Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Добро училище в района на Овча купел. 88мо, 149то или 151во?

 • 4 476
 • 21
 •   1
Отговори
 • Мнения: 28
Интересуват ме актуални мнения за тези училища. Информацията, която има в пространството е много остаряла.

# 1
 • София
 • Мнения: 2 506
То има и значение за кой  етап на обучение питате?  Имам  личен опит само с 88-мо. Съседски деца са и в 151-во и  149-о. Какво ви интересува по-конкретно?

# 2
 • Мнения: 28
Като цяло за началния курс, защото детето ми ще е в първи клас от следващата учебна година.

# 3
 • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 • Мнения: 6 338
Мога да кажа за 151, което всъщност е НСУ "София".
Там, за начален курс, много зависи на кой преподавател ще попаднете. Моите деца имаха късмет и попадат при добри преподаватели, при това момчетата ми са проблемни, обаче на мои познати децата са попадали и на не толкова добри учители.
Иначе училището има много голяма база, която обаче не е добре поддържана. Т.е. има огромен двор с много зеленина и не-знам-си-колко-вида-дървета, който обаче зимата не се опесъчава и става страшна поледица. Уж правиха ремонт на тоалетните, но имат малко чистачки и е ужасна смрад (децата не искат да ходят там). Има и други неща, но като цяло училището става, за другите не знам как са, и за тях съм чувала и добри и лоши коментари от майки от квартала.

Като организация - училището е само в една смяна, цяла година са сутрин, има безплатна и платена занималня, като от платената сме доволни има различни занимания, за безплатната не знам как е, не сме я ползвали.

Ми, друго не се сещам в момента, ако има нещо конкретно - питайте.  Grinning

# 4
 • София
 • Мнения: 2 506
 ДЪщеря ми учи  в 88 СУ.Наистина е най-важен учителя, на който ще попаднете.За останалите неща-  базата  е добра.Първи клас учат само 1-ва смяна.В хубави стаи са с цветни   чинове и шкафчета.БАсейнът е нов и хубав и  се ползва.Има занинмалня за всеки клас  от безплатните.Но пък има и достатъчно частни които обслужват децата от училището- вкльчително и с транспорт.Извънкласните занимания също  не са малко

# 5
 • София
 • Мнения: 579
Дъщеря ми завърши 4-ти клас в 88.
Това което ми харесва: имат профилирани паралеки от първи клас. До 4 клас започват от 8,30ч сутрин. Има контрол на входа на училището. Има плуване вместо физкултура веднъж седмично, ако искате, безплатно.
Кое не ми харесва: В стола храната е гадна, малко и скъпа. В лафките също е скъпо. Занималнята е препълнена, не че сме ходили на занималня. Последната година нямаха информационни технологии...
Планувам да преместя дете си в друго училище за 5клас, извън рамките на квартала.

# 6
 • Мнения: 28
Благодаря на всички които се включихте в темата. Мисля, че и за други майки ще е доста полезна, тъй като информацията до преди това беше много остаряла.

# 7
 • София
 • Мнения: 229
Като цяло и за трите училища имам и положителни и отрицателни отзиви. Щерката за моя изключително голяма изненада е приета и в трите, но решихме да я запишем в 151-во.
Базата на 149 е доста добра. Правили са ремонт на стаите за първолаците, а сега до колкото разбрах и там ще правят басейн. До 4-ти клас информацията която имам е добра. Обаче след това въпроса е доста спорен.
За 88-мо - нямам много добри отзиви. От занималнята (неплатената) хората с които говорих хич не са доволни.
За 151-во - базата е доста остаряла. Честно казано аз съм учила там и промените и подобренията обаче не са кой знае какво. Там ми хареса обаче това, че класа си е заедно на занималня и което още повече ми допадна е че се дели на две. Едните остават на занималня, другите отиват на дейност за деня. После се завъртат. А и понеделник се носи раничката на детето и се взима чак в петък. Учат каквото учат в училище и след като детето се вземе времето му е оставено само за игра, освен ако то или родителите не искат да се заниват с него. Просто са оставили свободно време и за детето. Няколко познати имам на които децата са им там и са много доволни. Но си и има и минуси, като всяко нещо. Няма как всичко да е перфектно или идеално.
Доста голямо чудене падна в избора на училище - 88 ни е на 10мин. от майка ми и баща ми. Дет се казва детето и само може да ходи и да се прибира. За 151 задължително някой трябва да я взима и води и то до 4-ти клас.
Моя избор обаче беше продиктуван не от близостта, не и от базата, а по-скоро от организацията на учебната дейност. А и честно казано ако е 88 или 149 то в пети клас не бих оставила детето. За 151 съм повече склонна да я оставя там до 7 клас. Но времето ще покаже.

