Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 58

• 94 191
  • 761
  •   1
Отговори
# 60
Нормално е да има най-много прах в спалните.Все пак спалното бельо, матраци, възглавници трупат домашен прах(който в 90% от състава си е умрели клетки от кожата ни). Отделно в спалнята се събличаме, обличаме, вадим и прибираме дрехи.Всички мъхчета от тях , както и мъртвите клетки на кожата ни падат като домашен прах.

Последна редакция: вт, 29 май 2018, 13:32 от ДХ3

# 61
Затова си трябва мощна прахосмукачка, редовно минаване на пода и пране на мека мебел и матраци поне 2пъти годишно.
При нас има и ламинат, и паркет и килим, праха е навсякъде.
Преди време, с домашната Самсунг прахосмукачка пода оставаше чист за 2-3 дни максимум, сега взехме с по-голяма всмукателна сила и има разлика, отиват 4-5 дни без въпросните топчета мъх+прах.
А да не ви казвам след пране на уж белия, чист матрак, какво излиза в казана на машината ....

# 62
Или робот-прахoсмукачка - забравяш за мъхчета, прах и косми, също и за трохите. Simple Smile

Последна редакция: пт, 01 юни 2018, 16:31 от Barbabelle

# 63
Скоро очаквам и робот - готвачка 😃 Ще се възползвам веднага

# 64
Дайте идея за декорация на стена  - чудим се между мазилка тип Венецианска/Рафаело, декоративни камъни като облицовка или пък нещо друго?

# 65
Ako камъните са истински може да натежи на стената, ако е гипсокартон. Имайте едно на ум!

# 66
Бих сложила красива керамика пред декоративни камъни, ефектен тапет или мазилка, но всичко зависи от останлите параметри на помещението и обзавеждането

# 67
С венецинскта мазилка ще е много ефектно

# 68
Не навсякъде отива венецианска мазилка

# 69
Не навсякъде отива венецианска мазилка
Освен това при внасянето на мебели... или удряне със стол, одраскване на стената при слагане на картина... (което направихме веднага с нанасянето... всичките тези калпазанлъци, месеци след това нищичко друго не сме повредили, но първата седмица, ужас!) мацвам на точката с цветния латекс и... хоп, дефект няма! С венецианската мазилка я няма тази екстра Simple Smile
А венецианската мазилка дава различен стил на помещението... както и каменна стена, както и тухлена, както и различните видиве ламперия... решението каква да е декоративната сетна трябва да дойде от общия стил, а не ей така в нищото Simple Smile

# 70
  • In Neverland
Здравейте, трябва ми помощ Flowers Hibiscus
Правим ремонт на хол и коридор където сега предстои боядисването. Питанката ми е за коридора първоначално. Той е малък и тесен, без прозорци и с много малко достигаща светлина до него. Пода е с бели плочки на малки сиво-черни точици, а мебелите са махагонови закачалки, огледало и шкаф за обувки. Сега идва чуденето, тавана мисля да остане бял, а за стените ми се иска нещо от гамата на бежовото. Посъветвайте ме какво ще се връзва най-добре с мебелите и в същото време няма да затъмнява излишно пространството.

# 71
Здравейте, трябва ми помощ Flowers Hibiscus
Правим ремонт на хол и коридор където сега предстои боядисването. Питанката ми е за коридора първоначално. Той е малък и тесен, без прозорци и с много малко достигаща светлина до него. Пода е с бели плочки на малки сиво-черни точици, а мебелите са махагонови закачалки, огледало и шкаф за обувки. Сега идва чуденето, тавана мисля да остане бял, а за стените ми се иска нещо от гамата на бежовото. Посъветвайте ме какво ще се връзва най-добре с мебелите и в същото време няма да затъмнява излишно пространството.
Ами без снимка е трудно да се прецени. Но бих казала - на бяло-сивите плочки би подхождало тъй модерното напоследък сиво. Simple Smile

# 72
# 73
  • In transit
И аз коридора реших да е в бяло, въпреки, че моя е голям. Подът ми е гранитогрес с дървесна шарка. 

# 74
В коридор бяло не бих сложила... нещо от тези цветове, дори по-"бяло" ще си пасва с махагона Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт