Парфюмни размисли и страсти - 217

• 129 231
  • 762
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Отново се изненадвам от себе си. Когато излезна преди две години Orchid Soleil по-скоро не ми хареса - приличаше ми на екзотично ястие от варен ориз, гарнирано с ядливи цветя. Тази година ми се носи, обаче, нещо, което има аромат на слънцезащитен спрей и това творение на талантливия, за мен най-вече като режисьор, господин Форд много ми прилича и привлича Smiling Imp. Онзи ден за пореден път го тествах върху мен и ми е много нахално-безгрижен и секси. Страхотно ми харесва кестеново-сметановия крем и квази сладостта, цветята са лъстливи и невъзможно да подминеш току-така. От друга страна пък въобще не ми пасва на стила...  Не е лесно Sweat

# 121
  • София
Отново се изненадвам от себе си. Когато излезна преди две години Orchid Soleil по-скоро не ми хареса - приличаше ми на екзотично ястие от варен ориз, гарнирано с ядливи цветя. Тази година ми се носи, обаче, нещо, което има аромат на слънцезащитен спрей и това творение на талантливия, за мен най-вече като режисьор, господин Форд много ми прилича и привлича Smiling Imp. Онзи ден за пореден път го тествах върху мен и ми е много нахално-безгрижен и секси. Страхотно ми харесва кестеново-сметановия крем и квази сладостта, цветята са лъстливи и невъзможно да подминеш току-така. От друга страна пък въобще не ми пасва на стила...  Не е лесно Sweat
Може да пробваш Jil Sanders SUN https://www.fragrantica.com/perfume/Jil-Sander/Sun-618.html , Jil Sander Sun Delight. И двете оставят впечатление за слънце, море и лосион за плаж, обожавам ги и винаги държа по един за лятото.
Да се похваля, на цялото чудене за аромат с Марсилски сапун се колебах между зеленото Ерме и Версаче и накрая поръчах https://www.fragrantica.com/perfume/Cartier/Eau-de-Cartier-Zeste … Soleil-22216.html. Много доволна останах. Дълбоко в шкафа намерих литър лимонов турски одеколон останал от една ваканция за разкош и освежаване през деня. Липсва френската сапунена нотка, но става.
Между другото открих че марсилските сапуни са бели и зелени в зависимост от мазнината-зехтин или палмова мазнина. Това което търсех беше бялото Simple Smile Слънчев ден на всички!

# 122
Въобще не ми е възможно да разделя парфюмите на категории- или ми харесва или не. Дизайнерски харесвам и купувам изключително рядко камо ли да остана с тях. Пред някои дизайнерски банални творения предпочитам да се пръскам с розова вода. Ако Ван Клийф колекцията се водят в тази група там харесвам поне пет Grinning и като прибавя един Кели калеш едт ще съм готова:smile:

# 123
  • Бургас
Здравейте дами,

извинявам се , че нахлувам в темата съвсем неподготвена.
Търся си свеж летен аромат за всеки ден. Всичко , което ми предлагат в магазина ми е прекалено силно и натрапчиво. Последно ми предлагаха Aura на Mugler и ми идва по-тежичък  Rolling Eyes
Можете ли да ми дадете някаква насока  , за нещо което да пробвам?
Благодаря предварително  bouquet

# 124
  • София
Добре, че беше уговорката да са само дизайнерски (като изключваме частните/приве/спешъл/каквито-там колекции).. Преди време си правих такава равносметка изобщо (в опит за намаляване на количествата) и.. стигнах до към 50  Laughing

И все пак, дори и с уговорката за само дизайнерски, не беше лесно (и аз като Атти ще крия по тайни джобчета Wink )

Hermès Galop d`Hermes
    Hermès Rose Amazone
    Hermès Elixir des Merveilles
    Hermès L’Ambre des Merveilles
    Hermès Jour d`Hermes Parfum / Jour d`Hermes Absolu
    Hermès Un Jardin Sur Le Nil / Un Jardin Sur Le Toit
    Hermès Eau de Narcisse Bleu / Eau de Gentiane Blanche
    Narciso Rodriguez for Her Musc Eau de Parfum Intense
    L`Erbolario Myrrhae
    L`Erbolario Indaco

И не, въобще не е ясно накъде ми клонят пристрастията, изобщо  hahaha hahaha hahaha

Отделно, има още няколко, които приключих и много бих искала да подновя, но ме сюрпризираха, че са спрени. Та въпросът е дали бих ги търсила на всяка цена (и за една торба пари) или ще си останат в миналото, а на тяхно място ще дойдат нови любимци.. Бъдещето ще покаже Wink

При нишовите + приве и т.н. обаче положението ще е мнооооооого сложно #Crazy
шортлистата
Скрит текст:
   Annick Goutal Ninfeo Mio
    Annick Goutal Vanille Exquise
    Annick Goutal Un Matin d`Orage
    By Kilian Voulez-Vous Coucher Avec Moi
    By Kilian Amber Oud
    Christian Dior Eau Noire
    Christian Dior Oud Ispahan
    Comme des Garcons Blue Encens
    Comme des Garcons Wonderwood
    Comme des Garcons Floriental
    Comme des Garcons Standard
    Diptyque L'Ombre Dans L'Eau
    Estée Lauder Private Collection Amber Ylang Ylang
    Etro Heliotrope
    Guerlain La Petite Robe Noire 2
    Hermès Hermessence Vanille Galante
    Hermès Hermessence Ambre Narguile
    Hermès Hermessence Epice Marine
    Hermès Hermessence Rose Ikebana
    Hermès Hermessence Iris Ukiyoé
    Hermès Hermessence Vetiver Tonka
    Hermès Hermessence Cuir d`Ange
    Jo Malone London French Lime Blossom
    L`Artisan Parfumeur Amour Nocturne
    L`Artisan Parfumeur Rappelle-Toi
    Laura Mercier Nuits Enchantees
    Serge Lutens Jeux de Peau
    Serge Lutens Un Bois Vanille
    The Different Company Pure eVe
    The Different Company Bois d`Iris
    Tom Ford Tobacco Vanille
    Tom Ford Champaca Absolute
    Van Cleef & Arpels Collection Extraordinaire Bois d`Iris
    Chanel Les Exclusifs de Chanel Sycomore
    Byredo La Tulipe
    Guerlain Cuir Beluga
    Pierre Guillaume Aomassai
    Pierre Guillaume Praline de Santal

# 125
Ето ги моите любимци:
Dior Blooming bouquet
Dior Poison girl
Gucci guilty
DG Dolce
Cacharel Noa
Cacharel Amor amor
Kenzo L'eau par kenzo
CK Deep euphoria
YSL Mon Paris
Versace Bright crystal

bebaaa, аз харесвам L'eau par kenzo, bright crystal, blooming bouquet, Escada имат свежи аромати също. Simple Smile
Скрит текст:
Здравейте дами,

Търся си свеж летен аромат за всеки ден. Всичко , което ми предлагат в магазина ми е прекалено силно и натрапчиво. Последно ми предлагаха Aura на Mugler и ми идва по-тежичък  Rolling Eyes

# 126
  • София
Здравейте дами,
Не съм дама, но ще ти предложа да опиташ парфюмите на Булгари от линията Омния - имат доста версии, като вярвам, че измежду тях ще намериш подходящия за теб аромат. Защо не  Omnia Paraiba или пък Omnia Green Jade.
А може и някои от по-новите и ефирни дамски версии на Giorgio Armani  Acqua di Gio.

# 127
Имате ли любими аромати от дрогерийния клас? Такива, които сте склонни да сложите в една колекция заедно с дизайнерските и нишови съкровища? Кои са?
Искам да дам шанс на аромати от тези, но се чудя кои и бих се радвала да ми препоръчате. ^^

# 128
Имате ли любими аромати от дрогерийния клас? Такива, които сте склонни да сложите в една колекция заедно с дизайнерските и нишови съкровища? Кои са?
Искам да дам шанс на аромати от тези, но се чудя кои и бих се радвала да ми препоръчате. ^^

Да, Слънчогледите на Елизабет Арден са ми много любим аромат. От години не оставам без него, чуден е за лятото.

