Бързи здравословни въпроси и отговори – 14

• 64 137
  • 735
  •   1
Отговори
# 255
Налага ли се цепене на кожата, за да изтече събралото се под нокъта в случай на удар и образуван под него хематом?

# 256
Преди до 2-3ч не можех да заспя, сега рано рано 21ч ми се доспива.
От какво може да е се чудя? Дали ефект от някое лекарство или друго..
Аз 15 дни пия едно лекарство, но чак сега да ми се доспи от него..?

# 257
  • На брега на реката
Какво е лекарството и има ли описан подобен страничен ефект?
Mrs.sixty, посинял ли е? Ако целият нокът е син, ще падне сам и с него и посинялото ще се изтегли. Два пъти съм сменяла нокът заради удар, отнема време, месеци дори, но освен, че е грозно и неестетично, новият нокът си израстна хубав и здрав.

# 258
Посинял е, но това не е проблем. Проблемът е, че пръстът се е надул и под нокъта и доста надига нокъта. Мажа отока с репарил, но това не помага за спадането.

# 259
Итраконазол против гъбички, не виждам да има такъв ефект.
Много е изненадващо за мен това доспиване.

# 260
Зизу, и аз и мъжът ми няколко години след мен, сме карали мононуклеоза. И двамата я изкарахме в инфекциозно. Пр и мъжът ми година след това няма никакви оплаквания, при мен заради повтарящи се чести ангини се наложи курс с Изопринозин. Аз лично съм доволна и вече повече от 2 години нямам никакви грижи с гърлото. В инфекциозно ми изследваха и трите титъра плюс цитомегаловирус. Аз бих се консултира с тях за всеки случай, заради продължаващите оплаквания.

# 261
  • На брега на реката
Сиси, прочети листовката. Като страничен ефект я има умората. Освен това може да причини замайване и го дават противопоказен при шофиране ако се проявят подобни странични ефекти. Ако смяташ, че не ти е ок с него, се консултирай. Да не би да ти е висока дозата или да не ти понася.

# 262
Сиси, прочети листовката. Като страничен ефект я има умората. Освен това може да причини замайване и го дават противопоказен при шофиране ако се проявят подобни странични ефекти. Ако смяташ, че не ти е ок с него, се консултирай. Да не би да ти е висока дозата или да не ти понася.

Благодаря! 🤗
Уж четох ама явно съм пропуснала.
Аз ще го спирам скоро.

# 263
Въпроса ми е от семейно-здравословно естество.....
Имам симптоми, които наподобяват цистит...Обаче имам и леки болки ту в яйчниците, ту пикочния мехур....Тежест и боцкане....след като съм се изходила....Не са постоянни, по-скоро като...стрелкащи...
Урината е чиста, ПКК си пуснах, всичко е в норма и няма признаци на възпаление, чакам урокултура да излезе...
Пуснах си обаче и тест за хламидии, защото четох в интернет че симптомите са същите....и се скапах защото.....съм омъжена от 13 години и смятам че основата на добрия съвместен живот, освен любов е и голямо доверие. Нямам капка съмнение в партньора си, нямам и поводи за това. Но докато чакам да излязат резултатите ще откача от мисълта, че инфекцията се предава само по полов път....
А проблемите ми започнаха по време и след овулацията...
Въпроса ми е, възможно ли е ако се окаже това, да се предава и по друг начин...Има ли сред вас брачни двойки, които по време на съвместното съжителство са се оказали с тази инфекция...
Знам, че е глупаво да го мисля изобщо толкова от рано но.....просто се зачетох....
Другия вариант остава неврологичен, което също ме притеснява....

# 264
  • На брега на реката
Защо изобщо се подлагаш на подобен стрес, преди изобщо да си видяла резултатите?
На гинеколог ходила ли си скоро?

# 265
Каква урина си пускала-обикновена или стерилна? Аз бих повторила изследването...на цистит прилича. Пусни белтък и седимент....около 2-3 лв.струва.

# 266
Стерилна урина пуснах. В две контейнерчета занесох, едната за урокултура. На моя най-близка роднина е лабораторията, в която правя изследвания, и въпреки урината и ПКК, тя ми е пуснала всичко което може да се изследва с кръвта и урината...и белтък и седимент и ДКК и биохимия, захар, всичко.
На гинеколог ходих преди два месеца профилактично без оплаквания. Гледа ме с вагинален и друг ехограф, правихме цито и т.н. Всичко е наред. Винаги е било наред.....
Зимата изкарах цистит, отново с такива оплаквания но тогава имах отклонения в урината. С Едно прахче Фосфомицин се оправих. А сега още преди 5 дни при първите оплаквания взех и няма резултат....
Немога да преценя дали ме болят яйчници или мехур....Нямам никакво течение, нямам сърбеж, парене и т.н....
Някакъв дискомфорт просто след ходенето до тоалетна, в началото имах чувството че често ми се пишка и немога хубаво да се изходя, сега това отшумя...пия и чай от червена боровинка. За всеки случай пуснах тези изследвания...
Казах и че съм чела че цервикалния секрет е по-точен от кръвния за хламидии, но тя каза, че зависи кой и как го взема и е относително....Освен това хламидията можело да бъде другаде освен във влагалището а кръвния тест показвал някакви антигени, които показвали дали има настояща или отминала такава инфекция...
Каза също че не е задължително да е по полов път, ако изобщо резултата е положителен...
Абе, кой ме караше....

# 267
Аз по време на ову имам такива оплаквания, а също и преди да ми дойде.
Да не би болките да са ти от яйчниците?
Не е задължително да ти има нещо, просто от хормони и стрес.

# 268
Преди, по време и след овулация винаги имам такива оплаквания. Даже съм се чудила, как навсякъде пише, че болката от овулацията е силна един ден. Три дни преди , 2 дни по време и два дни след овулация аз винаги имам болки и обилно течение. После всичко изчезва. така е от както се помня....
Но сега е друго....
Освен това преди да започнат тези оплаквания имах един единствен полов акт, и си бях чисто суха.....На следващия ден се усетих като протрита , вечерта бях на един климатик с една къса рокля.....и после започна всичко.....

# 269
  • Пловдив
Моля,ако някой е имал проблем с врасъл нокът,да сподели как се е справил.

Общи условия

Активация на акаунт