Идеи за стартиране и развитие на бизнес - 26

 • 17 681
 • 184
 •   1
Отговори
 • в 1001-та нощ
 • Мнения: 16 440
Добре дошли в темата, в която споделяме, обсъждаме и си помагаме за идеи за стартиране на нов бизнес!

Sign Exclamation За въпроси относно откриване на детски парти център и магазин за дрехи втора употреба, моля прочетете предишните теми!

Sign Exclamation БиблиотекаТема 24, Тема 25

Последна редакция: ср, 15 фев 2023, 20:30 от AnMary

# 1
 • Мнения: 2 702
Благодаря за новата тема, Алена 🌷
Един от известните парти центрове тук предлагат кетъринг от съседното заведение. Разбира се, и при тях има храна и напитки, но за партита предлагат и от другото място.

# 2
 • Мнения: 1 600
За тортите и въобще храната, при обслужване на деца е задължително всичко да идва с изрядни документи и ти винаги да можеш да докажеш, че и при теб са съхранявани правилно, иначе майка ти жална, ако някой подаде оплакване. А първото за което се сещат всички родители като го заболи детето корема или повърне след като е било на рожден ден е, че е яло нещо развалено, така че се случва.
За идеята за такъв център, не знам колко малък е този малък град, но при положение че всичко ще се привнася отвън, ще е под наем и няма да има и нищо странично като допълваща дейност, а в момента клиентите си цепят всяка стотинка, което много намаля клиентелата и силно затваря ножицата за надценка, нещата ще са доста тегави според мен.
Много ще зависи на какви цени ще се договорят доставките и дали и как доставчиците ще ги увеличават, защото когато се работи с предварителни резервации един от най-големите проблеми е да ти вдигнат цената на нещо, което вече си продал на клиента. Другият е качеството, много често се случва който доставя кетъринга като закъса за пари или си смени персонала да пробута боклук или нещо застояло и на другия ден клиенти нямаш.
Като разходи за откриване сумата може силно да варира според това ще се прави ли ремонт, ще се сменя ли статут, какво и колко оборудване ще се купува/наема, ново, старо, ще се предплаща ли наем, ще се прави ли нова фирма и т.н. Най-точния начин е, взема се каклкулатора, отварят се сайтовете и започва да се смята. Смятането разходи - приходи (точно и реалистично) е и най-добрия начин да се разбере дали въобще цялата работа си струва.

# 3
 • Мнения: 456
Аз пак размишлявам върху въпроса с търговията с изкуство. Насоките ви са полезни, но гледам и да е нещо, което да ми приляга, все пак изобразителното изкуство е необятна територия и не всяко нещо се получава еднакво успешно (поне при мен е така). Та се чудя ако формулирам идеята по друг начин, например да предлагам реплики на световноизвестни картини. Под реплика имам предвид не абсолютен стремеж към копиране на оригинала едно към едно, а по-скоро същата композиция и идентична гама, да носи настроението на оригинала, но и да е вложено моето усещане за картината. Мислите ли, че идеята е добра? А някой запознат ли е дали трябва някакво разрешително един вид, ако ги предлагам във фейсбук страница. Общо взето не съм от хората с търговски нюх, но просто това, което описах, смятам че би ми прилегнало да го свърша качествено.

# 4
 • Мнения: 10 691
Скъсах се да търся пъзели днеска. Ама не какви да е, ами да стават за картина после. И попаднах на ей тези изображения, които се отличаваха от останалите, по "българското" в тях. Имат и пъзели на портрети (на Иван Вазов, Майстора, Цар Симеон...). Фирмата производител на пъзелите е "Черно море".
Скрит текст:
# 5
 • пустинята Гоби
 • Мнения: 7 396
И? Какъв е извода от пъзелите с български картинки?

nod, за мен идеята ти е много сложна. Имам предвид, че който познава творчеството на световните майстори, едва ли ще иска да си сложи техни реплики. Хората, които разбират от изкуство биха сложили нещо автентично, пък дори и на бг художник. Мое мнение, може и да греша. Според мен идеята с принтовете е по-добра, въпросът е да си направиш хубава фейсбук страница и да я популяризираш. Нямам идея как седи въпроса с продажбите, вероятно ако си плащаш данъците няма да имаш проблем.

# 6
 • Мнения: 10 691
Изводът е "автентичното" и принтът. Grinning

# 7
 • Мнения: 1 848
Доста фирми предлагат "пъзел" поръчка..избираш си картинка/снимка пращаш и те ти го правят.

# 8
 • Мнения: 6 998
Аз реших, че постът за пъзелите е попаднал в погрешната тема.

# 9
 • Мнения: 9 902
Това 1000 ... Приемам го само ако след него пише islands (острова). Щом касае пъзел - даже не отваряме кутията у нас. Директно питам следващото гостенче, след повода, дали иска да си я вземе у тях. То това са мнооого парчета. Все някое ще се загуби. Или ще стои отворен седмици. Cry
Тя, идея за бизнес - правене на списък с желани покупки за подарък. В щатите е много разпространена услуга, а тук защо не върви, не зная.

# 10
 • Мнения: 10 691
Доста фирми предлагат "пъзел" поръчка..избираш си картинка/снимка пращаш и те ти го правят.
Персонализираното винаги има солидна надценка. Това е готово предложение за картина, на ниска цена, с добавена стойност забавление. Давам идея за готов продукт тип принт, включващ автентично творчество. Т.е., тези изображения не са взети произволно от нета или правени с фотошоп. Първо са рисувани.

# 11
 • Мнения: 456
Но ако нямам необходимата техника, за да изработя пъзела, ще се усложни доста процесът.

# 12
 • Мнения: 10 691
Е, все някаква инвестиция трябва да има. Въпросът е да е възвръщаема. Simple Smile

# 13
 • Мнения: 5
amy_nka, поправете ме, ако греша, но ето какво разбрах от вашата идея:

Първо, как Озон продават пъзелите "Black Sea":

Художник -> Фирма за пъзели -> Озон(Магазин)

Вашата идея е, да вземете картината, която е нарисувал художникът(физическото копие или дигиталното изображение) и да направите копия като в Копирен център и да ги продавате.

Тоест ставате посредник между художника и купувача.

Защо мислите, че художникът не може сам да продава картините си (оригинали и копия във всякакви размери) ?

# 14
 • Мнения: 6 998
Друга БГ фирма за пъзели е Вретено, те също имат доста такива по картини. Black sea не би следвало да се превежда.

Общи условия

Активация на акаунт