Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 45
 • Мнения: 913
Какво ще се случи с профилите на потребителите, след като бъдат изтрити? Доколкото разбирам, ако потребителите не подпишат съгласие, тогава вие ще трябва да изтриете абсолютно всичката информация дадена от тях - както никовете, имейли и друго инфо, така и публикации? Илипубликациите ще останат, но под никнейм ще стои 'Анонимен' с празен профил?

# 46
 • Мнения: 4 762
Интересен въпрос. Същия казус би трябвало да важи и потребител, който в последствие откаже да му се пазят данните. Това означава, че всичката информация от него би трябвало да бъде заличена.Няма как да стои под формата на анонимна. Ако е така, голяма част от форума ще бъде изтрит, ако много потребители откажат да се съгласят с промените. Но ми е интересно да чуя мнението на администраторите. 

# 47
 • Мнения: 958
Mamma някъде написа, че постовете ще се запазват. Не съм срещала инфо за никовете към тях дали ще се запазват.

# 48
 • Мнения: 25 216
Дами и господа, линковете в първия пост дават подробни отговори на повечето от въпросите Ви.
Предполагам, че Мамма ще се включи и ще преразкаже отново и отново описаното, но все пак бих препоръчала да прочетете текстовете, с които ще се съгласите, вече сте се съгласили или с които не желаете да се съгласите.

# 49
 • Мнения: 612
Линковете в първия пост не дават точна и категорична информация, какво ще се случи с профилите и информацията, публикувана от потребители, които не са дали съгласие по нито една точка, а аз също бих искала да зная това. Тъй като въпросът е поставен от друг потребител още сутринта, се надявам липсата на отговор да се дължи просто на почивния ден.
Ако не се съглася с нито една точка след 24.05.2018, това означава ли, че нищо от изброените вече няма да се пази на сървърите на bg-mamma: потребителското ми име, екранното ми име, имейлът ми и всяка друга информация, която съм запазила в профила си?
И ако тази информация не се пази, как ще изглеждат публикациите, които съм направила? Или и те ще изчизнат от форума? Ако да, ще бъдат ли изтрити и от базата данни на форума?

# 50
 • Мнения: 4 230
   Не знам, но навсякъде полудяха с тази защита на личните данни.

   Не исках да давам съгласие по последната точка за томболите, но бях принудена да я приема, тъй като пак ми излизаше съобщението, че профилът ми ще бъде деактивиран до 25,05,2018 и да запазя. Въпреки че приех последната точка за томболите, пак ми излиза същото съобщение и да запазя.

# 51
 • Мнения: 5 654
аз пък не съм се съгалсявал с последната точка. Не е проблем да направя нова регистрация но няма да позволя да ме засипват в реклами. Когато  се регистрирам в една игра - да речем Goodgame Empire - всички игри, създадени от компанията започват да се рекламират автоматично на имейла ми, което значи че те ми имат личните данни, и то не само за първата игра. По същата логика често се оказвам засипан от реклами на неща от които нямам нужда, просто защото фирмата ми има личните данниeто за какво става дума  - регламент 679/2016 алинея10  Настоящият регламент обаче се прилага за администратори или обработващи лични данни, които осигуряват средствата за обработване на лични данни при такива лични дейности или дейности в рамките на домакинството.

Никъде не се обяснява ясно що е лични данни или що е администратор лични данни или обработващ лични данни.
Човек притежаващ джиесем  според Регламента е администратор лични данни, защото разполага с телефонни номера и имена на хора.
В същото време обаче се казва, че този Регламент не засяга физическите лица, а големите фирми и институции

Настоящият регламент не се прилага за обработването на лични данни от физическо лице в рамките на изцяло лична дейност или дейност в рамките на домакинството, която следователно няма връзка с професионална или търговска дейност. Личните дейности или дейностите в рамките на домакинството биха могли да включват воденето на кореспонденция и поддържането на адресни указатели или участието в социални мрежи и онлайн дейности, предприети в контекста на тези дейности. Настоящият регламент обаче се прилага за администратори или обработващи лични данни, които осигуряват средствата за обработване на лични данни при такива лични дейности или дейности в рамките на домакинството. - доста двусмислено.

