Проблеми със семейството на половинката ми

• 16 178
  • 182
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте-искам да помоля за съвет относно една много оплетена ситуация. От 5 месеца сме заедно с моя приятел, но родителите му са твърдо против мен.
Скрит текст:
Повод за проблема е леко незначителен-на 8ми март моята половинка предпочете да прекара вечерта при мен и майка му се обиди жестоко, до такава степен че се обади на баба ми да ѝ благодари, че 'на този двоен празник стола до нея бил празен.' Следваха много скандали и след седмица ни извикаха на разговор-без да изпадам в подробности, се оказа че причината е да седнем и да решим с тях къде ще живеем (приятеля ми има апартамент-ако не сме живеели там щели да се преместят в него или да го дават под наем), кога ще създаваме семейство и какъв ще ни е бюджета. Аз казах че това са неща които ние още не сме обсъждали помежду си и няма да позволя някой друг освен нас двамата да ги решава и съответно ме изгониха, защото не съм ги уважавала. Накратко, тръгнах си и след това приятеля ми ме помоли да се върна да се разберем, при което майка му ме засипа с обиди- отрепка, отвратително същество, тапир и т.н. Отидох си - него също го изгониха от апартамента му затова че тръгна с мен. Проблема е че той иска да си оправи отношенията с тях-звъни им постоянно, ходи си за 1-2 дена, но всеки път когато каже че си идва при мен пак го гонят. Майка му на два пъти го лъга че са много болни и го изнуди да се прибере (в момента живеем в друг град на около 1час път от тях), и му дига луди скандали да се раздели с мен защото съм имала отвратително държание. Прибрала му е всички документи от апартамента и не му ги дава. Психически съм срината в момента-не знам какво да правя, защото тези драми наистина са завзели живота ни. Искаме да сключим брак и да имаме деца, но ме е страх че семейството му ще продължи с този тормоз и след това.
Ами, ще продължи....щото сина им е льольо и не може да си отстоява позицията.
Решението е както винаги в подобни ситуации:
или
1.седиш и търпиш
или
2.си тръгваш и си намираш Мъж.
Това е.За съжаление, трети вариант просто няма.

# 91
  • София
Голям страх, голямо чудо, като ви чета!
И от сянката ви ви е шубе, ама в темата за свекървите, коя от коя по- оправна се представяте! Mr. Green

Двойката живее в друг град, ама то и това е без значение- мъжът е льольо, щото не отишъл да нарита официално майка си и да се откаже от нея чрез държавен вестник. Joy

# 92
Извинявай много, ама такава майка ако ще и на друга планета да живее, пак ще намира начини да ги прави диви и щастливи.
И проблемът не е в разстоянието, а във възпитанието, което синът е получил от нея.

# 93
  • Варна
Не, Абсурт, не е нужно да наритва майка си, а да обясни като мъж какво е позволено и какво не. От нейна страна позволено, имам предвид. Щото мама съвсем се е самозабравила. Прибрала му ключовете и документите и го изгонила от апартамента, а той седи и циври на бъдещата си жена да си оправела отношенията с тях щото "те ще се променят". Съжалявам, льольо е.

# 94
Интересно, това ли са единствените варианти за съвременния мъж?
Или да нарита майка си и да забрави за нея, или да седи до полата й и да мрънка като кученце?
Няма ли средно положение?Не може ли да се държи като зрял и пораснал човек, със собствено мнение?И непозволяващ да го правят луда калинка?

# 95
  • Варна
Ами има, Амур. Аз на негово място ще платя на ключар, ще сменя бравите и майка ми повече няма да има ключове за моето жилище. Ще си изкарам наново документите, а тя като иска старите в рамки да си ги слага, да й топлят сърцето. Като иска с лошо - с лошо да е.

# 96
Ами има, Амур. Аз на негово място ще платя на ключар, ще сменя бравите и майка ми повече няма да има ключове за моето жилище. Ще си изкарам наново документите, а тя като иска старите в рамки да си ги слага, да й топлят сърцето. Като иска с лошо - с лошо да е.
Това е доста в посока "наритване на мама"....
Аз например, бих очаквала от възрастен човек да "седне" с родителите си и да им каже нещо като:
"Вижте, майко, татко, разбирам (донякъде) съображенията ви.Но, аз обичам тази жена и съм решил, че искам точно нея.Това е.Не съм съгласен да се месите и да я обиждате.Да, имате правото да не я харесвате, но така или иначе, аз ще живея с нея.И след като се очаква дълги години още да се виждаме, очаквам да проявите толерантност и да се разбираме.Както казах, тя е моят избор и съгласни или не, няма да позволя да обиждате и да се месите!".
Като това оставя "топката" в тяхното поле.Ако и след подобен интелигентен подход продължат с простотиите, тогава наритването е просто неизбежно.

# 97
  • Варна
Може и като наритване да го разбира някой. За мен е баш необходимост, след като на 32 години майка ми си позволява да ме третира като хлапак. Ако направи тези неща на нея може би ще й просветне, че вече не е толкова лесно да го манипулира и може да започне да си опича акъла. Понякога се налагат по-драстични мерки.

# 98
  • София
Съгласна съм с всичкото освен с документите. Ще му ги държи, разбира се, като на 30+ живее в жилището на мама.
Всичко си има цена.

# 99
Но жилището не е на мама му. Придобито е чрез покупко-продажба от баба му. Т.е. мама му няма принос за това жилище на детенцето.

# 100
  • София
Ясно, не съм прочела. Така да.

# 101
Самият факт, че позволява такова силово вмешателство, показва колко е незрял. С такива авторитарни родители или играеш грубо, или оправия няма. Ако той не се чувства достатъчно мъж на 32 години, за да тропне по масата, да защити избора си и да си прибере документите, няма да има оправия. Родители като неговите не се променят, единствено по-луди стават. Ако се обвържеш трайно с него и той не им се противопоставя, ще стават грозни сценки. Хубаво си обмисли избора, защото после се предполага, че заедно и деца ще гледате.

Именно. Май всички дотук са дали правилния отговор, но човек сам решава дали да се мъчи или иска да живее добре. Shocked Grinning С простаци на глава не се излиза и не можеш да ги промениш, а майката ще продължи освен да се налага на цялото му семейство, но и брутално да го манипулира! Grinning Grinning Grinning На тоз момък му трябва една по-голяма простакеса и от майка му, дето да му стъпи на врата и да оправи и нея. Joy Joy Joy

# 102
Формалната собственост на апартамента в този случай е най-малкият проблем. На 32-годишен пергишин мама му ще му държи ключовете от апартамента и ще го гони като мръсно коте, а той ще вика гаджето си да се върне при мама му, която току що я е ругала като мангалка насред Филиповци.  ooooh!

# 103
Прибрала му е всички документи от апартамента и не му ги дава.

Това само аз ли го тълкувам като лични документи?

# 104
Предполагам, има предвид нотариалния акт.

Общи условия

Активация на акаунт