Събирам ли червени знаменца?

• 39 645
  • 1 072
  •   1
Отговори
Здравейте,
С приятелят ми сме заедно почти две години. И двамата сме в средата на 30-тте си години. Веднага щом се запознахме нещата бяха сериозни - и двамата говорехме за очакванията си, и двамата искаме семейство, и като цяло вижданията ни за това какво искаме от живота са еднакви.
Има много положителни черти които мога да изброя. Но с времето, започнах да забелязвам неща които ме притесняват и бих искала странично мнение. Ще се опитам да събера нещата накратко:

- Отношението му към мен ме притеснява: обсесивен е често, иска да съм навсякъде с него. Уикендите ако реша да отида да тренирам или просто да се разходя, казва че не правя планове с него и не било нормално. Ако пък му кажа предварително, се цупи че не искам да прекарваме цялото време заедно и съм била егоист. Навсякъде: фитнес, кафета, разходки, пътувания и т.н.
- Печели тройно повече от мен (а аз имам добра работа) и няма сметки - живее в апартамент от родителите си, докато аз покривам вноски в банката за своя, които са поне половината от заплатата ми. Това ме води да карам от заплата до заплата и въпреки че се справям, ми е страшно трудно. Последната година имах доста здравословни проблеми и спестяванията ми отидоха там. Имало е моменти в които ме пита защо не направя изследване/лекарство което ми е нужно, аз му казвам че не мога да си го позволя в конкретния месец, а той просто си замълчава. Плаща само за неща на които той държи - ресторанти, пътувания (аз в тях се включвам с колкото мога), излизания и т.н. Живеем повечето време в моя дом, защото твърди че иска да имаме къща някой ден и сме нямали достатъчно пространство. Аз си плащам всички сметки, храна и т.н. Той само купува неща за вечеря.
- Като цяло не поема отговорности в живота - имало е много малки и големи ситуации, в които съм забелязала че прехвърля отговорността за решения или последствия върху други хора. Не прави планове - питала съм го какво би направил ако загуби работата си един ден, а той казва че няма как това да се случи. Но ми се струва като човек който би изпаднал в дупка и би обвинявал другите. Работлив е, но има наченки на някакво усещане за това че е повече, отколкото всъщност е постигнал.

Всичко горе се свежда според мен до голям проблем с липса на отговорност и отношение. Твърди че иска бъдеще, че иска да имаме семейство, но не поема отговорността и нужните стъпки (било то и планиране). Има много добри черти, но нещата които изброих ме притесняват жестоко. Просто защото ми се струват въпрос на отношение към партньора. Прекалено много ли очаквам от него?

# 1
  • Melmak
Втрещи ме това, че ти е трябвало лекарство, а той не ти е помогнал да го купиш, като не си имала пари. Утре ако имате дете и нямаш пари за нещо около детето, пак ли ще се прави на ударен?

# 2
Този човек е ужасен ревнивец, който с времето ще те задушава още повече.
Стиснат е, живее в твоя апартамент, сметки не плаща, когато имаш нужда  особено за лечение и изследвания, тактично си премълчава. Що за мъж е това?
И доколко можеш да преглътнеш тия нелицеприятни допълнения към страхотния му характер, ти решаваш.
И не, не очакваш много, просто човека не иска да ти го даде

# 3
Съгласна съм, наскоро стана въпрос отново за бъдещето и му казах, че нямам намерение да правя сериозна стъпка, без да сме обсъдили важни аспекти от това кой какво очаква от другия в едни семейни отношения. Но ми се струва като човек, който не би имал общи сметки. Неведнъж ми е казвал че не казва на хората колко печели, защото го било страх че ще се възползват от него. На мен ми е споделял, но едновременно с това е свидлив и твърди че няма спестявания, което е абсурдно имайки предвид заплатата му. Не съм му държала сметки, като гаджета, не мисля че имам право - но му следя думите и ми правят голямо впечатление.
За 2 години ми е купувал 2 пъти по едно цвете - защото и в офиса му раздавали. Прави ми забележки че ходя с едни и същи дрехи (обличам се добре, но с малко неща), че не ходя на някакви процедури, но когато му кажа че просто си правя сметката, отново си премълчава, а забележките продължават. Ако кажа че не мога да си позволя нещо, той ми казва че просто търся извинения и не искам.

