Държавна работа

• 7 449
  • 122
  •   1
Отговори
Има ли в България държавна работа без връзки? Изключвам програмите за личен асистент, там е отпадъчна работа и за младежи до 29 същата работа. Мъча се да се сетя за някой, назначен без връзки, но не мога. Всички, които познавам и са били по програми за младежи, са разкарани от програмите, след като свършва периода.
  Просто искам да проуча въпроса.

# 1
  • София
Има колкото искаш - в общината, в социалните.... Смешни заплати, гнусни офиси...

# 2
Не съм сигурна че са смешни,просто не ги разгласяват много.

# 3
В родния ми град социалното звено, но не знам коя точно част. Млад човек, изтрая три години, мисля. Напусна поради финансови причини - получаваше МРЗ.

# 4
Напротив, много работа има, но нежелани позиции за без връзки. Точно социалните се сещам, по домове, в болници …
В момента средната заплата на социален работник след удръжките е около 850 лева.

# 5
Да,за болногледачи и санитарни има работа бол. Съмнява ме те да са с връзки. За лелки в детските градини преди години една позната искаше да се пъхне с връзки, но не успя(не че ще се хвана там).

# 6
Да, има.
Човек, трябва винаги да опитва, включително и на места с връзки, защото много често, връзкарите решават да не се възползват, и някой без връзки, може да спечели мястото.
Работни места можете да следите в Административен регистър.
Наскоро пуснаха 8 позиции в сферата на околната среда, а именно в РИОСВ-Бургас (Региона инспекция по околната среда и водите).
Заплатата е първоначално минимална, която се покачва със стажа.

# 7
Сигурна съм, че не говоря за болногледач и санитар. Административна работа някаква беше, но натоварена и недостатъчно платена. Там, където хем е пълна хранилката, хем си у фейса по цял ден, без връзки не става.

# 8
Сигурна съм, че не говоря за болногледач и санитар. Административна работа някаква беше, но натоварена и недостатъчно платена. Там, където хем е пълна хранилката, хем си у фейса по цял ден, без връзки не става.
За социален работник говориш вероятно

# 9
Да, но те не са ли няколко различни длъжности там?

# 10
Първо уточнете какво разбирате под "държавна работа". Държавен служител е едно, работа в бюджетната сфера - съвсем друго. В бюджетната сфера има много работа, парите са според длъжността /т.е. разписани са/ и назначават с или без конкурс. Сигурна съм, че назначават и хора без връзки. Аз работя такава работа, от години обявяваме конкурси и никой не кандидатства.
При държавните служители вече конкурсите са задължителни и по-сериозни. При ММ напоследък все жени печелят, без връзки и без понятие къде отиват и какво ще правят.
Не знам как стои въпросът за София. Ние сме в провинцията, голям областен град.

# 11
Аз започнах без връзки, доста отдавна беше, първо по програма след завършване на университета, а след това останах на постоянна позиция. Вече не съм там.

# 12
Да, но те не са ли няколко различни длъжности там?
Социален работник си е едно, домакин, касиер, деловодство …

# 13
Моя грешка, мислех, че има някаква йерархия при тях.

# 14
  • Melmak
Може, но е за по-кофти позиции с много работа и малко пари. Свекърва ми започна работа в училище, не знам дали се води държавен служител в пълния смисъл, но е публичен сектор. Няма връзки, има години опит. Проблемът беше, че тази над нея е връзкарка и свекърва ми трябваше да върши и нейната работа.
За съжаление на позициите без връзки работата е много, а парите - минимални.

Общи условия

Активация на акаунт