# 8
 • Мнения: 35
А дали тук четат родители на деца от подготвителните групи в 151-во училище? Ще съм благодарна на всякакви информации и мнения: за учителите, дневния режим, транспорта, базата.
Благодаря!

# 9
 • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 • Мнения: 6 338
Моята щерка е там в ПГ. Ние сме много, много доволни, тя е при г-жа Царева, която се справя повече от прекрасно с децата и работата. Самата ПГ е до обяд, след това са на занималня, която е организирана подобно на другата и е платена, от тази година е 500лв някъде на година, като включва различни дейности по интереси. Децата вече са в нови стаи в първата сграда на училището, тази която е при бариерата, като и обяда на тези, които се хранят в стола, им носят там. Има възможност и за транспорт, но не е към училището, отделно е и се уговаря в началото на годината с шофьорите. Базата на малките е добра, тъй като всичко е ремонтирано миналото лято. Като странични занимания, освен тези към занималнята има таекундо (към полицейския клуб),танци, пиано, английски и др. към читалището и от различни преподаватели и школи.
М/у другото се говори, че щели да првят ясла или градинска група в същата сграда, но към момента само са внесени кошари, какво ще е още не се знае. Аз се надявам и да отворят още 1-2 ПГ, тъй като има търсене.

# 10
 • Мнения: 35
Изключително Ви благодаря за отговора! Може ли да ми кажете колко деца са в групата на Вашето детенце, имат ли помощник-възпитател като в детските градини и с какво се различава режимът на децата от този в градината. Знаете ли каква е цената на транспорта и дали има учител в буса? Интересувам се също тоалетните адаптирани ли са за малчугани, далече ли са разположени на етажа и дали ло-малките деца биват придружавани до тях. Детето ми, ако бъде прието в ПГУ, ще е в групата за 5-годишни.

# 11
 • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 • Мнения: 6 338
Тази година са 22, мисля, миналата година бяха 18, но тъй като има голямо търсене групата се увеличи. Затова и мисля, че трябва да отворят още поне 1-2 групи. Има помощник възпитател, който е един за двете групи, режимът се различава от този в градината, тъй като не спят в училище, а следобед имат занимания по интереси. Реално училището е до обяд, а след това са на занималня, но все са си с тяхната си госпожа, в тяхната си стая, освен когато нямат някаква дейност извън стаята, тогава ги водят или на горните етажи, или до сградата на училището. За буса не знам цените, ние не ползваме, но се уговарят с шофьора и зависят от разстоянието, мисля. Тоалетните са адаптирани, нови, с малки тоалетни чинии и ниски мивки, но са в края на коридора, стаите на децата са в единия край, а тоалетните и трапезарията (стаята, в която се хранят) в другия край. Децата могат да хоят и сами до тоалетна и с придружител, зависи как се справят. Иначе в една група има деца и в двете възрасти, не само 5 или само 6 годишни.

# 12
 • Мнения: 28
Интересувам се от немската паралелка в 88мо. Някой има ли отзиви? И по-точно ме интересува дали приемът там е обусловен от критерий за прилежаща територия към училището.

# 13
 • Мнения: 256
Онзи ден ходих на 'ден на отворените врати' в 88. Немската паралелка е една от общо 6-те паралелки за първи клас. Доколкото разбрах децата се приемат по общия ред и ако има достатъчно желаещи се сформира немска паралелка. Обучението в нея обаче се заплаща - 1 400 лева на година - можело и на части. Зам-директорката каза, че миналата година са им останали места, да кандидатстваме смело, даже и да не сме от прилежащата територия.

Моето дете също ще бъде 1 клас наесен. Всички говорят, колко е важна госпожата, но реално не казаха нищо за учителките, които извеждат 1 клас. Ако някой може да ми даде информация за някоя от госпожите в 149, 88 или 151 СОУ, ще съм благодарна. Освен това искам да попитам - може ли да се избира класен ръководител или е въпрос на късмет?

# 14
 • София
 • Мнения: 2 506
Неофициално се знае кой учител коя паралелка подхваща Wink Ако държите на учител ,а не паралелка,се информирайте и си кажете при записването.Ще се съобразят.В сайта на училището има списък с учителите ,които в момента водят 4 клас.Може да погледнете

Общи условия

Активация на акаунт