# 4
# 5
Аз не разбрах... Той си имал апартамент, ама живеете в твоя, който ти изплащаш и ти плащаш сметките и храната, защото.... ?!? Пък той вземал тройно, ама ги давал за почивки и ресторанти, маа и ти там си се включвала, щото..... ?!? Пък си нямала за лекарства и той замълчал...?!??!! Щото?!??!!
WTF
Да бЕга у лево, викам аз

Пп. А сега прочетох последния ти пост.
БЯГАЙ!!!!!

# 6
А за рожденни дни, празници нищо ли не ти е купувал?
Човек, който има възможности и си цепи стотинката на две е най- неподходящия екземпляр за съжителство. Изпитано лично.

# 7
  • ☀️София / London🌂
Ми то на готово е много лесно, чужд апартамент, сметките платени, чистено и готвено , той само от време си взима по нещо за ядене и там някое скромно подаръче колкото да замаже положенито.
Момиче, мъж който се прави на луд и неразбрал , че имаш нужда от лекарство не е мъж, не е човек с който трябва да имаш нещо общо, какво остава да градиш бъдеще!!! Не си прави илюзиите , че те обича или му пука за теб, просто си му удобна!

# 8
За рожден ден ми е взимал подарък, но примерно на 14 февруари или на годишнината, се учуди че аз му подарих неща и той отиде и ми взе също. Но ако аз не бях купила, нямаше да ми вземе нищо повече от цветето мисля.
Относно апартамента - живеем повечето време в моя, понеже имам куче и той отказва да живеем в неговия. Квадратните ни метри са еднакви... Затова и твърди че иска да имаме къща някой ден. Но нямал парите сега да си я позволИМ.

# 9
Значи не живеете заедно като 1 домакинство, а у вас у тях както дойде? Съответно няма общ бюджет, а всеки харчи за себе си? Питам, защото 2 години и средата на 30-те изобщо не са малко да сте задвижили поне някоя от тези стъпки. Не знам какви сериозни стъпки обсъждате, но освен че той е адски стиснат май и комуникацията ви е трудна. Това за лекарството е скандално, но явно той просто не ви вижда като едно цяло. Да не излезе, че харчиш повече "по него" отколкото ако си сама, посмятай. Ревността е друг проблем, там няма оправия.

Оо, дочетох и за дрехите. Направо те обижда, явно не си достатъчно добра и поддържана за него. Или просто иска да ти смачка самочувствието.

Доста червени флагчета си събрала. Ама не продължавай повече.

# 10
  • Melmak
Тоест той мрънка, че не ходиш на процедури и не харчиш за дрешки, ама ти плащаш храна, сметки и ипотека?!

Сигурна съм, че без него ще ти е по-добре.

Сега кучето му криво, че не живеете в неговия дом.

Не, тоя няма червени лампи, а светофари и семафори!

# 11
Благодаря ви, просто понякога имам чувството че аз очаквам прекалено много. Навсякъде се говори как трябва да са 50/50 нещата и си мислех че той все прави неща и се харчи за нас, но когато се замисля за какво харчи - винаги е за неща за които той настоява, като постоянни пътувания например или ресторант който иска да посети. Откакто сме заедно и здравето ми, и финансите ми са надолу. Просто ми е трудно понякога обективно да отделя хубавото от лошото.

# 12
  • Melmak
Хубаво е нещата да са 50:50, но това не винаги е възможно и съизмеримо.

Парите не са вечни. Нито здравето. Като цяло всеки може да има здравословен проблем. Утре може и на него да се случи и хубавата му работа да не може да я работи месец, два и тогава?

Не може всичко да се мери на грам и до стотинка, но реално тоя те мачка.

# 13
  • ☀️София / London🌂
Що не го питаш хипотетично се местите в общо жилище, какво ще стане с кучето?
Ако не каже, че очаква да го разкараш пък на...
Не е ли намекнал вече, че твърде много внимание му обръщаш или че го обичаш повече от него?
Ужас е цялата история.

# 14
  • София
С малко думи - не ти трябва тоз недорасляк.
Намери си мъж с мъжкарски черти, не мъжоподобие с претенции и стисната душа.
Дгд.

Общи условия

Активация на акаунт