Проблеми със семейството на половинката ми

• 16 013
  • 182
  •   1
Отговори
# 135
Зарежи опитите за мислене. Взели сте кредит, защото не сте имали друга опция. Всеки който има друга работеща опция, я ползва.

# 136
Да бе, ползват я, ама трябва да се знае дали наистина е опция или всъщност въобще не си е оферта.

# 137
Естествено, че трябва да се знае. За тази цел се мисли с главата.

# 138
Ами то имаше опция да се намърдаме точно в наследствен имот - обаче поостарял. Та опцията под наем си беше ОК за някакви месеци. Сега, на някои семейства може да им е ОК да се набутат в поостарял блок, да се драпат кой какви пари ще налее за ремонти - само че и това си има негативи.

Разликата в под наем и наследствен имот: ок. 500 лева на месец. Свободата: безценно.
Oстава, обаче въпросът, защо сте били под наем, след като пропагандираш, че още преди да се обвърже сериозно някой и да създава деца, трябва да си е решил проблема с имотите и най-малкото, да не му се налага да живее под наем. Следователно, обвързала си се с мъж, който или е живеел под наем, или при родителите си.
Съвети, но явно си щедра към другите за такива, а за теб важат други правила.

# 139
Не съм казвала такова нещо като условие за обвързване. Да не коментираме пак злонамерено моя случай.

Но определено вярвам, че е нормално двама души на 30+ да имат пари минимум за 10% първоначална вноска и да могат да изплатят жилище за 15, макс. 20 години. Ако се бяхме събрали със сегашния ми мъж млади, на 23, може би вече щяхме да сме изплатили второ жилище. Но за съжаление нямам машина на времето и не мога да променям събитията. Но иначе - при двама работещи е точно това сценарият.

Никой не знае предварително къде ще живее. Под наем бяхме, защото при първите обиколки за избор да купим нещо, не намерихме хубави имоти. След 6 месеца обаче намерихме. Иначе още отначало можеше да се купи и да се заселим.

Да, живяхме при родители едни години, и двамата имахме житейски сътресения. Не, не съм си търсила специално мъж с наследствено ЕПК, в което да се загробим за цял живот.

Ми това са си нормални неща, не знам кое е за коментиране и възмущение. Аз пък се чудя къде млади момичета ги кефи да се наврат в някакви сивотии и да си мислят, че като сложат плоскости и лунички, и китайско джакузи и става уау.

# 140
Не, не съм си търсила специално мъж с наследствено ЕПК, в което да се загробим за цял живот.
Не е нужно да търсиш. Достатъчно е да знаеш, че само глупаците се загробват, а другите го ползват за отскок. Но теб не те грози такава опасност, защото ямболските имоти, ако ги има, не са особен трамплин. Та, всеки се простира според чергата си.

# 141
Моля ви, хора, не оставяйте поредна тема да се развие в посока Сирена, мъжа ѝ, доходите ѝ и апартаментите ѝ. Praynig

# 142
Темата не е кой как си купува жилище. Темата е съвсем друга.Става въпрос за социално порастване, за зрялост. Щото младите могат сами да са си купили жилище и да си плащат ипотеката, обаче пак маминка да се меси и да дърпа конците. Аз лично познавам такива хора.

# 143
Tа, всеки се простира според чергата си.
Някои се простират, други си тъчем нова черга, че дори персийски килим.

Смешното в момента е, че собствениците на наследствени имоти се опитват да ги продадат на такива "безимотни" като нас, ама няма да ги огрее да получат кеш. Мислят си, че са наследили минимум крило от Бъкингамския дворец и се опитват с него много голям отскок да си дадат. Смея се.

# 144
Хм, само глупак или притиснат от крайна нужда продава нещо, което му носи стабилни доходи. Но то, така или иначе, не е по джоба на изплащащите чердже с ипотека, които го мислят за персийски килим.

# 145
Темата не е кой как си купува жилище. Темата е съвсем друга.Става въпрос за социално порастване, за зрялост. Щото младите могат сами да са си купили жилище и да си плащат ипотеката, обаче пак маминка да се меси и да дърпа конците. Аз лично познавам такива хора.
С това мнение съм напълно съгласна.
Механизми за придърпване на конци има всякакви, понякога дори не са и само "имотни".

# 146
В случая обаче са си точно такива.

Но ми е смешно наистина как ги привикват да се обясняват.

# 147
Привикват ги, защото будалите се отзовават. Да теглят един сиктир, да видим дали ще ги привикват. Ама, стиска ли му на 32-годишният младеж?

# 148
  • София
Собствениците на наследствени имоти се опитват да ги продадат на такива "безимотни" като нас, ама няма да ги огрее да получат кеш. Мислят си, че са наследили минимум крило от Бъкингамския дворец и се опитват с него много голям отскок да си дадат. Смея се.

Сирено, теорията и практиката трябва да вървят ръка за ръка.
При теб, практиката или подтичва срамежливо след теорията, или никаква я няма.

Да се хвалиш, че нищо нямаш, щото старото жилище не си било заслужавало притежанието.
Да се хвалиш, че собственик не е могъл да ти продаде жилището си, а да се натикаш в затворен комплекс ново строителство, сътворен от поредната мутра, овъртолвайки се в кредити- това е смешно- за нас, които четем. Mr. Green

За теб, дето се скъсваш от философстване, е жалко- защото показва липсата на елементарна предприемчивост.

# 149
Какво става, решихте проблемите на авторката и захванахте други ли Simple Smile

Да ви върна към темата! Аз измислих обяснение на прибраните документи. Хората ги е страх момата да не прилъже синчето да си продаде апартамента. Нали за строежа на оная къща пари трябват bowuu

Общи условия

Активация на акаунт