Заплати в частни езикови центрове

• 842
  • 20
  •   1
Отговори
Здравейте!
Търся си работа в частни езикови школи в Пловдив, но тъй като съм нова в града нямам представа как върви заплащането и съответно не знам какво е адекватното възнаграждение, което мога да очаквам.
Та, бих била много благодарна ако някой сподели наблюдения.
Благодаря предварително!

# 1
  • София
Чак пък заплата....
Ако успееш да се договориш за граждански договор и 15 лв на учебен час от 45 минути, ще е добре. Говоря чисто, без осигуровки.

# 2
Това реално ли е? Малко е...

# 3
  • София
Това предлагат школите в София. Ти се пробвай и разпитай там. Но аз говоря от години опит.

# 4
Потвърждавам горното.
В Пловдив може да взимате на учебен час между 12лв и 18лв. За трудов договор рядко се говори.

# 5
Заради смешното заплащане и експлоататорския манталитет на повечето шефове, от години не си губя времето с такива центрове.

Заплащането е едно и също, независимо дали групата е от 5 или от 15 човека. Веднъж ми бяха набутали 18 човека начинаещи в една група, вместо да ги разделят на 2 малки групи. И заплащането пак 15 лева, независимо, че центърът е получил пълната такса от осемнадесет човека. При такса от 500 лева за 60 часа, езиковият център получава 9000, а преподавателят - 900 за целия курс.

Отделно трябва да се отдели време за подготовка, евентуално за проверка на домашни, за транспорт и т.н. Ами то чистачката на входа, дето е с основно образование, взема повече пари за един час работа.

# 6
Затова в подобни езикови центрове работят предимно студенти или учители от държавното училище, които си доработват.

# 7
  • София
Така си е. Аз затова вече работя само с школи, в които съм работила преди. Ако случайно отида на интервю за нова школа, задавам доста много въпроси, някои не толкова удобни и понякога не ме одобряват, но и аз не бих работила по техния начин.

# 8
  • Пловдив
В Британика си наемат на пълен работен ден и плащат реални осигуровки.

# 9
Като гледам, отзивите за Британика също хич не са добри... Твърде малко пари, много допълнителна работа без допълнително заплащане, шефове-работохолици...

# 10
  • София
Пълен работен ден, в който трябва да работиш на макс. Аз лично никога не съм можела да издържа да преподавам 8 часа. Това е супер интензивна работа, не е като да мълчиш пред компютъра.

# 11
А дори, когато не си уплътнен с часове, не ти е разрешено да се шляеш някъде навън - трябва да се придържаш стриктно към регламентираното работно време и почивка.

# 12
  • София
Освен това, трябва да подготвяш всеки урок по строго определен план и да представяш този план на ръководството. Изготвянето на плановете понякога и често трябва да става в извън работно време.
Да не говорим за прекрасната атмосфера от администрация и шефове. Абе Британка - нещо като казарма, ама по-гадно.

# 13
А може ли да кажете някои, от които сте доволни или сте чували добри отзиви откъм условия на труд? Чувам добри отзиви за Maximum Language School, Hills Language School , St George International Education Centre. Това последното май е по-ново в Пловдив...?

# 14
Влез в бг работодател и ще получиш много отзиви, особено за Максимум.

Общи условия

Активация на акаунт