Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 18 май 2018, 14:11 ч.

Осиновили са го и после се е родил брат му

  • 13 105
  • 32
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 1 063


Явно ти изискваш от половинката си да ти казва всичко, да няма тайни и личен живот и т.н., което си вид доминиране и обезличаване на индивидите в двойката. За теб и твоя мъж това може да е ОК, но въобще не е задължително условие.


Пресолявам или подлютявам, но тук цитираното са си свободни съчинения. Какви тайни и личен живот са свързани с моето осиновяване? Доминиране, обезличаване...любителската психотерапия ми е досадна. Казвам, че ако моят съпруг знае нещо толкова важно за мен и не ми го казва, това не е партньор, който искам. Подчертавам за мен, ако ще и това да му бърка личния живот.
Осиновяването и биологичното родителство са съществена разлика за ограничения мозък, естествено интервю с родителите не съм провеждала, но и останалите пишещи също.

# 31
  • Мнения: 7 663
Как да нямате тайни? Най-голямата тайна на живота му знаеш..Според мен ако разбере, че си знаела и не си му казала, ще му стане много кофти

А ако тя разбере, че той е знаел и не е повдигал въпроса?

И пак поставям въпроса как авторката е сигурна в осиновяването?
Личен пример - тъй като родих късно, след 10 години брак почти, имаше проблеми и покрай бремеността ми и след раждането собствения ми вуйчо видя детето ми като бе на 6 месеца. Думите му бяха "Дълго го избирахте! Ама вече си е нашо!" По-късно ми светна, че смята, че сме осиновили щерката. И до ден днешен е убеден /сигурно и други е убедил/, че детето ни е осиновено.  Каквото и да приказваме смята, че пазим тайна и съзаклятнически се съгласява Simple Smile

# 32
  • Мнения: 8 899
      Не ми се вярва причината в разделението на децата да е тази- едното осиновено, другото- родно. Много семейства има и дори смятат, че осиновеното им е донесло късмет- нещо, което ми изглежда не по-малко обидно за осиновеното дете.

От друга страна, при две родни деца, по ред причини едното опъва, другото царува. Не е като да нямам многобройни примери пред очите си.По много причини родителите могат да имат предпочитания към едното дете- например- едното е боледувало повече в детството и са му "треперили", едното е направило по- сполучлив житейски избор по техни критерии/ тук включвам образование, професия, дори женитба понякога/, едното е било гордостта на семейството, другото е създавало някакви проблеми и т.н.

А щом съпругата знае, със сигурност и съпругът знае, не  може да има чак такава тайна, за която да научат странични хора, а лицето, което е засегнато- не. Най-вероятно не му се говори.

Не съдете толкова строго осиновените, които не искат да говорят за това обстоятелство. Не мисля, че това е нещо съществено, което може да огорчи половинката. И по най- благоразумния начин да са научили за осиновяването си/ а повечето на сериозна възраст не са го научили по най-щадящия начин/ пак може да не им е приятно да се говори за това. Мисля,  че осиновяването е нещо лично и извън кръга осиновители- осиновен не следва да се засягат  останалите, че не са въведени в ситуацията.
Общи условия

Активация на акаунт