Любители на Котки - Тема 122

• 63 717
  • 752
  •   1
Отговори
# 360
Идват ми разни идеи, но ме е срам да ги напиша. На такива хора мястото им е в лудницата, но докато не навреди на човек, това няма да се случи... все пак никой никога не е доказвал, че хора, които са склонни към насилие над животни, нямат никакъв проблем да го проявят и към хора...

# 361
То е ясно, че дори и след всичката шумотевица преди време и основаването след това на Зоополиция, нещата никак не са станали по-добри и не се надявам на някаква помощ от униформените. Просто ако се стресне... чисто психологически ефект ако би имало цялото начинание.

Наскоро, ако се сещате, имаше един случай в Драгоман, по телевизията го даваха, мъж и жена обикаляха с кола и хвърляха на кучетата по улиците наденица с отрова. Беше ги снимала охранителна камера. Имам познат от Драгоман и тия дни като се чухме попитах дали има развитие. Хванали ги и ги пуснали, защото нямало доказателства. Това е положението. А на клипа от камерата се вижда всичко последователно, как хвърлят наденицата, как кучето я яде и след това умира в агония...

# 362
  • София
Такива хора да ги хванеш и да ги убиеш ама ще ги лежиш като за човек! Толкова агресия не мога да приема по никакъв начин и то към животинче, което иска само любов и ласки.
Всякакви темерути се навъдиха вече, че побеснявам. Чудя се родителите им ли не ги учат на любов и доброто?! Какво ли?!
Ако искате ми се смеите, но Хари с часове стой на прозореца и гледа - минавало ми е през акъла някой луд да не го застреля!

# 363
  • София
Бледолилава, много са сладки. Да са ти живи и здрави. Heart Eyes

На нас ни застреляха кучето на вилата. Извадих съчмите от тялото, оказа се, че не били доказателство.
Събрах свидетели на случката, така и нищо не се случи. Преписки някакви, задружен смях от адвокати за това, което искахме. Тогава спретнах една "магия" Wink ))) на човека, ако ме разбираш и "проблемът" изчезна.

Да, котките са много различни. bowuu
Златина беше като Кери. В др. ап въобще не излизаше по балконите, в този започна да излиза, но никакъв интерес към  околната среда. Баща й беше сковал "наблюдателница", така и не се доближи до нея. Даже и ноктите си не остреше там. Но, да скача по шкафове нависоко, да се набира по пердета, да надира нови дрехи много я биваше. Притреперваше ако я държа в ръце и доближа стъкло, да не говоря за отворен прозорец.
Котуньо-точно обратно, тих вкъщи, а любопитко за вън.

Танче, благодаря че ми напомни. Hug
Въобще бях изключила за "наблюдателницата". Ще се кове. Laughing bowuu
Ние сега го опознаваме; летните калпазанщини.

# 364
  • София
Моята топчица любов-Хари ❤
Скрит текст:

# 365
  • В един копнеж!
Идвам да споделя нещо.
На моя Мушо му се появи нещо като раничка точно под средата на долната устничка, където има косъмчета. От два дни. Снощи го промих с вода и днес го закарах на ветеринар. Накратко да кажа как протече- погледна раничката, после я погледна с лупа, заголи му венците и каза че не може да сложи диагоза на този етап, но предполага, че са туморни клетки. И аз загубих картина и звук. Разревах се. И обяснявам- храни се, беснее, тича, скача. Това нямало значение. Питах как така, от какво,  как се умира с такава диагноза. Казах че с едната ноздра от време на време хрипти, запушена му стой. Ветеринарият хептем сви уста и заклати глава. Отново ми каза, че засега диагноза нямал. Сложи му две инжекции антибиотик и ми даде три хапчета за 6 дни. След 3-4-5 дни пак да отида. А, да, и ако диагнозата се окажела тумори, трябва да му си търсят имунностимуланти. Нямало смисъл сега да взема някаква посявка, защото можело и въобще да не са ракови клетки.  Толкова бях изтръпнала, че забравих да му платя хапчетата. Тръгнах си с рев и прибирайки се реших да отида до друг ветеринар. Обясних му пак същото. Тъй пък каза според мен няма такова нещо. Ако котето скача нагоре- надолу, най-вероятно някъде се е ожулил, или не е могъл да спре и е ударил муцуна в нещо ръбесто. Според него е раничка. Вторият лекар ми каза с йодна тинктура, веднъж на ден да промивам. И да изчакам времето на заздравяване на една раничка-седмица, и то ще се види.
Много съм шашната. Сега какво да правя?! Мушо има вече 2 бити инжекции антибиотик. и 3 хапа за 6 дни, интибиотик. А да промивам ли с йода раничката? Ами, ако не е раничка, а са ракови клетки и йодът по някакъв начин още повече увреди нещата? Дайте ми съвет какво да правя. 

