Hell’s Kitchen България - сезон 1, тема 7 - ФИНАЛ

• 65 036
  • 694
  •   1
Отговори
# 495
Дани-Спартак залсужаваше да спечели - направо разби Филип на финала. А и Филип сам си избра Нина.
Може би сме гледали различно предаване, защото разбиване нямаше.
Дани както винаги показа, че е дисциплиниран изпълнител, леко грубоват и с пълна липса на въображение!
Дисциплината е основно качество във всяка бъзооборотна работа - а рецептата на Дани Спартак далеч не беше проста (туршия от ябълки имаше ?!). Филип знаеше също токлова добре какво ще представлява състезанието, но не си прецени възмоностите. Освен това започна първи да избира при избора на учасници в отборита му - всичко беше на негова страна, но се провали, заради високото си самочуствие и лисата си на дисциплина и лидески качества.
Само, че ресторантът на Ангелов има претенции да не е "бързооборотна работа" тип Бързо хранене, а бутиков ресторант.....и там презентации от типа намушен шешлик като сабя нагоре не вървят!Супер грубо и грозно! За мен финалът трябваше да е като първата част на предаването двамата САМИ сготвят меню и го плейтват, а не да ми зависят от не дотам добрите участници, които са изгонени! Как ще се представиш с такъв колектив.....дето вече е изгонен!  ooooh! Но Ангелов е ясно, че нямаше да вземе Филип, няма какво повече да научи при него при положение, че е завършил престижно френско кулинарно училище!Все пак Ангелов не е Париж, яли сме му в ресторанта! Crazy
За кухнята на Ангелов не ти трябват лидерски качества, там ЛИДЕР с голяма Л има....трябва дисциплиниран, неемоционален човек, който да търпи навикване, стягане и въпреки това да е съсредоточен и да работи!

# 496
  • София
Дани-Спартак залсужаваше да спечели - направо разби Филип на финала. А и Филип сам си избра Нина.
Може би сме гледали различно предаване, защото разбиване нямаше.
Дани както винаги показа, че е дисциплиниран изпълнител, леко грубоват и с пълна липса на въображение!
Дисциплината е основно качество във всяка бъзооборотна работа - а рецептата на Дани Спартак далеч не беше проста (туршия от ябълки имаше ?!). Филип знаеше също токлова добре какво ще представлява състезанието, но не си прецени възмоностите. Освен това започна първи да избира при избора на учасници в отборита му - всичко беше на негова страна, но се провали, заради високото си самочуствие и лисата си на дисциплина и лидески качества.
Можеш да си проверяваш текста, преди да го пуснеш.Има правописна опция, подчертава сгрешените думи.А какво значи туршия от ябълки, звучи ми ужасно? Само от мисълта за туршия от ябълки и ми се спаружва устата, както като лапнеш лимон или сладко от сини сливи.

# 497
Само, че ресторантът на Ангелов има претенции да не е "бързооборотна работа" тип Бързо хранене, а бутиков ресторант.....
Под "бързооборотна" имах предвид, че трябва да нахраниш 100 човека за 90 минути когато се изсипят за вечеря в ресторанта. Как става това без дисциплина - незнам - трябва си викане  Rolling Eyes Misc Loudspeaker

# 498
  • София
То пък 'щото туршията от ябълки е върхът на кулинарното изкуство.  Laughing

# 499
  • София
...А какво значи туршия от ябълки, звучи ми ужасно? Само от мисълта за туршия от ябълки и ми се спаружва устата, както като лапнеш лимон или сладко от сини сливи.
Ами не знам дали е същата туршия, но съм я ял в Гърция и е нещо страхотно. Не е чак толкова кисело, по-скоро смес от вкусове.

# 500
Simple SmileУаа, сега ода за викането ли ще четем, колко е супер.
Ами не е, някой го правят с авторитет, фино и интелигентно, нямат необходимост от крясъци за да бъдат чути. Говоря по принцип.От много викане и спира да има чуваемост, става като фонов шум.
Филип мисля, че беше наясно, че ще е почти сам който и да избере в отбора си. Реално го забави Светла с недобре опечените патета.

