

# 573
Всяко дете е различно и качва различно. Един юнак в отчетната ми беше качил 1700гр втория месец...само на кърма, е не всеки го може това. Аз знам, че щом детето е спокойно, храни се  и пълни памперса, няма място за притеснение.

# 574
Ох, много сте писали, не мога да смогна да ви изчета, но виждам че сте коменторали захранването и да се включа и аз с един въпрос:
Смятам да се пробвам да започна на 5 навършени месеца бавно. Отначало смятам да въведа няколко зеленчука, а по-нататък и плод на следобедното ядене. Но ми се струва прекалено в един момент следобедното да стане само плодово пюре, тъй като то е по-скоро сладко и за мен си е като десерт един вид. Мамите на по-големи дечица - как давате плодово пюре - изцяло замествате с него следобедно ядене; слагате малко пюре в каша и ако следобед давате каша, то сутрон тогава какво давате - попара ли, нещо не ми харесва идеята и с тази попара....Въобще объркано ми е.
За нощното мляко - бебетата на АМ го отказват обикновено рано. Кърмените бебета не, но то е важно и за лактацията. Обикновено отпада с отбиването, но понякога се отказват и сами. Бебо е почти на 5 м и все по-често започва да се буди към 5-5:30. Та ако сами се отказват ок, ако не, не виждм защо трябва да се прави насила, да се бута вода и т.н.

# 575
Малкия е на 8 месеца и продължава да се буди, за да яде нощем. Не всяка нощ, но все пак. Снощи например яде в 3 ч. Simple Smile

Първоначално давах само плодово пюре следобедите, но моят син издържа максимум час след него. Включих кашите в 7 месец поради простата причина, че изпиваше прекомерно количество мляко дневно, все пак в тези месеци вече трябва да се намаля количеството изпито мляко за сметка на другите храни. Царевичен грис също давам за СЗ, предлагам и него, и кашите с плодово пюре, че иначе самостоятелно са пълна гнус. Grinning От вчера му правя и кисел с царевично нишесте, ще купя и оризово. И то си е гадничко, хем е с плодове. Предлагам и плодово пюре барабар с кисела, че иначе не го ще. Абе филм. Grinning

Глутенът и млечните въведох уж на 7++ с попара, която категорично ми беше отказана и след 3-4 истерични сутрини реших, че няма да го мъча повече. Взех му кус-кус на Плазмон, най-ситния и му правя от него сутрин, яде го.

# 576
Хамсти, и аз исках само да кърмя до 6 месец. Но като видях, че бебето не наддава и откровено плаче от глад, и след всички мои неимоверни усилия да си увелича кърмата, се пречупих и дадох АМ. Първия път ревах, все едно ѝ дадох отрова. Но като видях, че детето е доволно и сито се поуспокоих. Не исках и да захраня преди 6 навършени месеца, но факта, че е качила само 350гр. ме накара да опитам да започна. Друг е въпроса, че за сега не ни се получава. Иначе към момента е на смесено хранене, не съм се отказала да кърмя, но се отказах да правя опити да увелича кърмата, нищо изписано в нета не ми помогна. Откакто вечер пие АМ тя сама си отказа нощното хранене, може би към 4 месеца и половина. Водя си се по детето, не я карам нищо на сила.
Hug Съжалявам, че така се е случило при вас въпреки желанието ти само да се кърмите. И аз днес си поплаках малко.А имаше ли други признаци освен теглото,  че не й достига кърмата?

# 577
Аз давам на Бо сутрин каша (оризова/царевична или елда) с плодово пюре и накрая малко чисто плодово пюре. Сутрин може да изяде света. Ама на обед е леле мале!! Рев! Стиснати устни. Вчера му с еядосах и реших да го оставя гладен. Ама ми попадна едно пиле и почнах да късам късчета бяло месо и да му давам. Яде като разпран Дам ли пюре-рев. Дам пиле-яде. Дам пюре-рев.. Нямам идея какво иска това лудо дете...

# 578
  • София
Пробвай сварени зеленчуци на парчета и му ги давай с ръка.

# 579
До годинка млякото трябва да е основната храна. Продължавам да не разбирам това бързане. Съжалявам, не искам да обидя никой, но на 7-8 месеца три заместени хранения са много. С дъщеря ми на 7 месеца още въвеждах разни зеленчуци.

# 580
Hug Съжалявам, че така се е случило при вас въпреки желанието ти само да се кърмите. И аз днес си поплаках малко.А имаше ли други признаци освен теглото,  че не й достига кърмата?
Какви други признаци може да има? Освен теглото?

# 581
  • София
За захранването се водете по бебето (както и за всичко останало де). Моят юнак се засища с плодово пюре (противно на всички мнения на педиатрите). За следобедна закуска му давам 190гр като издържа 3-3,5ч. Правя му и около 100гр каша с 100-120гр плод. Предлагам му и плод с овесени/ръжени ядки, със сухар.
На обяд яде 200-220гр зеленчуково пюре (редувам с месо и жълтък). Също се засища за такъв интервал, но когато давам купешки по 190гр пак

# 582
А по колко хранения имате на ден?Ние сега сме на 6*170мл,другата седмица прави 4 месеца.Направих му вчера пробно 190,но пак си изяде 170 ,през 3 часа,3 часа и половина.Понякога вечер се буди и хапва още ,но не 170.Има ли някакво ограничени колко максимум мл трябва да се дават на ден?Ако му дам по-малко очевидно е гладен и търси още,качва си нормално,даже този месец по-малко в сравнение с миналия.
От кога минахте на 4 часа хранене?

# 583
Ариа, ти говориш за кърмено бебе, захранено от 6 месец все пак, нормално е в 7 месец още да въвеждаш зеленчуци. Simple Smile

Аз говоря за бебе на АМ, захранено в 5 месец.
Освен това малкия е доста едро бебе, преди месец на 7 мес. беше 73 см и 9400, така че определено пиенето на 1000-1200 мл мляко в денонощието не е най-доброто за него.

# 584
  • София
Почти на 8м е малкият. Пие 2 пъти по 180мл и преди лягане 210мл.

Питане към майките с по-големи деца: дали е нормално бебетата да кривят крачета в изправено положение? Когато го държа под мишници с опрени крачета на повърнхност или в редките случаи прав и държейки го само за ръце над главата, той изкривява едното краче навън в коляното и сякаш го подгъва.

Общи условия

Активация на акаунт