Парфюмни размисли и страсти - 217

• 129 186
  • 762
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
basila, Deetron Благодаря за включването. По описание е много мой парфюм.  За момента нямам възможност да отида до Сф, а и няма кой да ми се върже да изпрати блотерче Sad .  Може ли леко сравнение с някой друг парфюм, ясно ми е, че ще е много субективно, но може да познавам  сходен на него....

gold laydi - за сега не го мисли Ajmal Sonnet. Планирам да го взема съвсем скоро и ще се разберем как да ти пратя пробичка за да видиш искаш ли бутилка или не.

Иначе за така обсъждания Valentino Noir Absolu Musc Essence  - тествах го и ми допадна - има нещо класическо, но пък не е ретро в никакъв случай. Мирише ми класно, изискано и зряло. Труден за описване парфюм е. Kovatcheva се е справила перфектно с тази задача.
Колкото до цената му - много дизайнерски марки пуснаха скъпи и изискани линии - Бушерон, Хуго Бос, Прада, Каролина Херера, Ланком, Булгари, Ив Сей Лоран, Диор, Армани, Живанши и тн и тн. Намирам за напълно естествено, марка като Валентино също да реализира подобен тип по-скъпи и луксозни издания.

Ако си от Пловдив бих се радвала да го помириша, понеже голямата ми дъщеря е почитател на парфюми с нотки ванилия и ще мога да знам дали си заслужава да й го поръчвам. Blush

# 601
GatoNegro, така се радвам на включването ти!
Както писах, само веднъж пробвах Néroli Amara, но пък толкова ми хареса при тази първа проба. Неролито често ми е сапунено и химично и на мен, но тук е толкова премерено - не мога да кажа автентично, защото не познавам реалния аромат, но пък знам как някои негови интерпретации не ми понасят съвсем. Много красив ми се стори и лимонът в този парфюм - искрящ, звънлив, хармоничен.
Ще го пробвам пак, за да съм сигурна, че не става дума за моментна еуфория; още повече: винаги обръщам внимание и на негативните мнения за даден парфюм - не че могат да преобърнат собствените ми възприятия, но ме карат да проучвам, да не хвърлям пари още при първа среща с аромата, да съм внимателна. Но много се радвам, че на теб ти е харесал и че най-сетне се появи положително мнение.

# 602
Аз също харесах Néroli Amara, даже много. Много рядко намирам парфюм, в който неролито да не ме дразни, но тук е много изискано някак. Стори ми се малко нетраен обаче. Спрях се от покупка само заради високата цена и поради факта, че купих няколко парфюма последователно, което рядко ми се случва посред лято.
Valentino Noir Absolu Musc Essence също харесах, вече два пъти го тествах, но ще изчакам малко по-хладно време, за да видя как се държи. При някое намаление цената му става доста прилична.
Много импулсивно си купих Light Blue Italian Zest, който ми напомня за цялото Амалфийско крайбрежие, ей така ми мирише навсякъде там.
Провокирана от разговорите за Авентус и поради факта, че не знам дали скоро ще мога да го пробвам, поръчах Club de Nuit Intense Man Armaf  и мога да кажа, че съм омагьосана от този парфюм, ужасно много ми харесва и е безобразно траен. Ако Авентус е по-хубав, усещам как ММ ще се сдобие с една бутилка. Някой, който ги познава и двата, били могъл да ми направи сравнение, момчета? Някой поръчвал ли е проби на Авентус от Енцо?
И последно, от няколко дни се радвам на Parfait de Rôses Lancome и това е истинска любов.Simple Smile

# 603
  • Бургас
Лейди,извинявай в Бургас ли тества Valentino Noir Absolu Musc Essence? Хубав е Light Blue Italian Zest,но аз като цяло съм си почитателка и на класическия Лайт Блу.Two Hearts

# 604
Пробвай го, Аглая, почти съм сигурна, че ще стане и твой.
Не търпи някакво динамично развитие иначе, но това за мен е по-скоро плюс - ароматът не е плосък и не доскучава, а пък няма неприятни изненади.

Все още се изненадвам, когато срещна човек, на който даден аромат стои превъзходно, а на мен е бил кошмарен.
Да, знам, че е до химия с кожата, но може би е и до характер, до излъчване.

Light Blue Italian Zest и аз пробвах. Не можах да го оценя, но може би защото бях преуморена и леко кисела. Хареса ми Boss The Scent Intense в онзи момент, а той е захарен памук и дъвки Love is... при мен.

# 605
Лейди,извинявай в Бургас ли тества Valentino Noir Absolu Musc Essence? Хубав е Light Blue Italian Zest,но аз като цяло съм си почитателка и на класическия Лайт Блу.Two Hearts
Да, в Beauty Zone.

# 606
  • На черешатааа
Deetron много Благодаря Flowers Hibiscus .
Аз от няколко дни разносвам  Gucci bloom и макар, че си падам по хард миризмите, тежки и сладки и все в този дух, съм пристрастена към този. Адски ми допада. На кожата ми не е свръх траен- около 5 часа, но на дреха повече. 
Обзаведох се и с Bois Dore Van Cleef, който исках от давна, но нещо в жегите трайността му не ми е много голяма. Май ще изчакам хладина. М похвалих се, но само тук ще ме разберете. Близки и приятели ме гледат странно .... Laughing

# 607
  • София
Благодаря за мненията за Néroli Amara - звучи чудесен! Бих го пробвал при възможност.

Lady Vengeance - за съжаление не мога с нищо да помогна, тъй като не познавам Club de Nuit Intense Man Armaf. Чел съм за него, има и доста ревюта в нета. Може би неслучайно е най-известният и продаван парфюм на марката.

unterdenlinden скоро го спомена, а вярвам и WaltherP99 би могъл да знае повече за сравнението между двата парфюма.

