За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 63

• 43 427
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
Моят господинчо е на почти 8 месеца с 3 заместени хранения. Сутрин и обед. Не е дебел , 7500 е. Хич не го бързам да е със заместени хранения. Дори не съм въвела жълтък и глутен.
На 4 месеца да яде 170 мл ми се струва много, но това е мое мнение
Попинцип яде 5 пъти, но от скоро яде и по 4.

# 586
  • София
Давам два или три пъти дневно АМ. Вечер със зор хапва 170мл.
През деня 100 или 130мл. А е на 5++

# 587
  • София
Неизвестна16, малък е още и е нормално да не са му "прави" крачетата. Ще опне бедра, но да заякне малко Simple Smile

# 588
  • София
Неизвестна16, малък е още и е нормално да не са му "прави" крачетата. Ще опне бедра, но да заякне малко Simple Smile

Знам, че е малък, ама скоро не съм се притеснявала. Пък и го прави само с едното краче, знам ли. Ще питам педиатърката, въпреки че грам и нямам доверие.

# 589
  • София
Ако те притеснява вземи направление за ортопед. Педиатърката едва ли може да помогне в случая (освен ако не е ортопед).

# 590
Моят е в началото на 5 месец и си удвои рожденното тегло,хем се роди 10 дена чреди термин,ако го беше дочакал щеше да е станал 4 кг.Има си 2 нощни храннеия към 12-01 и в 04-05,и в 6 най късно като се съмне е готов за игра.И моята педиатърка от втория месец настоява да махнем нощното с вода,но аз я излъгах и нямам намерение,сам да си го махне.Проблема е че последните дни се буди за гушкане на 1,5,максимум 2 часа.Ревне,гушвам го и заспива в мене,оставям го в кошарата и след 2 часа максимум писък.До сега не е имало проблем че си спи сам в стаята,сега не знам скок ли е,ама сумнамбул станах 😐 През деня е на поискване,цедя се и хапва около литър кърма,едно адаптирано 100-150,различно яде като количество,но на около 2-2,5 часа.Знам че е много като количество,повръща от лакомия понякога,понякога и сам с тея ръце и пръсти дето си навира до сливиците.

# 591
Според мен е скок.
И Богомил има такива ревливи периоди

# 592
Здравейте, момичетя! Имам следния проблем. Бебето ми е на почти 8 месеца. Откакто започна да се върти е на пода, който е ламинат и в половината стая има килим, на който той доскоро си играеше. Но вече почна да лази и ходи навсякъде. Проблемът е, че последните дни доста често пада и си удря главата. По-често е на килима, но то и там си е твърдо. Забравих да кажа, че започна да седи след пролазването, но понякога и от тази поза пада назад. Често успяваме да го хванем, но той е много мобилен и бърз и както го гледаш стабилен след малко оплете краката и падне. Не знам какво да предприемем. Чета, че е най-добре децата да лазят на твърдо, но се чудя дали да не сложа юрган или нещо друго по-меко на пода... Вашите деца падат ли? Много ме е страх, утре ще говоря и с педиатъра, но ми се иска да чуя и вашия опит.

# 593
  • София
Моят син постоянно беше със синки по челото. Мислех да му купувам бебешка каска, но така и не стигнах до тази покупка. Всички казваха "мозъкът помни всеки удар".
На подът в стаята имах мокетен килим, бях сложила и одеяло. След това купих от сглобяемите килими пъзели.
В коридорът бяхме на теракот, но там е падал само 1-2 пъти.

# 594
Пийкок и у нас е така. Пълна стачка на пюрета и каши, ама на обяд яде като разпран варена тиква на парчета и телешки кюфтенца с тиква. Тия номера ги правеше и като излизаха двата долни първи зъба.

# 595
След ужаса вчера и отказа да яде, рева , всичко. Днес опатка пюре и половина... И ако не го бях спряла щеше да яде още.. не го знам , зъби ли са.. това, че се опитах да го храня в наще ли е. Нямам идея. Макар , че са инструктирани да не се разхожда никой около него , да не се пуска телевизор , докато яде , пак се прави на разсеян. Гледа кучето, играе си с едни неща на столчето. Все едно не съм там с лъжица в ръка..
Мъжът ми вика, че и аз нямам два еднакви дни, какво искам от детето. Ама ме ядоса много вчера.
Сега мрънка за ВСИЧКО!!! Всичко му писва бързо, спи по- малко. Много е различен от преди месец.
Старая се да съм търпелива, но на моменти ми избиват балансите.

# 596
Аз също ще съм благодарна ако има кои да ми помогнете бременна съм и нямам се още дрехи за новородено нито неща за къпане а и незнам от какво се нуждае едно бебе само на 19 съм а малко остана до термина ми то е 19.06.2018г една приятелка ми сподели за тази група и аз имам нужда че някой ще помогне благодаря предварително

# 597
  • Стара Загора
Като пишете без запетаи нищо не разбирам, искаш помощ за дрехи и другите му там работи, или помощ при избора им само?

# 598
Божанче, ако имаш сушилня няма нужда да се увличаш по закупуването на много дрехи.

# 599
  • Стара Загора
И да няма, термина й е в жегите, ще съхнат за няколко часа. И аз бях така развълнувана и накупих, но реално трябва да си минималист, после когато се заиграват и т.н. тогава е по смислено да се купят повече неща.
В ютуб има много видеа - Minimalist baby essentials
Ако се върна назад, или просто за бебе номер 2, това би ми бил списъка:
Слинг
количка
многократни пелени(ще имам от малкия останали)
дрешки (попитай ако някой подарява)
понеже спим с малкия, бих взела направо кошара за игра с матрак, просто за опция да оставя някъде бебето, сега имам и съм доволна
2-3 муселинови пеленки
чанта за бебешките принадлежности
хубава помпа за кърма и аксесоари за кърмене, това беше моя грешка, защото можех да дарявам кърма на нуждаещи се
козметика
О, и вит Д
И даже бих се постарала повечето да е втора употреба или безплатно Simple Smile Сега ми дойде акъла, и продадох и подарих много от натуриите, и съм много щастлива. По- малко неща из къщи, по- малко за чистете и подреждане.

Последна редакция: чт, 31 май 2018, 07:28 от crossfade

Общи условия

Активация на акаунт