# 366
 Praynig
Дано 2 рия вет да е прав.
Бих отишла на 3 то място без да казвам , че съм била вече на 2 ветА Wink за да чуя и 3то мнение иначе няма да изкарам спокойно уикенда.

# 367
  • София
Ivel S., не спирай антибиотика! Когато се дава антибиотик, трябва да се мине целия курс. Иначе има опасност да се получи резистентност към цялата група антибиотици и после при нужда да няма с какво да лекуваш. Прекратяването на антибиотика може да навреди повече, отколкото даването без нужда.

Иначе съм съгласна с Пинко - бих чула 3-то мнение. Но бих казала истината частично, че третият може да приложи някакво лечение, което е противопоказно на давания антибиотик.

И дано е раничка!

Хари! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: сб, 23 юни 2018, 13:07 от Тaня67

# 368
  • В един копнеж!
Малък град сме. Имаме само две ветеринарни клиники. Cry

# 369
Какви са тия лекари, които без тестове, без нищо тръгнали да слагат диагнози?! За такива заключния най-малкото трябва да се направи биопсия и когато тя потвърди злокачествено образувание, тогава ще говориш за тумори. Некадърници.

# 370
  • София
Ivel, стискам палци тревогите да са напразни! Мажи го с йодасепт, няма да му навреди. Раничката е на място, което кот не може да оближе с антисептичната си слюнка.

Имам питане: дадох на Блеки хапче за обезпаразитяване преди 3-4 часа и съм забравила колко време не трябва да яде. Не е ял от снощи, пощурял е - хвърчи навсякъде, хвърля ни се по краката и ни хапе (засега лекичко, подсещащо). Обикновено го обезпаразитяваме през седмицата и като сме на работа не яде по цял ден и спи (не е правил бели). Не мисля, че сега ще издържи до довечера...

# 371
  • на брега на морето
Аз вчера като лудите се сетих за един стар случай в темата за подобна раничка, получена от реакция на котето към пластмасата на купичката. Смениха я с керамична и нещата се наредиха отлично. Имаше и още едно коте с такава реакция. Май на Дидитка и Мис Нели бяха котетата, може и да бъркам. Таня, сещаш ли се?

# 372
  • В един копнеж!
Хм! На Муши купичката с вода му е пластмасова, за гризките е метална. Двете са си по предназначение за дом.любимци. Единствено за паучовете съм му сложила една наша чиния като за салата, но тя е керамика. Дезинфекцирам с Доместос. Незнам какво да мисля.

# 373
  • на брега на морето
Как Доместос  Shocked  Не е нужна чак такава дезинфекция, просто слагаш капка веро на съдинката, измиваш и плакнеш обилно докато заскърца. Нали си облизва лапичките, те са по-мръсни от купичката, не се притеснявай толкова.

# 374
  • В един копнеж!
Ivel, стискам палци тревогите да са напразни! Мажи го с йодасепт, няма да му навреди. Раничката е на място, което кот не може да оближе с антисептичната си слюнка.

Имам питане: дадох на Блеки хапче за обезпаразитяване преди 3-4 часа и съм забравила колко време не трябва да яде. Не е ял от снощи, пощурял е - хвърчи навсякъде, хвърля ни се по краката и ни хапе (засега лекичко, подсещащо). Обикновено го обезпаразитяваме през седмицата и като сме на работа не яде по цял ден и спи (не е правил бели). Не мисля, че сега ще издържи до довечера...
Защо го обезпаразитявате през седмица, бе, хора? Scream За вътрешно обезпаразитяване ли става въпрос? То и външното е същата химия, всичко отива в кръвта, по кожата, през кожата.
Най- краткият интервал е сега и след две седмици още едно или половинка хапче/зависи то теглото/.
След това мисля, че беше през месец, обаче с други цели.
И профилактичното обезпаразитяване веднъж, два, най-много три пъти в годината.
Аз така знам.

А, поправка. През седмицата му давате хапа.Извинете! Аз давам сутрин на гладно и чак след час-два яде. Туй то!

Общи условия

Активация на акаунт