Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 7

• 79 339
  • 775
  •   1
Отговори
# 405
Тъй като аз бях от недоволните от Системата трябва да призная, че с малки изключения се оказа, че е не лоша. Определено си мисля, че ако променят местоживеенето да не е в три групи, а например в две, до 6 месеца например и първа група над шест месеца.
И естествено се надявам на електронна система. Иначе виждам, че ако нещата се запазят такси догодина детето ми ще може да учи близо до работата ми без да ощетява никой. В моето желано училище виждам, че има още места😀

# 406
  • София
Тъй като аз бях от недоволните от Системата трябва да призная, че с малки изключения се оказа, че е не лоша. Определено си мисля, че ако променят местоживеенето да не е в три групи, а например в две, до 6 месеца например и първа група над шест месеца.
И естествено се надявам на електронна система. Иначе виждам, че ако нещата се запазят такси догодина детето ми ще може да учи близо до работата ми без да ощетява никой. В моето желано училище виждам, че има още места😀

А защо да не са 7 групи примерно - до 1 година, 1-2 години, 2-3 години и така нататък до над 6 години? Така няма ли да е по-точно и по-справедливо? И близостта да не свършва изведнъж. На мен това ми бяха принципните възражения срещу тази система и те си остават.

# 407
  • София
Няма нужда от толкова групи. И така са добре. Ще намалеят драстично фалшивите адреси, защото малко от хората с първо дете ще са се ориентирали. Обикновено година преди първи клас почваме да се ослушваме.

Обаче за близостта съм твърдо да. Като миналата година с три кгръга: квартално (най-близко), районни (всички от района) и останалите.

А ако сложат и точки за поредност на желания с електронна система, всичко ще е точно.

# 408
  • София

Обаче за близостта съм твърдо да. Като миналата година с три кгръга: квартално (най-близко), районни (всички от района) и останалите.

А ако сложат и точки за поредност на желания с електронна система, всичко ще е точно.
Ето това на 100% трябва да се направи, и реален механизъм за прием на реално живеещите, а не измислена уседналост Simple Smile
И сега какво - голямо подскачане за тези елитни училища и голямо пазане и драпане, пък не ги запълниха Grinning

# 409
  • София
Всъщност запълниха ги. С деца от квартала и с други, рискували да кандидатстват, макар и в група 8.4.

# 410
  • София
Така де, след 3то класиране ги запълниха с деца от други райони.

# 411
  • София
Тази година ситуацията е сефте и аз лично очаквах подобен ефект. Но хората вече фалшифицират адреси на ясленчета, така че едва ли може да се гадае догодина и по-догодина как ще се получи.

# 412
  • София
Кой фалшифицира ?  Аз нямам нито една такава позната и ивам познати без точки , които пак им приеха децата в нормални училища. Но няма как всички да се набутат в София и да се очаква за всяко дете да има място в най-хубявото училище  .

# 413
  • София
Кой ли не. Записват се на адрес, на който не живеят, само и само да имат точки за район. Има си хора, които даже и не го крият, ами и дори го споделят охотно :/

# 414
  • София
Кой ли не. Записват се на адрес, на който не живеят, само и само да имат точки за район. Има си хора, които даже и не го крият, ами и дори го споделят охотно :/

Добре де , те като ходят да се запишат на някой чужд адрес нали им искат документ за собственост върху имота или Договор за ползване на имота за жилищни нужди (д-р за наем например).
Както и  декларация с нотариално заверени подписи на собствениците на апартамента.
Ако се разбират със свои познати ,то това вече е вината на този който дава "баницата " .

# 415
  • София
Иска се подпис лично/нотар.заверена декларация от собственика и нотариален акт.

# 416
  • София
Няма нужда от толкова групи. И така са добре. Ще намалеят драстично фалшивите адреси, защото малко от хората с първо дете ще са се ориентирали. Обикновено година преди първи клас почваме да се ослушваме.

Май говорим за едно и също, но на различни езици. Когато казвам, че съм против групите, кръговете, граничните бразди и ГКПП-тата, излиза, че едва ли не съм против критериите. Не съм, макар да не ми харесват особено, но щом нищо по-добро не е измислено, давайте да ги прилагаме, а не да ги кривим и изопачаваме. Ето примерно, сега на Световното по футбол при равен брой точки се гледа голова разлика, после се гледат вкарани голове, после жълти картони, после не знам си какво още и най-най-накрая, когато всичко друго е равно, идва ред на жребия. А ние жребия го размахваме без нужда още в началото, след като изкуствено сме подравнили неравностите. Аз съм против това и винаги ще бъда, защото не мога да разбера причината да го правим.

# 417
  • София
Става въпрос за приемане на всички деца на училище, а не за излъчване на победител. Та няма нужда от сто критерия. Всички деца трябва да имат възможност да учат в най-близкото училище. За останалите места могат да се борят всички според някакви критерии.

Всъщност вече няма никакво значение. Нали ни приеха децата? И то където искахме.

# 418
Здравейте, знаете ли къде мога да проверя резултатите от прием в 104-то ОУ - до кое класиране приемаха деца и от коя група, както и колко точки. Благодаря ви!

# 419
  • София
При положение, че ги няма публикувани на сайта, единствено в самото училище.

Или ако някой родител чете тук и е снимал списъците.

Общи условия

Активация на акаунт