Парфюмни размисли и страсти - 217

• 129 281
  • 762
  •   1
Отговори
# 195
  • BG-DE
Според официалният сайт на Картие още си е в производство http://www.cartier.com/en-us/collections/fragrances/womens-fragr … er-du-dragon.html  Peace

# 196
WaltherP99, моята кожа наистина не излъчва и задържа много парфюмите, сравнено с кожата на майка ми и същите парфюми. Наистина ротацията подобрява малко нещата, имам по 4-5 парфюма за сезон, повече от това ми е излишно.
Свежо за мен е чисто (тип мускус) и цитруси, цветята не душат. Бюджет до 200лв, ако има и къде в София да се пробва ще е перфектно. Благодаря!
Това е Монтала
https://www.fragrantica.com/perfume/Montale/Wild-Aoud-6647.html

Моята кожа е суха и отлично знам за какво говориш.Много често обаче това,че ти не усещаш пафюма върху себе си по никакъв начин не значи,че другите не го усещат върху теб.Това е основната причина често да се срещат хора , които прекаляват толкова сериозно с пръскането, че дори познатия термин в темата "Врачанската Школа" бледнее стабилно.Почти всички искат да усещат парфюмите си , но това не винаги е възможно особено за хора с малко парфюми , които не ротират.
Не случайно 8-9/10 човека в парфюмерия след пръскане на 3-5 парфюма нищо не усещат,защото рецепторите им се задръстват.Затова има  и кафе там...но да не се отплесвам прекалено.
С подробности какво точно е olfactory fatigue сме дискутирали тук ,или може да се чекне в Гугъл.За въпросния праймър също съм говорил подробно тук-потърси ми в мненията. Peace

bubanka, често си мисля в последно време, че хората, които пишат описания във фрагрантика, или сравняват някой аромат с друг, го правят още на връхните ноти на аромата, не следят развитието. Само по този начин си обяснявам сравнението между Зеленият чай на ЕА с Роза Верде на Валентино.

Това е 100% вярно , но има и нещо друго.Огромен процент от хората,които пишат ревюта там си гледат собствената камбанария и грам не им минава през акъла,че тяхното ревю не е факт и закон,а НИЩО повече от лично мнение.Редовно можеш да срещнеш мнения като "Мирише на .... и който мисли,че мирише на... да отиде на ринолог "  ooooh! - не амебо-мирише така СПОРЕД ТЕБ.
П.П.
Май на български не се използва ринолог нали? rhinologist  newsm78

В туба-та по-рядко се срещат такива изпълнения и хората редовно казват "Според мен/на моята кожа/това е личното ми мнение и не ангажирам никого с него" ..
Естествено има и повярвали си комедийни същества с IQ на амеби и там , като на такива обичам да им сипвам с големия черпак
https://postimg.cc/image/nu6j56zt3/

По същата логика обаче трябва да се отчете факта , че въпреки,че да имаш по-опитен нос е важно , и дава по-добра представа за аромата от някой който дели ароматите на "свежи/тежки/сладки" .... нито моето,нито твоето,нито на който и да е мнението е абсолют.Остави си го на него/нея да му/и мирише по начин Х и това е-важното е на теб как ти мирише.
Подписа ти е доста релевантен за случая ...
„Всичко, което чуваме, е мнение. Не е факт. Всичко, което виждаме е гледна точка, не е истина.“ Марк Аврелий

Къде мога да видя и тествам Nichane и кой бихте ми препоръчали като отличаващ се за марката?

Скрит текст:
Може би не съм успяла да публикувам предишния пост, макар че го написах. Явно нещо се е случило. Извинявам се за недоразумението.

Извинявай но какво би трябвало да значи "отличаващ се за марката" ?  Известен,най-продаван,най-полулярен последните месеци? Пробвай си , и ако си прецениш си купи това,което на теб ти харесва-ако ти кажа които са им най-популярните и продавани в Англия и Щатите аромати,както и тези,които аз имам и харесвам ... това може нищо да не значи за теб и да не харесаш нито един от тях , или да харесваш някой , от тези,които аз не понасям...  Peace
Само един пример-в момента е доста популярен в Щатите и UK защото 3-ма известни личности го носят и го показаха,че го носят в социални мрежи.Беше свършил на няколо места зад голямата локва и се чакаше да го заредят пак.Ако звезда в Холивуд,известен музикант и Youtube влогър го харесват ще те накара ли повече да го харесаш?? Не мисля...

Момичета,може ли мнение за Creed Aventus Eau de Parfum,искам да го взема за подарък..?
Да опитам ли първо с мостра,или направо да поръчвам?

За кой от 2-та говориш , за какви милилитри , за какъв човек е подаръка? Той/тя ползвали ли са го преди това? Ясно ли ти е какво са бачовете при Creed ? Кога е повода?

PELLI, не познавам някой, който да не го харесва😀.

Познавам МНОГО хора , които не го харесват - повечето жени,както и такива,които го намират за средна работа.Познавам също доста такива , които са свикнали с един бач и си го харесват и като си купят ,или им подарят нов , който може много да се различава от това,което те харесват и БЕСНЯТ жестоко  newsm61

Поръчвай Hands Ok Hand  Гарантирано новият собственик ще бъде възхитен!