# 608
Аз продължавам да твърдя, че дори и спецове трудно ще хванат дали някой е с Armaf или с Aventus. Бачовете на Creed Aventus наистина са различни, като добавим и това, че всяка кожа различно пречупва аромата трудно бих повярвала, че някой ще успее да различи. Както съм писала и в предни мои постове, разликата е в първите десетина минути, защото Armaf  е малко по цитрусов в началото.  Club de Nuit intense Armaf  е страхотен и си струва дори сам по себе си, много мъжкарски аромат. Дразни ме, че в енцо му надуват цената, последно я бяха свалили до 99.99, което е благоприятният вариант, иначе стига до 137. Може и по-евтино да се закупи от e-bay, аз лично го взех от индийски селър. Хвърлила съм око и на дамския интенз, защото се води реплика на Noir de Noir TF, а той ми е на привършване.  

Последна редакция: ср, 11 юли 2018, 16:27 от unterdenlinden

# 609
Благодаря Athena и Deziderata, ще проверя и Dahlia Divin Le Nectar. 
С удоволствие нося Burberry, но и при втора проба на Blush, нарът се появи след време и изчезна бързо.
Харесах си го за лятото и исках вашето потвърждение Simple Smile

# 610
Аз продължавам да твърдя, че дори и спецове трудно ще хванат дали някой е с Armaf или с Aventus. Бачовете на Creed Aventus наистина са различни, като добавим и това, че всяка кожа различно пречупва аромата трудно бих повярвала, че някой ще успее да различи. Както съм писала и в предни мои постове, разликата е в първите десетина минути, защото Armaf  е малко по цитрусов в началото.  Club de Nuit intense Armaf  е страхотен и си струва дори сам по себе си, много мъжкарски аромат. Дразни ме, че в енцо му надуват цената, последно я бяха свалили до 99.99, което е благоприятният вариант, иначе стига до 137. Може и по-евтино да се закупи от e-bay, аз лично го взех от индийски селър. Хвърлила съм око и на дамския интенз, защото се води реплика на Noir de Noir TF, а той ми е на привършване.  
Да, аз точно след твоя пост се реших да го купя " на сляпо" и изобщо не съжалявам. Аз го взех от Амазон за 29 лири .

# 611
На мен ми стои кошницата в енцо на 99 лв., но не съм поръчвала. Мъжът ми не иска въобще парфюми повече и ме е предупредил да не му купувам въобще. Няма да се зарадва на изненадата въобще, още повече че има алергия към Авентус и не смея без тест. Пък за мен да го взема, няма да го нося, защото мъжки парфюми не нося и няма смисъл.

Аз отново си сложих Велвет ванила вк. по косата, защото е много мазен при нанасяне /използвам го като олио за коса, върху самото олио, което винаги нанасям по крайщата ежедневно/ и се носи разкош навсякъде. Просто не мога да се напрадвам, че купих случайно и много набързо този парфюм, благодаря много  Heart Eyes и че толкова ми пасва.

# 612
  • Велико Търново
Аз вчера се отдадох на тестване на нови за мен аромати - пробвах Italian Zest на D&G, почти същият ми е като Лайт блу, само дето усещах повече, всъщност, много лимон, а в класическата версия - повече мандарина. Не е лош, но пусто, така да ме дразни вече Лайт блу, че не мога да оценя другите версии.
Следващият ми тест беше на Dolce Garden - ммм...кокос и ванилия...добре се държа на ръката ми, но не зная дали няма да ми дойде в повече сладостта при дълга употреба.
Естествено, нямаше как да подмина червеното Нарцисо - там имахме химия, поне от две фъс - обичам пудреното усещане и на кожата ми реагира много добре; ще изчакам до есента и пак ще пробвам, ако все така си пасваме, ще го взимам.
После обаче, главата ми остана две произведения на Том Форд, които досега в нашия град нямаше къде да тествам - Mandarino di Amafi Acqua  и Neroli Portofino - цената им, разбира се ,не ми допада и трудно мога да се реша да дам толкова пари за парфюм, но ако ми споделите по някоя дума за тях, може да премисля Wink
В крайна сметка купих за ММ Bvlgari Soir , а аз излязох в дълбок размисъл Wink

# 613
Mandarino di Amafi Acqua не ми харесва чак толкова, защото е по-слаб и нетраен, но Нероли Портофино е моята вечна любов. Обожавам го. Ползвам Форте версията, която е доста различна и с наистина безумна цена, но харесвам и ЕДП и Аква версиите. Неролито там е най-хубавото за мен. За съжаление парфюмът е доста нетраен, особено в Аква вариант. Много хора определят Нероли Портофино като перилен аромат, но за мен е любов, щастие и наслада в най-пълен смисъл.

# 614
Здравейте, имам нужда от вашите мнения и насоки. Идеи за парфюм с аромат на османтус? Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт