Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 58

• 94 798
  • 761
  •   1
Отговори
# 405
...аз лично там виждам тъмния, а в хола по-светъл, там е по-тъмно и мебелите вече са тъмни...
Категорично - за! И за тапета да се махне, ако ще се минава на ориенталски мотиви, така много бърка стила!

Картина - да, но никоя от тези не ми се връзва с "ориенталски" килим Rolling Eyes Ако е в стил тип наличния лилав, най-първата става... но с ориенталски - Не!
Последната откровено ме дразни

# 406
  • Canada
Няма нужда 50 неща да са в ориенталски стил. Ако търсим еклектика и едно е достатъчно. Аз бих сложила един лампион 'Спутник' например. Говоря за трапезарията в момента. Холът е съвсем отделна работа.

# 407
Тапетът според мен трябва да си замине. Значи правилото е, че натруфени тежки шарки като ориенталските вървят с изчистени и прави форми, както виждаш от примерите - сканди мебели са удачни. В твоя случай тези заоблености по дивана са малко проблемни. Също и райето не ми харесва, но ако желаеш, предполагам можеш да си ушиеш калъф и да се скрие. Добави още нещо ориенталско, примерно някакви пищни полилеи (тези са малки за помещенията и изглеждат пластмасово), или пък настолни лампи, някоя декорация. Стъклената маса идва добре, че ако сложиш интересен килим, ще се вижда (аз лично там виждам тъмния, а в хола по-светъл, там е по-тъмно и мебелите вече са тъмни). За хола трябва или да повториш със стъклена маса, или  нещо от по-натурални материали, да се вижда фладер примерно. Пердетата трябва да падат по-тежко, не е нужно да са скъпа материя, но да се повлачват Simple Smile може и някой пискюл да им метнеш. За картини разгледай нещо в арабски или китайски стил, ще пробвам да потърся нещо примерно.
Направо ми прочете мислите ! Точно така го искам Heart
Определено зад този стил не стоят само килимите ,но ще е добре и големи пищни полюлеи ,както спомена и плътни пердета Flowers Rose

# 408
Разбира се, че няма нужда всичко да е ориенталско, но според мен поне 2-3 неща, да си правя компания Simple Smile
Картина в трапезарията - да, но от показаните никоя не върви. Древногръцкия храм е класически стил, няма нищо общо с ориенталското, да повтаря цветовете от килимите - да, но онова пейзажче не пасва. Ето няколко вдъхновения за ориенталско "усещане":
Скрит текст:

- петелът с нара беше някаква популярна приказка, на място ще си е Simple Smile

- малко ме притесняват тези резки във фона, но пък може да си кореспондира с тапета, знам ли Grinning
Бих добавила също пауни и мозайки, каквито имат в джамиите. Картини на кончета има в много варианти с посочените цветове, поразгледай. Това, ако държиш да е точно арабско. Но понеже ориент може да се отнася и за по на изток, помисли и за китайско-японски стил:
Скрит текст:

Но в тези нежни акварели трудно ще намериш ясно дефинираните форми от арабските килими, така че май не са много удачни.
Освен това аз не съм фен на тези принтираните "картини" тип Айко, затова и не ти предлагам такива. Също така аз не бих се поколебала да метна и малко ярко розово, тук-таме златно... но съвсем по малко. Възглавничка с пискюли...

# 409
Разрових се из старите снимки и намерих снимки с килимите които ползвах доста години :
..
Изкуствените цветя вече ги няма и пердетата ..
Бих намалила цветовете изцяло.
Стените в неутрални цветове и ако запазите канапетата в лилавия цвят то нека поне масите, рамките на прозорци и картини и столовете да са неутрално бели или едонтипно дървени.

За килимите бих предпочела светъл цвят в слонова кост или бяло и за възглавниците по диваните бих сложила цветни акценти там.

Иначе ми харесва атмосферата на първите снимки със свещниците, уискито на поднос, цветята и цветовете на канапето.

# 410
Аз търся персийски стил по-точно ,имам една картина с персийска поговорка ,ръчна изработка .    Също имам и една друга ,много скъпа сребро и злато

Последната е от град Esfahan /Iran

# 411
Ах, много красиви, но и с тези цветове вече се затруднявам... При толкова много сиво аз не бих рискувала с кафяви нюанси, а и размера им май не е като за мястото зад масата...

# 412
Ka$mEtLiIkA, в преден пост пишеш, че искаш да съчетаеш класическо и модерно. Персийското не съвпада с нито един от двата. Също на снимките от дома ти аз не виждам нищо класическо в наличните мебели, а снимките, които си подбрала като вдъхновение за трапезарията, са нещо съвсем трето. Може би искаш в модерното да внесеш ориенталски елементи?

Моето мнение - за трапезарията смятам, че трябва да помислиш за доста по-голяма картина или друга декорация (пано, огледала, друго). Всяка трапезария има нужда от декорация на стената, направо се преобразява, но тя трябва да е съобразена с големината на мебелите все пак. Бял килим ще освежи много лилавото в хола, няма да си го познаеш. Simple Smile Полилеят е твърде малък за този висок таван, тапетът и сивата стена много стесняват стаята, а сивото, поне на снимките, изглежда като сиво-зелено, което не е най-подходящия избор за лилавия диван. И все си мисля, че нещо абстрактно като изкуство ще стои по-добре от класическа картина.

Много по-лесно е да се дават идеи, когато има снимков материал - поздравления и благодарности за което! И успех с преобразяването - винаги е трудна, но много приятна задачка! Simple Smile

Скрит текст:
Ако държиш на персийското, има едни по-"протрити" килими, които може би ще стоят добре на твоята лилава мека мебел. От този тип:

За още повече атмосфера може да помислиш за някакви полилеи от този тип:

Последна редакция: чт, 30 авг 2018, 21:01 от Madeleine

# 413
Аз мисля, че не е момента за този килим. Няма как да го нагодите на мебелите и излъчването на стаите, които към днешна дата в този вид не му отиват. По-скоро вземете нещо, което да пасне на сегашната обстановка, докато дойде моментът да подмените останалата част. Иначе ми прилича на манджа с грозде цялата картинка. Или махате всичко и градите на ново спрямо това, което сте харесала или временно запълвате празнотите, които имате, в случая някой светъл едноцветен килим в хола и нещо за под масата в трапезарията. Опитът ми показва, че вкараш ли нещо, което много ти е харесало, после те дразни нещо друго, което разкарваш и така малко по малко, но никога съчетанието не става толкова добро като да рисуваш на бяло платно!

Последна редакция: пт, 31 авг 2018, 00:45 от drago_2008

# 414
Не можах да се сдържа да не се включа

Този килим, който си харесала мисля, че е супер, който си харесала за трапезарията
https://www.deco-outlet.gr/xalia/xeiropoiita/kerman/xali-klasiko … n-180x272-cm.html
Супер свежи цветове има като определено си отиват и с лилаво и сиво. Можеш да върнеш и розовко в стаята пак. Всичките картини, които си харесала за трапезарията не ми харесват. Много са тъмни и тежки, а всичко в нея седи доста по-лекичко. Златисто сребърната ми харесва, но по-скоро за лилавата част. За някакво обединяване между двете стаи в трапезарията бих сложила  висока, голяма тъмно лилава като диваните ваза от стъкло, хем да носи цветовете, хем да е по-лекичко. От тази снимка http://cdn.bg-mamma.com/paIc/n58Db.jpg много е хубава вазичката и много си отива. Тези цветове заедно с лилавата ваза може да ги вкараш и в трапезарията пак за обединяване и също в лилавата част, защото реално там ги нямаш към момента особено. Примерно на възглавнички да разбият лилавото, че е много доминиращо. Също тъмно зелено, жълто, златно или медно или даже и медно. Хубаво е сред материалите да има тук таме по-бляскави като примерно пайетки. Вкъщи сме така, с лилава холна гарнитура сме, защото и аз и приятеля ми обичаме лилаво.
За картините на стената хубаво е да е голяма да е наистина, но според мен не трябва да е тъмна, защото мисля, че ще седи като петно. На един от примерите имаше една ярко синя, което е добре, но пак това не е тъмно. И с това, което предлагам нагоре за другите неща не съм сигурна дали би отивало. Мисля, че малко по-различен тип би му отивало.

За килимът в лилавата част пак персийски лилав голям, но бих добавила и още един по-малък напречно в единия край жълт, за да отдели лилавия килим от лилавите дивани. Може би нещо такова
https://secure.img1-fg.wfcdn.com/im/22104261/resize-h310-w310%5E … llow-area-rug.jpg
А лилавият може би такъв
https://i.pinimg.com/originals/c3/01/04/c30104e1cf943c19b8056152933439a8.jpg
Не съм сигурна дали това са най-точните цветове. Хубаво е ако можеш да се уговаряш ако не ти хареса нещото да го върнеш. Но просто когато избираш два еднакви цвята един до друг са много важни нюансите.

Тапетът за съжаление наистина не е готин Grinning И бих сложила доста златни или медни елементи като ориенталски тип полилей и други декорации. Също жълтото от килима на още някъде. С възглавници е най-лесно.

Това цялото го написах, защото супер много се издразних на всички коментари, които изчетох за да се успокои, да е скандинавско.Че тюркоазът не отивал. Супер много отива!  Разбирам, че това е, което масово се гледа в нета, но първо цветовете са си цветове.  Независимо дали е било модно тюркоаз и златно и кафяво, това не значи, че вече не си отива с лилаво, розово,зелено, жълто. Това, че в момента е скандинавско и изчистено, не значи, че трябва всичко да е такова за да е комфортно... даже напротив..този стил е сравнително стерилен и мисля, че е малко трудно за постигане в малка и не особено осветена стая и искаш да имаш сума ти шкафове за да си буташ боклуците в тях. Та можеш и да трупаш много цветове и материи и пак да е уютно.
Не мога да намеря каквото искам, но примерно
https://i.dailymail.co.uk/i/pix/2016/04/28/17/339FAE1800000578-0 … 1461860892043.jpg
https://www.etoffe.com/128497-thickbox_default/cabanon-soft-velv … stian-lacroix.jpg
https://i.pinimg.com/originals/a8/70/f7/a870f71ffc1a1ae430885cbd25229664.jpg

И последно, че много закъснявам за работа. Персийският килим е класика и отива на всичко. Това е като тези странни въпроси, за дали би отивало дърво, което пак отива на всичко, освен може би някои по-специфични отенъци червеникави.

Така Simple Smile

# 415
  • In the shadows of my mind
Аз бих започнала с освежаване на цветовете на стените, като най-евтино и бързо. В момента стените и тапетите за мен са много задължаващи и един вид тежки за помещението (за хола говоря). Ако се сложи по-свеж, неутрален цвят, върху него в последствие може да се сложат още цветове и акценти. Но в момента ми е много. Сякаш от всичко по много. Помещението ми се вижда малко, и толкова много цветове, особено тъмни, ми го правят затворено, като хралупа/пещера, и тези мебели изяждат прострнаството и въздуха.

Когато стените са по-светли, неутрални, и дадат малко простор, вече бих мислила в каква насока ще вървя с настоящите/бъдещи мебели и концепция.

Показаните килими са чудесни, но ако се поставят сега в тази обстановка, просто ще бъдат още нещо във вече препълнената атмосфера. Така го виждам аз. Снимките на скандинавски дизайни с тези килими са много хубави, но в интериора в момента няма нищо сканди. Този стил иска много опростеност, ниминализъм, изчистени линии, много внимателно подбрани цветове. Затова и смятам, че момичетата по-горе са започнали с други, по-генерални точки на помещението, преди да стигнат до темата с килимите.

В крайна сметка обаче, всеки си знае за него си и харесва различни неща. Всеки се чувства уютно и добре в различна домашна обстановка. Така че, ако ти смяташ, че е хубаво и се чувстваш добре - действай Simple Smile

# 416
Ох понякога и аз се дразня. Няма нужда да настоявате за "изчистени" и сканди мебели - не всеки харесва такива, а и няма нужда да се хвърлят здрави мебели заради единия дизайн. Аз съм на мнение, че освежаване може да се направи и без цялостно подменяне, стилове да се смесват не е грехота, има си начини да стане хубаво.  Да, може да има нещо не съвсем пасващо, няма да изглежда като от списание,но какво пък, никой от нас тук не е имал жилище като от списание. Така че по-спокойно, Нали затова и темата е "по аматьорски". Simple Smile

# 417
Най-лесен преход към нов стил ще стане, точно със смяна на килимите... но за тази цел трябва да се махне тапета и хола да се пребоядиса в по-светло сиво - целия (сега едната стена тъмно сива, другата шарено сива, другата бледо бежова... ) Светло сив (като основа, не пречи да е шарен) персийски/винтидж килим за хола, в трапезарията пак в този стил килим (по възможност същата серия) в основата си лилав и пъстър... Едно огледало с ориенталска рамка, пано тип кована мед или картина с ориенталски мотиви в трапезарията... Нов полилей на хола - може и той с елементи кована мед... И до тук засега. Като се огледаш почваш да слагаш завеси с пискюли, медени и/или лилави Wink и т.н елементи, както ти дойде Hands V

Последна редакция: пт, 31 авг 2018, 11:11 от peneva_a

# 418
  • София
Ето снимки от трапезарията и хола в момента . Лятото махам хилимите ,за които споменах . Сложила съм този мокет в хола временно ,защото малкия обича да сяда и да си играе в хола с пъзели .

Здравей! И аз бях провокирана да се изкажа.
Много харесах това, което имаш като даденост. Поздравления, че си изхвърлила от трапезарията цветенцата - и килима и завесите са ужасни Simple Smile . Така както е много ми харесва. Бих сложила килим в който да има цветовете от хола, но в никакъв случай този с розово и небесно синьо, който си харесала - цветово не пасва на нищо! Харесаха ми тези бледите протритите които си показала на снимките с харесани от теб интериори или като този https://i.pinimg.com/originals/c3/01/04/c30104e1cf943c19b8056152933439a8.jpg
 На стената в трапезарията бих оставила тази картинка в лилаво ако е хубава ( не я виждам добре) и бих наслагала около нея огледала да се оформи голям правоъгълник на стената за да се увеличи пространството визуално. Пердета сега са много хубави и ефирни.
   Лампите непременно бих махнала. В трапезарията нещо такова виждам или по - малък, но идеята е да е златна пръчка дискретна със стъкло, а в хола пак нещо златно, но в марокански стил.

В хола - само бих махнала тези шарени табуретки или бих ги облякла в плюш - например тюркоазена и цикламена или нещо друго, което пасва на диваните и е в техния стил. Бих сложила светло сив килим едноцветен и върху тапета бих залепила златен тапет. Нищо друго не бих пипнала!

Много ми хареса тази твоя снимка и моя съвет е да се придържаш към нейното излъчване!
  А-а и сребърно - златната картина в хола. Или пък ако не ти харесва лилавата в трапезарията да сложиш на нейно място златната, но пак заобиколена с огледала за да изглежда като голяма площ на стената.
   Успех!

Последна редакция: пт, 31 авг 2018, 11:37 от katri

# 419
Изключително съм ви благодарна за съветите на всички Heart  Абсолютно всеки един от вас ми помогна с нещо ! Hug
Съгласна съм също за изчистените мебели ,ако имах възможност в салона щях да ги заменя , въпреки че и нашето канапе е кадифено ,може би щях да взема по светъл цвят /пепел от рози / примерно . Масата в хола ,бих заменила със стъклена ,примерно за да отвори повече пространството . Секцията за телевизора най -вероятно ще е разкарам ,понеже не е кой знае какво ,като качество .
Понеже сме направили някакъв избор, няма значение че е било преди 12 години ,но наистина това канапе и маса ,са скъпи и качествени .Канапето ,никога не съм го покривала с нищо и текстила не е мръднал ,тогава когато го взехме ,времената бяха други и без да се колебаем платихме 2 хиляди евро за канапето и 1,2 € струва масата и пиша цените само и единствено ,тези от вас ,които писаха да ги заменя с други ,че от сегашен бюджет 600-700€ няма как да намеря това качество Flowers Rose
И тук искам да преключа ,подмяна на масата в хола ,канапе и масата в трапезарията -няма да правя Blush

Сивия цвят на стените за жалост не се вижда добре на снимките ,но е много хубав цвят , тапета ще се съглася ,понеже е 3D ,привлича внимание и не е подходящ изобщо Bowtie
Мисля ,че не е толкова зле,просто самата мебел под телевизора и тези кутии в обща гледка изглежда натруфено . Ако сложа обаче ,една стъклена маса за телевизор  ,маса която да не ограничава пространството ,без излишни кутии ,стъкло ,телевизор и само някакъв златист орнамент ,ваза примерно ,би сменило изцяло и огледа на тапета .
Полюлеите не са кой знае какво ,но скоро ги закупих ,затова без да навлизам в излишни разноски ,мисля че ще е най подходящо да ги сменя след големия ремон . Затова съм решила да ги извадя и да ги боядисам в златисто със спрей боя .
Наблюдавам от известно време различни дизайни по цвят свят ,как се справят с малките помещения -да изглеждат големи , използват огледала . Няколко от вас писаха за огледала и смятам да приложа на 100% но точно къде ,мисля че малко след преключването ще си проличи Blush
Що се отнася за килима ; много ми харесва и ще го купя Blush  не мисля ,че преобладават много цветове в помещенията за да изглежда грозно . Пък и ми направи впечатление ,че доста от вас се притесняват да експериментират с тях Flowers Rose  Аз смятам да рискувам обаче Stuck Out Tongue Closed Eyes
Не е задължително ,щом сложа един килим с основен цвят “тюркоаз “ и всичко да е с този цвят в стаята , ще добавя просто някой декор да прелива цветовете ,както пример ,вазата на масата ми Wink  Само мисля ,че трябва да е на разстояние от килима ,за да не се получи натрупване вече на един и същи цвят .
Какво мислите за идеята ? BlushHeart

Общи условия

Активация на акаунт