# 501

Незнам какво е -- аз лично за първи път чух за подобно нещо Stuck Out Tongue

# 502
  • Другата България
И ако в HK можеше да се говори за монтаж, нагласени видеа и т.н., вихренето ѝ в социалната мрежа определено не е сценарий - защото не вярвам някой да ѝ режисира и диктува постовете.
Именно. Точно това ме кара да мисля, че и всичко, показано в предаването също е съвсем натурално и естествено, отражение на характера и манталитета на въпросната.
Тук обаче продължавате дискусията и то точно тези, които сме упоменати...
  Laughing Така де, поне да знаем защо сме нарочени, само дето ние не използваме подобни епитети, сравнения и квалификации. Аз също не чета във фейса, днес първо имам дъждовен ден, и второ - поста на Божидар ме заинтригува /силно казано/ може би защото и него не го харесвах. Ама той поне си мълчи и не пише, докато другата страна е олеле мале...
Освен това започна първи да избира при избора на учасници в отборита му - всичко беше на негова страна, но се провали, заради високото си самочуствие и лисата си на дисциплина и лидески качества.
Странно разбиране за провал имаш. Но така да е, не ми се навлиза отново в дебати. А и това
За кухнята на Ангелов не ти трябват лидерски качества, там ЛИДЕР с голяма Л има....трябва дисциплиниран, неемоционален човек, който да търпи навикване, стягане и въпреки това да е съсредоточен и да работи!
е много точно казано. Що се отнася до самочувствието - има защо да го демонстрира.

# 503
Само, че ресторантът на Ангелов има претенции да не е "бързооборотна работа" тип Бързо хранене, а бутиков ресторант.....
Под "бързооборотна" имах предвид, че трябва да нахраниш 100 човека за 90 минути когато се изсипят за вечеря в ресторанта. Как става това без дисциплина - незнам - трябва си викане  Rolling Eyes Misc Loudspeaker
Извинете, вие роднина на Дани Н'амкой си ли сте? Това, което изтъквате като качества - амииии той ги няма! Липсват! Моля, да не ни смятате за баламурници!

Последна редакция: сб, 26 май 2018, 17:53 от Анонимен

# 504

Е баба ти не е ли правила гулия /земна ябълка/ на сурова туршия..... Joy Joy Joy Joy

# 505
Под "бързооборотна" имах предвид, че трябва да нахраниш 100 човека за 90 минути когато се изсипят за вечеря в ресторанта. Как става това без дисциплина - незнам - трябва си викане  Rolling Eyes Misc Loudspeaker
Само, че в ресторанта на Ангелов не се събират по 100 човека всяка вечер....на вечерна резервация има 20 до  40 души,......на които се поднасят фино изпипани ястия, не една тава толумби! chef

Последна редакция: сб, 26 май 2018, 15:36 от mimi.7299

# 506
  • София
Не знаеш какво е, но пък за сметка на това знаеш, че не е проста рецепта?  Tired

# 507
Грешката на Филип е, че заложи на сложно меню, пипкаво при плейтване, то мус от козе сирене, то патешко....и не прецени, че не разполага с отбор равен на него, а с посредствени готвачи, дето даже и патешкото изпортиха! Къде ти разбира от френски Светла или Гичето, мили боже!  ooooh! Но това не го прави по лош готвач от Дани! Sad Напротив прекалено е добър, за да бъде част от обслужващ персонал, той трябва да е ръководител, меко, с кадифена ръка да насочва персонала, но истински готвачи, не Гичето и Нина! Stop

# 508
  • София
...А какво значи туршия от ябълки, звучи ми ужасно? Само от мисълта за туршия от ябълки и ми се спаружва устата, както като лапнеш лимон или сладко от сини сливи.
Ами не знам дали е същата туршия, но съм я ял в Гърция и е нещо страхотно. Не е чак толкова кисело, по-скоро смес от вкусове.
Какви са ябълките?Нещо като плодова салата ли е?

# 509
Само, че в ресторанта на Ангелов не се събират по 100 човека всяка вечер....на вечерна резервация има 20 до  40 души,......на които се поднасят фино изпипани ястия, не една тава толумби! chef

Не съм посещавала - но аз вкъщи за 4 човека готвя 4 часа Disappointed Relieved

Общи условия

Активация на акаунт