Нека ви дам пример за още някои от абсурдите на Регламента. Вие работите на работа. Не можете да говорите по телефона  освен по служба. Но можете да си водите лични разговори. Но ако пък някой ви се обади със служебан цел и вземе да ви разпитва как се казвате  или какво работите вие нямате право да му отговаряте - това са лични данни. Можете само да разговарят с него за собствените му данни и то само ако той ви пита, но не и за нещо друго. Ако обаче направите справката ще изпаднете в казус - трябва да отбележите справката, не може да направите това на лист, защото е рискована, че  щом отидете да се изпикаете, чистачката ще изтича зад гърба ви и ще прочете че Х е звънял в 11,00 часа, а не може да го сканирате, защо ще ви хакнат. Затоав си купуват едан желязан каса и когато ви се припикае - набутвате всичката документация там, гасите компютъра, въртвате секретния ключ на вратата и едва тогава отиват до тоалетната. ВРъщате се - въртите секретния ключ, включвате паролата, включвате компютъра, включвате секретната парола, отключвате желязната каса, вадите един документ, прочитате го, връщате го в желязната каса, заключвате го и внимавате в това време чистачката да не се промъкне зад гърба ви и да не погледне компютъра....Joy
Регламента окончателно ще влезе в сила на 25 май - т.е. другата седмица но докато сме председатели т.е. до 30 юни ние имаме възможност  да търсим компромисно законодателство.

Последна редакция: сб, 19 май 2018, 18:37 от Джон Сняг

# 52
 • BG
 • Мнения: 552
Съжалявам, но въпреки че сложих последната отметка ПАК НЕ СТАВА! Не ми дава да запазя! Може ли някой модератор да ме посъветва какво да направя?

# 53
 • Мнения: 25 216
аз пък не съм се съгалсявал с последната точка. Не е проблем да направя нова регистрация но няма да позволя да ме засипват в реклами.

Щом не сте се съгласил с последната точка, няма да бъдете "засипан" с реклами.
Новата регистрация ще изисква същите съгласия като при текущия профил.

Съжалявам, но въпреки че сложих последната отметка ПАК НЕ СТАВА! Не ми дава да запазя! Може ли някой модератор да ме посъветва какво да направя?

Имате всички четири съгласия тук.

# 54
 • Мнения: 4 230
   И при мене не се получава запазване, въпреки че съм се съгласила с всички точки.

# 55
 • Мнения: 400
Потребителите, които не са се съгласили, а имат постове за име, квартал, колко деца имат, кога са се женили, ходили на море - Все Лични Данни, какво се случва с тези данни?!

# 56
 • Мнения: 25 216
Вие също сте отметнала четирите чек бокса и сте запазила това в профила си.
Можете да го видите тук.

# 57
 • Мнения: 5 654
Тук ще там един интересен пример за абсурдите на този Регламент.


огромен процент от сайтовете в света вкарват инфрмацията си в един Регистър, който е международен. Но според Регламента не може вече да се вкарва в този Регистър информация, защото някой може да се възползва от нея. Проблемът - на мястото на Регистъра не е измислено нищо ново, и не е ясно къде информация от отчети и други лични данни трябва да се съхранява, а няма как да си носите личните данни в къщи, защото са поверителни.
Което е абсурди и е проблем, който се объсжда на международоно ниво. идеята е, че всяка страна сама ще си напише като допълнеия закони, подзакони и наредби които да урегулират  празнините в този регламент - а те са доста. България обаче не се е затърчала да създава ново законодателство спрямо Регламента, приемайки че той е закон сам по себе си. И ще видите как на 25 май администрацията ще изпадне в правен казус. ИМаме  един много строг закон и невъзможност за прилагането му.

Още един абсурд -  що се отнася до администраторите лични данни - трябва да се прилага определен сертификат  на защитеност на електронните пощи и личните данни мисля че беше Е 279 или нещо от този род. Той обаче беше минималният, а всяка страна може по свое усмотрение да изиска по-висок клас.  Което е отново абсурд - вие като администратор лични данни въвеждате минималният клас, и след една седмица на 25 май нашето законодателство гласува закон, че ви трябват два класа по-висок клас. Ще следвате закона или ще се задоволите с минималният клас?

# 58
 • Мнения: 4 230
Вие също сте отметнала четирите чек бокса и сте запазила това в профила си.
Можете да го видите тук.

    Под обръщението "Вие" кой имате предвид?

# 59
 • Мнения: 25 216
Вие също сте отметнала четирите чек бокса и сте запазила това в профила си.
Можете да го видите тук.

 Под обръщението "Вие" кой имате предвид?

В този пост - точно Вас - потребителят Jennifer_w.
Съжалявам, не съм видяла поста на потребителката, който е публикуван между Вашия и моя.

Общи условия

Активация на акаунт