Събирам ли червени знаменца?

• 39 881
  • 1 072
  •   1
Отговори
# 45
Вие не делите работата в къщи ,че е  безплатно, за пари  намекваш.
 Ако ти се живее сама с него - ок.
 това неговото е поведение на мъж от преди 50 години.

# 46
  • Out of the Mix
Мда, и аз подкрепям мнението на ФрауДанна.

Не виждам причина да живея в друго жилище, дом, освен в моя, освен ако не правя луксозен ремонт, след което да се преместим в него с мацето, при което ръсейки десетки хиляди няма как да влагам и в нейния в този момент. Само тогава.

Абсурдно ми звучи всичко.
Поне някакви сметки да плаща, дори всичките, щом жената плаща основно храната.

Животни в апартамент ми е твърдо не.

Базила, какво означава "цепеняк"? Sweat Smile

# 47
Авторке, на първо време спри да отделяш пари да му плащаш разходите и храната, излизанията, билетите и тн. Покривай си задължително първо изследванията, прегледите, лекарствата, ипотеката, пести пари, за да излезеш максимално леко от този период. Стискам ти палци всичко да се нормализира в здравословен план възможно най-бързо. ❤️

# 48
Цепеняк по нашенско викат на младо маце,  девойче, стегнато ,готино, неупотребявано. Няма такива вече.

# 49
Аз го използвах в контекста на невинно девойче, неопитно, девствено, гевгези се. Ощипан господинчо.

# 50
Ако той живее повечето време при нея, е редно и той да плати нещо от разходите: я парно, я ток, я интернет и телевизия ….. поне аз така мисля
А не само храната.
Поне ако е мъж

# 51
Не количеството пари, а отношението към тях и харченето им са показателни за хората. За всички хора. За мене този не е с алтернативни разбирания, а просто сбъркан. Ама и тебе не разбирам. Какво значи бил мил? Кое му е милото, критиките или че не го брига здравословното ти състояние, докато яде твоето ядене на твоята маса под твоята лампа? Да те питам как си и аз мога. Не е признак на особена грижовност, а обикновен неангажиращ разговор.

# 52
  • Out of the Mix
Наикси, сметките са им 100-200 лв. преко сили, колко да харчи двойка за ток, вода, нет, някакво парно.

Храната е в пъти.
Поне при мен и при повечето ми познати.
Сметките нищо не са, а за двойка без деца хептем.

Яна, като не ти е и "изгодна" връзката, излизаш от нея, какъв е проблемът, мъже много Wink

# 53
Какви са тези 100-200 лв, сама харча повече.

# 54
Ако той живее повечето време при нея, е редно и той да плати нещо от разходите: я парно, я ток, я интернет и телевизия ….. поне аз така мисля
А не само храната.
Поне ако е мъж
Жена съм и като студентка съм живяла продължително при приятели, които са били достатъчно щедри да не ми искат и лев наем. Сметки съм плащала, храна съм купувала, чистила съм и тн, без да е трябвало да ми се казва.

На авторката приятелят не само е стиснат, ами изглежда е и несъобразителен и недосетлив. Три пъти нейната заплата взимал, тя плаща ипотека + сметки + храна за двама. Как да има после тя пари за непредвидени изследвания? Наистина не е трябвало да го допуска, ама не е късно да спре.

# 55
Баба ми за такива като този казваше "През дувара го гледай", в смисъл че не е човек да се обвързваш. Един мъж има ли чувства към жена иска да се грижи за нея, не иска ли, а говори за любов, брак и деца, значи виси при нея, защото не е намерил друга да го отглежда. Не си струва човек да се занимава с такива.

# 56
Много си е досетлив даже! Възползва се от нейната ъъъъъъ , как да го кажа - “доброта”!

# 57
Авторке, как си.
Ай сега дай сготвеното, измий чиниите, плати сметките и накрая един кекс преди сън.
Сега, сериозно - доста очевидно е, че имаш проблеми със самочувствието. Някой някога ти е внушил, че нямаш право да изискваш от околните и е достатъчно, че Еди кой си е "добър човек" и "мил" и ти едва ли не трябва да се радваш, че ти е казал здрасти и да застанеш на челна стойка, за да заслужиш вниманието и благоволението му.
Тоя филм съм го гледала от първо лице.
Но това, че някой е "добър човек" не стига, за да имаш с него семейство - за семейство трябва и да те устройва и да ти прави живота по-лесен, а не по-скапан.
Вземи вдигни малко тия критерии, че така ще се нахендриш с някой такъв "добър човек", че цял живот няма да можеш да изплуваш.

# 58
  • Out of the Mix
Какви са тези 100-200 лв, сама харча повече.
Оптимизирай си енергоефективността, ВИК, смесители, саниране, всичко, и ще плащаш и ти толкова, ако си сама.
Но да не вадим елките кое какво, че ще стане тюрлю гювеч. Wink

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 23:17 от Revoker

# 59
Отново ще разочаровам целокупната бгмама, но с пари човек, щедър няма. Няма бе, и в склада няма и старшината не дава.
Как си представяте да е богат ако е щедър? Още древните са го казали - колкото по-богат, толкова по-стиснат.
Бон шанс да си намерите някой хем толкова богат, че да може да ви задоволява всичките прищевки, хем да иска доброволно ( Wink ) да ги задоволява.
Пък вие искате даже сам да се сеща Simple Smile Simple Smile
Ами, наслука Trollface

Общи условия

Активация на акаунт