Държавна работа

• 7 455
  • 122
  •   1
Отговори
# 45
Ами преглеждай обявите и кандидатствай най-много да ти откажат.

# 46
Да, кандидатствай за всички, за които отговаряш на изискванията. Може да ти се усмихне късмета.

# 47
  • Варна
С всъщност къде се публикуват обяви за работа в държавните институции?

# 48
С всъщност къде се публикуват обяви за работа в държавните институции?

- Административен регистър на държавния служител
- Ало.бг
- самите сайтове на съответните институции

# 49
В Джобс бг също има обяви за държавна работа, например в общините.

# 50
Каква друга идея може да има един трол, освен да троли, да подхвърля провокации и подобни...
Този път ще се съглася напълно, предвид каквото съм чела от авторката и в други теми.
Скучаещ човек е, хайде нека пише разни глупости по форумите.
Но тук вече виждам и сериозни пропуски в ценностната система.

# 51
Да. Има. Аз съм държавен служител и получих работата без връзки.

# 52
  • Столицата на "Второто българско царство"
Здравейте, въпросът ми е дали като младши експерт в Отдел "Държавен архив" ще взимам само минимална работна заплата, с уточнението, че нямам стаж в държавната администрация...

# 53
  • Beyond the stars
Здравейте, въпросът ми е дали като младши експерт в Отдел "Държавен архив" ще взимам само минимална работна заплата, с уточнението, че нямам стаж в държавната администрация...

Стажът не се признава само като стаж в държавна администрация, а като съответстващ административен стаж.
Обикновено се обявява минималния размер за длъжността, нямам идея обаче как се движат заплатите в "Държавен архив" .

# 54
Има наредба за основната заплата за съответната длъжност и степен на длъжността. Може да варира в някакви граници заплащането, но не е много. Да, обикновено обявяват минимума за съответната длъжност и степен.

# 55
В Джобс бг също има обяви за държавна работа, например в общините.

Да, за конкурсни длъжности, но пак си назначават човек, за който някой се е обадил тук-там. А останалите, които се явят на "конкурса", са само за параван, за да се знае официално, че се е състоял този конкурс за длъжности, които се заемат въз основа на конкурс, съгласни Кодекса на труда.
Има обяви още и за длъжности, неизискващи квалификация, като например санитари по разни измислени европроекти, за които дори и средно образование не се изисква, и за които длъжности никой не се натиска, защото работата, тичането и изискванията на т.нар. ръководство по проекта са големи, заплащането е минимално, а отношението отвратително.

Не знам колко ще бъде месечното Ви възнаграждение, но пък за нищо свършена работа, мисля че е прекалено да претендирате пък и за висока заплата.
Тези длъжности са изключително сладки, защото нищо не правиш по цял ден, но заплатата и стажът ти се трупат всеки месец. Някои хора се сдобиват с пенсия за трудова дейност по много лек начин, без да си мръднат пръста за грам работа през целият си живот, че и след пенсия се натискат да "работят".
Та, много сладка ще Ви е работата, ако сте сигурна, че ще Ви назначат. Обикновено назначават връзкари, Вие може да сте изключение, разбира се. Но при всички случаи, ако се докопате до такава сладка работа, изобщо не питайте за заплата, защото така или иначе, нищо няма да работите на практика.

Твърде се изненадвам на хора, които "работят" по общини или други общински и държавни , измислени още от комунистическо време институцийки, които хем нищо не вършат по цял ден, хем пък и реват, че взимат мин. заплата.
Последното изказано от мен мнение, няма връзка с въпроса Ви, не желая да засягам конкретно Вас по никакъв начин. Говоря по принцип как стоят нещата с назначаването на държавна и общинска работа. Говоря за сладките места, не за тези, на които работата е много, а заплатата отново минимална и където "връзкар" няма да пожелае да работи.

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 16:32 от PANDA_FuBao

# 56
Това, което виждам аз в обявата им, е Минималният и максималният размер на основната месечна заплата за длъжността за 2 (втора) степен е от 1077 лв. до 2200 лв. . Така че - да, може минимална, но може и по-висока. Не става ясно дали е въпрос на договорка според опит и 2200 е таван или се определя по конкретна скала.

# 57
  • София
Не знам, аз като държавен служител категорично мога да кажа, че при нас си има много работа и никой не си клати краката, но то отстрани всяка работа е много лесна. Simple Smile

# 58
И аз работя в публична институция на висока позиция, не е с държавно финансиране, но и за нея вървят същите слухове. Работа има много, трудно е и с отпуски, и с болнични - идентично на частен сектор. Кандидатствах по обява, преминах изпит и интервю - назначиха ме. Избягвам да влизам в такива спорове, няма смисъл, мнението на хората не мога да променя.

# 59
И аз като бивш държавен служител мога да кажа, че работата беше не много, а ужасно много. Никой никога при нас не можеше да я свърши, което направо те задушаваше. Но, има си хора и хора. Аз издържах доста години там. Сега вече не съм.
За протокола - започнах без грам връзки, по програма от Бюрото по труда. После ме харесаха и ме оставиха на постоянна бройка.

Общи условия

Активация на акаунт