Парамедик 4та степен или лекарски асистент

• 845
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте търся мнение по въпроса кое е по-добре парамедик 4та степен или лекарски асистент?
В момента привършва обучението си за парамедик 3та степен и се чудя на къде да се насоча, реално за парамедиците в България вобще има ли работни места?

# 1
Искам да започна с това, за да не прецакам теб или някой друг който, чете това сега или след време,  че всичко написано в тоя форум е само мое мнение и не е съвет. Simple Smile

Казвате, че почти сте на финала за 3 степен, значи сте извървели един път от обучение, дали си струва да почнете от начало, защото мисля, че за лекарски асистент ви трябва още едни 4 години нали, на колко години сте, имате ли тая възможност да отделите още 4 години, защото знам, че за медицината трябва да се ходи, не е като някои специалности - дистанционно, задочно и т.н

По добре разучете ако изкарате и 4 степен каква реализация имате или ако почнете отново за другото, крайния резултат какъв ще е и колко пари ще получавате като възнаграждение( и колкото грубо да звучи).

# 2
Реално в България не наемат парамедици по болниците незнайно защо :слагаме абокати, пускаме системи вземаме кръв, правим и разчитаме кардиограма, шием поредни рани но отговора от болницата е трябва да сте лекарски асистент, мед сестра или акушерка. До сега съм дала около 3000 лв за 3та степен парамедик и още 2000 трябва да дам за 4та после реализация нямам никъде.. Точно по тази причина се колебая дали дa не запиша лекарски асистент

# 3
Е защо се колебаете след като с едното нямате никаква реализация?

# 4
Защото имам 2 деца отделно работа и незнам дали ще успея да съчетавам всичко, роднини наблизо които да ми помагат нямам, мъжът ми работи също отделно всичко е свързано с финанси

# 5
  • Бургас
Наемат в болниците, разбира се. Познавам четирима, които работят в болница. Трима в частна болница, един в онкологична държавна болница. Паралелно дават дежурства и в ЦСМП. Но всички са с четвърта степен.
Съветвам ви да се консултирате със Съюза на парамедиците. Много са опитни и ще ви дадат ценни съвети.
https://paramedics-union.bg/

# 6
  • София
Здравейте! Току що се свързах със служители към БЧК и се записах за тазгодишния курс за парамедици. По професия съм начален учител и в работата с малки деца често стават инциденти. В нашето училище има две медицински сестри и те са винаги готови да помогнат на децата. Но в моя клас се случиха няколко инцидента и ми се иска да мога да реагирам на място както с децата от моя клас, така и с останалите от цялото училище.

# 7
  • Бургас
Ако наистина искате да научите нещо, а не само да имате документ, това е мястото:
https://www.progressiznanie.com/, за трета степен.
Имат и изключително надграждащ курс, който вече е за профи по европейския златен стандарт за спешна помощ. Само те в България имат право да обучават по този стандарт - Prehospital Trauma Life (PHTLS).

# 8
  • София
Ако наистина искате да научите нещо, а не само да имате документ, това е мястото:
https://www.progressiznanie.com/, за трета степен.
Имат и изключително надграждащ курс, който вече е за профи по европейския златен стандарт за спешна помощ. Само те в България имат право да обучават по този стандарт - Prehospital Trauma Life (PHTLS).
Точно там се записах. Говорих с Румен Божилов.

Общи условия

Активация на акаунт