НИКАКВА такава гаранция не може да се даде!

Aventus за мен е еталон за мъжки парфюм.

Aventus ... БЕШЕ еталон преди 4-5 години.В момента има толкова много копия , или парфюми ,които го наподобяват , но да кажем на 60% ... пазара е ЗАРИТ просто.Има ароматизатори за кола,които така миришат.Има евтини,средни и скъпи копия , или интерпретации , които само наподобяват.
Ситуацията е малко като със чантите на LV които се виждат под път и над път , но от 100 такива чанти има-няма 4-5 да са оригинални.Същото е и положението с Aventus.
Можеш да чуеш "С  Aventus съм" от хиляди бекове в София...само дето обонянието ми за добро или лошо е много силно , а и познавам всяко копие/интерпретация на пазара ... и знам,че е толкова с Aventus , колкото и Пена от Конярево с надутите джуки и евтин силикон е с истинска LV чанта дошла да "си оправи живота" в София...
Цените се качват всяка година , но за баницата поговорката всички я знаем.100мл ,защото 120-ки вече няма НИКОГА не бих си купил-не си заслужава.2015-та си купих 500мл декантер за €389,00..успех да си намери някой такива цени сега.

Парфюм за деня - работни срещи

Парфюм за разходка с племенничката
Парфюм за вечерта

# 197
Чак толкова размисъл и наука за един парфюм-не мерси Simple Smile
Все едно ще му подарявам бъбрек Simple Smile
Просто искам нещо трайно,различно и забелязващо се,с което той ще печели комплименти.
Влюбих се в Aventus от това,което говорят за него в youtube и реших,че това ще ми е подаръка тази година,за много скъп човек е Simple Smile
Също така научих,че на по-светла кожа,която е и по-суха отиват повече цитрусовите аромати,а колкото по-тъмна и по-мазна става,отиват повече подправъчните.Не знам дали е така,но както казах-не ми се задълбава чак толкова,за мен е излишно Simple Smile Или ти харесва един аромат или не,и аз лично не бих се съобразявала да нося това което ми харесва където и когато си поискам.

# 198
PELLI, виж и си сравни добре цените на този парфюм, и намери начин да поръчаш проба, за да запознаеш човека с него преди да се изръсиш такава сума, и той евентуално да не се хареса, или да не оправдае очакванията ти за комплименти и различие от останалите.

# 199
  • София

Поръчвай Hands Ok Hand  Гарантирано новият собственик ще бъде възхитен!

НИКАКВА такава гаранция не може да се даде!

WaltherP99 - принципно си прав- гаранция за нищо няма. Тази тема за подаръците и гаранциите за щастие сме я обсъждали и преди тук. Реално, няма никаква разлика дали подаряващия ще избере риза, скъп коняк, парфюм или ваучер за селски туризъм - ВИНАГИ има риск получателя да остане разочарован. Да спрем да подаряваме тогава? Започвам да си мисля, че хората, които искат да подарят парфюм, но са в колебание някакво, може би е по-добре да не питат тук в нашата тема, защото не виждам какво друго може да се случи, освен да се разколебаят още повече.
Специално за Авентус - ако и за този велиоколепен, толкова обичан, така лесно възприеман и удобен парфюм може да има колебания - то тогава, за мен е по-добре да се откаже човек да подарява каквото и да било. Трудно ми е да си представя по-безрисков и същевременно изискан избор от Авентус. А относно качествата му - за мен също е еталон и факта, че продлъжава да вълнува и притегля хората, че излизат нови и нови негови варианти от други марки, говори, че той вече е жива класика.

Последна редакция: сб, 09 юни 2018, 11:03 от Deetron

# 200
  • Пловдив
Къде мога да видя и тествам Nichane и кой бихте ми препоръчали като отличаващ се за марката?

Скрит текст:
Може би не съм успяла да публикувам предишния пост, макар че го написах. Явно нещо се е случило. Извинявам се за недоразумението.

Извинявай но какво би трябвало да значи "отличаващ се за марката" ?  Известен,най-продаван,най-полулярен последните месеци? Пробвай си , и ако си прецениш си купи това,което на теб ти харесва-ако ти кажа които са им най-популярните и продавани в Англия и Щатите аромати,както и тези,които аз имам и харесвам ... това може нищо да не значи за теб и да не харесаш нито един от тях , или да харесваш някой , от тези,които аз не понасям...  Peace

WaltherP99, имам предвид такъв, който би се харесал на повечето хора. Както знаем, пазарът е пълен с всякакви странни парфюми и "недоразумения"(които разбира се си имат своите почитатели, не ги умаловажавам ни най-малко), но има и такива, които са по-универсални и лесни за харесване.
За жалост живея в т.нар."Провинция" (от Пловдив съм), а тук си нямаме нищо друго освен дизайнерските марки. Затова питам за по-масово харесваните парфюми на Nishane, за да потърся проби. Не искам, а и нямам възможност да изкупя мостри на всички, които предлага бранда.

# 201
  • The Evergreen State
Ето и моята десятка парфюми която е по-скоро марково ориентирана - харесвам тези марки (плюс някои други като Gucci и Chloe), харесвам също и други парфюми от тези марки но изброените са каквото ми се носи в момента, редът е произволен:
Mon Guerlain Florale;
YSL Black Opium Nuit Blanche
Chanel 5 L'eau
Lancome La Vie Est Belle L'eclat
Miss Dior EDP 2017
Dahlia Divin Le Nectar Givenchy
Armani Si
Valentino Donna
Splendida Iris d'Or Bvlgari
Baiser Vole Cartier

# 202
  • Габрово
Скрит текст:
Много често обаче това,че ти не усещаш парфюма върху себе си по никакъв начин не значи,че другите не го усещат върху теб.Това е основната причина често да се срещат хора , които прекаляват толкова сериозно с пръскането, че дори познатия термин в темата "Врачанската Школа" бледнее стабилно.Почти всички искат да усещат парфюмите си , но това не винаги е възможно особено за хора с малко парфюми , които не ротират.
Не случайно 8-9/10 човека в парфюмерия след пръскане на 3-5 парфюма нищо не усещат,защото рецепторите им се задръстват.Затова има  и кафе там..

Това е 100% вярно , но има и нещо друго.Огромен процент от хората,които пишат ревюта там си гледат собствената камбанария и грам не им минава през акъла,че тяхното ревю не е факт и закон,а НИЩО повече от лично мнение.Редовно можеш да срещнеш мнения като "Мирише на .... и който мисли,че мирише на... да отиде на ринолог "  ooooh! - не амебо-мирише така СПОРЕД ТЕБ.

В туба-та по-рядко се срещат такива изпълнения и хората редовно казват "Според мен/на моята кожа/това е личното ми мнение и не ангажирам никого с него" ..

По същата логика обаче трябва да се отчете факта , че въпреки,че да имаш по-опитен нос е важно , и дава по-добра представа за аромата от някой който дели ароматите на "свежи/тежки/сладки" .... нито моето,нито твоето,нито на който и да е мнението е абсолют.Остави си го на него/нея да му/и мирише по начин Х и това е-важното е на теб как ти мирише.
Подписа ти е доста релевантен за случая ...
„Всичко, което чуваме, е мнение. Не е факт. Всичко, което виждаме е гледна точка, не е истина.“ Марк Аврелий

Да...„Всичко, което чуваме, е мнение. Не е факт. Всичко, което виждаме е гледна точка, не е истина.“ Марк Аврелий
Много вярно....

# 203
Метеоритите на Герлен е наличен у нас.

# 204
  • Седмото небе
Метеоритите на Герлен е наличен у нас.
М дааа, още от вчера даже Blush Напръсках се стабилно,разносих го цял ден и съм убедена,че не го искам. Само за красивото шише и опаковка 150 лв-ще пропусна Tired Убедих се,че поне за мен лично,има сериозно разминаване между Парфюма и пудрените топчета. Нищо-един зор по малко. Но затова пък днес пробвах другия ми дълго чакан BOUCHERON SANTAL DE KANDY. И свят ми се зави-от любов Heart Eyes

# 205
PELLI, виж и си сравни добре цените на този парфюм, и намери начин да поръчаш проба, за да запознаеш човека с него преди да се изръсиш такава сума, и той евентуално да не се хареса, или да не оправдае очакванията ти за комплименти и различие от останалите.
Аз съм поръчала мостра от 2мл.
Много ясно,че няма да се изхвърля Grinning

# 206
И аз с въпрос за конкретен парфюм - Le Muguet Annick Goutal, обмислям покупка, привлечена от момината сълза в пирамидата и събирам мнения от хора, които го познават. Ароматът доближава ли се до момината сълза, чист и нежен ли е, подходящ ли е за топло време, изобщо вашите възприятия за този парфюм, всичко ще ми бъде полезно. Чета руската фрагрантика и съм забелязала, че рускините са прекалено емоционални и от много "ай" и "ой" ми е трудно да се ориентирам. Благодаря предварително!

# 207
А по темата - и петте градини на Hermes, Kelli Caleche, Jour Absolu, Twilly, Mon Guerlain Florale и Shalimar Parfum Initial.

# 208
  • Враца
Днес , случайно се запознах с Creed Aventus  Heart Eyes Crazy Heart Eyes
Влюбена съм, неистово го искам за себе си,
магнетичен е , наркотичен е , нищо в него не дразни обонянието ми,
абсолютното ми мерило за чистота,
така ухае чистотата.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Влизам да ви се похваля и виждам че го коментирате,
е това ако не е знак, че трябва да го притежавам..  Crazy

# 209
  • Sofia
Какъв е ароматът на Just Cavalli?
https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00AKFFXG6/ref=mp_s_a_1_1_a_it? … bL&ref=plSrch
Метнах едни 50мл за 13 лири, но имам бегъл спомен, че е доста тежък, или бъркам?

Общи условия

Активация на акаунт