Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 7

• 78 508
  • 775
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Здравейте, някой може ли да ми обясно какво точно се попълва в тази част на заявлението:

"Заявявам, че желая синът/дъщеря ми да изучава следните предмети в избираемите учебни часове:

4.

5.

6.

От къде мога да знам какви задължително избираеми предмети има? И защо изброяването започва от т. 4? Simple Smile

# 706
  • София
Това за кое училище е? В моето заявление са си изборени предметите и започват от 1.

# 707
  • София
Ами това е бланката на заявлението за прием (Приложение № 1

(Предишно Приложение № 2, изм. - Решение № 173 по Протокол № 49 от 15.03.2018 г., Решение № 129 по Протокол № 72 от 14.03.2019 г.)).

Всяко училище отделна ли има? Това е публикуваната на сайта на общината:

https://web2.apis.bg/sofiacouncil/p.php?i=3399028

Училището  за което ще кандидатства синът ми има препратка към този сайт и мислех, че от там се сваля заявлението?

# 708
  • София
Аз си свалих от сайта на училището, в което ще кандидатстваме. Също така, казаха, че и на място ще има, при подаване.

# 709
  • София
Скрит текст:
Здравейте, някой може ли да ми обясно какво точно се попълва в тази част на заявлението:

"Заявявам, че желая синът/дъщеря ми да изучава следните предмети в избираемите учебни часове:

4.

5.

6.

От къде мога да знам какви задължително избираеми предмети има? И защо изброяването започва от т. 4? Simple Smile

И моето заявление е същото. Мислех да попитам направо в училището, когато подавам документи.

# 710
  • София
Чувам, че в някои училища искат при подаването на документите да се представят удостоверенията за адрес, семейно положение и т.н......а според наредбата тези неща се изискват при записването......някой има ли информация как е в действителност?

# 711
5.4.Училищната комисия има право да изисква копия на документи по т. 8 от Раздел III. КРИТЕРИИ

Явно е така, както е записано в сайта на всяко училище. Т.е. ходи се с пълния набор от документи, посочен в третата графа.

# 712
  • София
Чувам, че в някои училища искат при подаването на документите да се представят удостоверенията за адрес, семейно положение и т.н......а според наредбата тези неща се изискват при записването......някой има ли информация как е в действителност?
При кандидатстване трябва да ги искат само за справка, в краен случай копие от тях, прикрепено към документите. Оригиналите вече се предават при записване. Миналата година някои училища искаха оригинали още при подаване на документи, но след обаждане на родители в инспектората, се оправиха нещата.

# 713
За колко време се вади удостоверението за промяна на настоящ/постоянен адрес?

# 714
  • София
5 минути, в зависимост от натовареността на служителя - попълваш заявление, плащаш на касата и през това време удостоверението ти е готово.

# 715
Благодаря.

Всички ли трябва да вадим удостоверение за семейно положение за водещ критерий .... т. 8.1 до 8.4?

Последна редакция: пт, 05 апр 2019, 10:12 от П@нди

# 716
  • София
не, само тези които ще ползват критерия.

# 717
Здравейте! Имам запитване към мамите с повече опит, защото не ми в много ясна схемата. Ще подадем заявления в 3 училища. На първо класиране ни приемат в едно от тях, но то не е най-желаното за нас. Предполагам, че трябва да я запиша, за да не остане без училище. Ако на трето, или четвърто класиране я приемат в желаното от нас, я отписвам от това, в което съм я записала вече и я прехвърлям в желаното от нас, ако имаме късмет да ни класират... Правилно ли се ориентирам?

# 718
  • София
Здравейте! Имам запитване към мамите с повече опит, защото не ми в много ясна схемата. Ще подадем заявления в 3 училища. На първо класиране ни приемат в едно от тях, но то не е най-желаното за нас. Предполагам, че трябва да я запиша, за да не остане без училище. Ако на трето, или четвърто класиране я приемат в желаното от нас, я отписвам от това, в което съм я записала вече и я прехвърлям в желаното от нас, ако имаме късмет да ни класират... Правилно ли се ориентирам?
Да. Само м/у първо и второ класиране трябва да подадете ново заявление, че продължавате с класиранията. Познато дете го преместиха средата на август. Обадиха им се от желаното училище, че са отпуснали няколко места повече и дали имат желание все още да учи там детето.

# 719
Много благодаря! Ще правя пълномощно на бабата, да ме представлява, защото ми предстои операция и ще съм обездвижена дълго време. Исках да съм наясно с процедурата, да не объркаме нещо. Случайно някой да е правил такова пълномощно и да пази копие? Чудя се, дали в него трябва да се посочат поименно училищата, за да не правят проблеми на бабата?

Общи условия

Активация на акаунт