За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 63

• 43 425
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
Моят син постоянно беше със синки по челото. Мислех да му купувам бебешка каска, но така и не стигнах до тази покупка. Всички казваха "мозъкът помни всеки удар".
На подът в стаята имах мокетен килим, бях сложила и одеяло. След това купих от сглобяемите килими пъзели.
В коридорът бяхме на теракот, но там е падал само 1-2 пъти.
Ох, малко се поуспокоих, че не е само моето момче така. И ние си мислехме за каска, но не знам колко ще върши работа. Той се изправя вече, та май и ще проходи скоро. Твоят син кога спря да пада?

# 601
Аз също и люлката/столчето за хранене не ги заменям за нищо. както и шезлонга. Повивалника също му е любимо място. Тънко одеалце ( за летните дни)
Дрехи имам от приятелки. И слава богу, че направо си е цифра всичко покрай тези дрехи. Аз вземам от Англия , там материите са по-добри.

# 602
  • Стара Загора
Столчето за хранене си е нужно, да, но не е в списъка на първите покупки Simple Smile Шезлонг вече си е по избор.

# 603
  • Велико Търново
Има редица теми за първите покупки. Там изчерпателно са изброени дрехи, принадлежности и аксесоари които са нужни.
Според мен шезлонг не е сред тях, поне не и за първия месец. Реално докато бебето се осъзнае че е навън и започне да има потребности различни от сън и хранене минава доста време в което може да му се набавят Необходимите покупки.

# 604
Така е. Аз купих шезлонга вторият месец. Първите около 3 месеца са много по-лесни откъм покупки и гледане, защото дечко основно спи, ака и плаче Simple Smile От време на време и се заиграва, заслушва.

# 605
На мен толкова неща,закупени предварително,се оказаха абсолютно ненужни.Толкова дрехи бяхме накупили,които дечко даже не е обличал.Сега ако пак съм бременна ще съм доста по-обрана в покупките.Няма да купувам ел,стерелизатор например,помпа за кърма.Ако трябва нещо в последствие ще го купувам.Кошара съжалявам че не купихме сгъваема от плат с опция за игра.Купихме дървена и сега малкия дърпа обиколниците търкаля се и редовно си удря главата в дъските.
Според мен няколко бодита,гащеризончета,чорапки,спален комплект,няколко пелени,одеалце,козметика за бебето,хавлия,ваничка за къпане,едно шишнце за мляко и едно за вода,физиолог.разтвор,спирт за пъпчето,памперси е ок като за начало.Шезлонг ползвахме след втория месец до към 5.После дечко отказваше да седи в него.

# 606
И аз се олях с покупките.. Дано имаме второ , че да ги оползотворя Simple Smile
За мен стерилизатора ми  е много полезен. Всеки ден го пускам. Видях ръцете на моя колежка, която не си беше купила и стерилизира с гореща вода , на първият месец беше с ужасни ръце.. изгорени. А нашият стерилизатор в OLX е 20 лв. Можеше да си поръча от там..

# 607
Аз имам този на Кенгуру и си го ползвам, екстра е за парите си, тогава го бях взела на някакво намаление от Хиполенд.

# 608
Искам да ми се помогне с тези неща за бебето защото наистина нямам възможност

# 609
Има една група във фейсбук - "Мами в нужда" или нещо подобно, пишете там.

# 610
  • София
Божанче, какво бебе очакваш? От къде си?

Другото - което предполагам, че много хора си мислят, но не им се коментира. Ти като го правеше бебето, не знаеше ли, че разходите са много? Утре, като имаш нужда от памперси, шишета, лекарства, АМ и всички останали консумативи пак ли ще разчиташ на добри хора? Мислила ли си да продължиш образованието си? Бащата къде е?  Не е нужно на мен да ми отговаряш, отговори на себе си на тези въпроси.

# 611
Няма смисъл от начукване на канчето в такъв момент. Много скоро бебето ще се заеме с тази роля.

Божана, дай подробности. От къде си, можеш ли да вземеш лично вещи, можеш ли да поемеш някакви разходи за куриер ако ти се изпрати по Еконт?

# 612
Почти всичко за бебо съм си купила от групите за продажба във фейса.Много хора предлагат стоки внос от Англия.Всичко е в комплекти и е по-качествено и евтино:бодита с къс и дълъг ръкав,ромпари,тениски,ританки,панталонки-къси и дълги,комплекти шишета,комплект за изписване,одеала,пелени,памперси и т.н.Разрови се и ще видиш какъв голям избор има.Само ваната и мрежата за нея си взехме от Еникома.Не бързай да купуваш всичко сама,защото можеш да използваш погачата, да си поискаш дадено нещо от тези,които питат от какво имаш нужда:)
Нашият е почти на 4месеца и яде през три часа по 150-170 мл.вече.А само преди две седмици ядеше по 120.Така и не се научих да го кърми и се цедя.Едно ядене през деня замествам с АМ.Спи от 23:00 до 00:00 до към 9:00-10:00ч.Първият месец се будеше по веднъж през нощта и го слагах да цока,но после спря да се буди.Роди се три кг.Първият месец качи 1,5кг,2-рият и 3-ят по един.Много внимавам какво ям,колкото и да ми казват,че нямало кой знае какво значение,но има.Чай бебешки и вода му давам от самото начало и си ги пиеше,колкото и да ми опъваше вежди.Много беше смешен Simple Smile Вече си пие без проблем.

# 613
Очаквам момче а за баща има най добрия и грижовен но заплатата му е много малка и не можем да смогнем за всичко зехме най важното леглото и количката но следващата му заплата е след термина ми и останаха дребни неща но няма как да ги закупим

# 614
От къде си? Ако организираш някой в София мога да ти дам количка. Не е момчешка, но основният цвят е бежево-сив и има малко розово. Нея няма да пращам по Еконт, защото доставката е скъпа и ако се откажеш, ще ми излезе солено. Дрешки имам само момичешки за съжаление.

Офф, писала си. Имате количка.

Общи условия

Активация на акаунт