# 129
  • София
От дрогерийните - повечето аромати на Елизабет Арден. Особено летните парфюми. Пето авеню и разновидностите му, чайовете, слънчогледите, Медитераниън и др. Винаги имам някой от парфюмите й в шкафа.
И някои аромати на Салвадор Дали ми допадат.
Преди харесвах моноароматите на Ив Роше, но ги развалиха и отдавна не ги понасям.
Покрай дъщерите ми напоследък ми допадат и определени селебрити аромати - на Ариана Гранде, например и на Кати Пери, но не бих ги носила.

# 130
  • София
От дрогерийните в момента имам ето този на Ив Роше и го харесвам: https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Rocher/Naturelle-Osmanthus-30157.html

Иначе и аз харесвам Слънчогледите на Елизабет Арден (много ми прилича на Искейп на Келвин Клайн, а му бях голяма фенка като излезе). Също и Белия муск на Боди шоп ми допада.

# 131

не приемам Елизабет Арден като дрогерийна марка, но ако да - Зеленият чай е любим Heart
за мен дрогерийни са:
https://www.fragrantica.com/designers/Tesori-d%60Oriente.html
https://www.fragrantica.com/designers/Sarantis.html
https://www.essence.eu/bg/produkti/fragrances/
и т. н.
може би селебрити парфюмите също могат да бъдат причислени към дрогерийните - тук отчитам О де Гага като любим и единствен от този тип
от каталожните - Ейвън, Орифлейм и т. н. - отдавна не ползвам, но преди десетина година съм изпръскала 5-6 бутилки от Пур Бланка /дори не знам дали се предлага и в момента/
от парфюмите на Ив Роше, Лъш, Лоситан, Ботаникалс и подобни марки, харесвам и имам в момента само Черната Ванилия на Ив Роше, но определено мога да живея съвсем добре и без нея

в нашите дрогерии се предлагат Черути, Мошино, Булгари, Салвадор Дали и подобни, които също не причислявам към дрогерийните марки

# 132
Подкрепям горното мнение, тук в дрогериите се предлагат и дизайнерски марки парфюми, но в някои от магазините са отделени в самостоятелна витрина, до която няма свободен достъп. Не навсякъде, обаче. Иначе, за парфюмите на Арден вече съм писала, s. Oliver, Mexx, Esprit имат добри аромати, но не да особено трайни. На Lady Gaga парфюма с черния цвят, имам предвид течността, не флакона, е доста интересен. 

# 133
  • София
От дрогерийните Tesori d'Oriente - Byzantium ми е абсолютен любимец. Трябва да мирише на някаква черна роза, но розата почти я няма. Козметично-сладък е за мен - глезещ крем за тяло, локум с бадеми, пудра захар и съвсем мъничко подправки. Определено зимата ми дава повече комфорт, но вчера в топлото и ветровито време също ме глезеше.
Antonio Banderas има една страхотна версия от Secret сериите - Night. Много интересен морски аромат. Не мирише на море, а на скала над морето, напечена и изсушена от слънцето, но  обливана понякога от морската вода. Наблизо има и поле с дъхави и леко горчиви билки, опърлени от слънцето, но това пък само засилва аромата им. Не знам защо нашите дрогерии не внасят точно тази версия, та за един екзотичен смугъл красавец се налага я поръчвам онлайн.

# 134
  • София
Може и да сте прави за Арден, но в руската фрагрантика я причисляват към масмаркета.
Тесори наистина имат 2-3 попадения (Бизантиум, Муск и Аюрведата), но другите им аромати ми докарват позиви.
Лейди Гага наистина е добро изпълнение.
Другите постоянно ги купуват дъщерите ми (С.Оливер, Мехх, Бандерас и т.н.). Не откривам трайност и дълбочина. Стоят ми "плитки" и винаги избива някаква дразнеща химия.
Всъщност, според мен, дори сред дизайнерските аромати има насочени към масовия пазар и такива за хора, които са с по- специфични изисквания. За мен към дрогерийните спокойно могат да се причислят всички  лесни за откриване и достъпни като цена парфюми, които нямат особени претенции.
Специално за Дали много се колебая. Някога беше наистина добра марка. В последните години съм разочарована (с някои изключения).

Общи условия

Активация на акаунт