Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 58

• 94 073
  • 761
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Благодаря ви момичета!
Очаквам чертеж на цялото нещо и по него се надявам по-лесно да реша къде да е бялото, къде да е фладера.
А някой с мнение за плоскостите на Кроношпан дали са хубави? Другото предложение са някакви български, но нещо не ме грабнаха с цветове.
Моят син е мебелист във фирма Морато мебел. Когато правихме 6 метровата кухня на вилата, забрани  да се говори  за Кроношпан. Аз нищо не разбирам,но самият материал на плочите бил рехав и след година вече започвал да се рони.

# 676
Е чак пък да се рони.... Не се разпадат от само себе си, не плашете хората Grinning

# 677
  • София
Е чак пък да се рони.... Не се разпадат от само себе си, не плашете хората Grinning
Никого не искам да изплаша. Казвам мнение на специалисти, които се занимават с това.

# 678
В такъв случай с какви ПДЧ плоскости е добре да се направи, за да изкара поне няколко години? Говорим за плоскости 18 мм. Не очаквам да са вечни.
Имам мебели на 10г. вкъщи правени с Българско ПДЧ - дори не знам кой е производителя, не са мръднали. Местени са няколко пъти от местата си, разглобявани някои от тях. Но сега като гледах цветове нищо не ми хареса. Имам и детско легло с турски плоскости ПДЧ (избор заради конкретен цвят) - те не са добре, на места наистина са рехави, с кофти кантове(изпопадаха, дори след прекантоване в същата мебелна фирма).

# 679
На Egger са качествени

# 680
Как няма да изкара. На мен ми показаха как просто едните при рязане с машината се шуплят повече и откъм канта има кафяви точици, а на други по-плътни плоскости рязаното не беше нашуплено. Дадоха ми плоскоти на Габровица, които съответно не ми харесаха и тoчно на Кроношпан Arctic White заложих. ММ като сглобява кухнята каза, че много добре стягат винтовете и за пантите като пробива всичко си беше 6.
Преди това имах Кроношпан от Бриколаж или Практикер на 10-11 г и не бяха мръднали като разваляхме старата кухня. ММ едвам ги натроши.

# 681
  • Варна
На Egger са качествени

+1 за Egger

тук има класация,

а тук търсачка за декори с възможност за сравнение

# 682
Здравейте, има ли някакъв лак, с който може да се лакира тв шкаф от пдч?  Детето на брат ми е надраскало техния и стои много грозно. Не искат да си купуват нов, защото съдбата му ще е същата.

# 683
Има едни маркерчета ,оцветени, за поправка на дърво.

# 684
Става въпрос за пдч бял гланц..дали има такива?

# 685
За гланц не вярвам Sad

# 686
Да, ние точно затова си мислихме за някакъв лак или спрей...надявам се някой друг да даде идея.

# 687
За нашия проект гледахме с ММ и други варианти и бяло гланц ще е МДФ най-вероятно. За корпус харесахме това
Имаше комбинация от двете и не е никак лошо. Видях на живо другите два цвята и е съвсем различно на плоскост - не ми допадна за моята идея. Ще се опитам да вкарам и графитено сиво или малко по-светло с стол за ученика или други неща, които мога да сменя. Може би и нов диван. Като цяло стаята ще търпи промени, защото има нужда.
drago_2008 Благодаря, че се включи за плоскостите.

# 688
Върхи гланцово покритие не мисля, че може да се нанесе нещо.Има бели маркери за поправки на цвета, може да има такива с гланц, но винаги ще се вижда деругата.

# 689
Да, ние точно затова си мислихме за някакъв лак или спрей...надявам се някой друг да даде идея.
Пробвай с лак за нокти, четчицата е малка и би могла да минеш внимателно само драскотината. Аз така съм правила, но не на гланцови плоскости, накълвани от мятане на метални колички в детската стая. Няма да се набива на очи тъмна драскотина. И ако не ти хареса ефекта поне ще си се набутала с 1-2 лева...

Общи условия

Активация на акаунт