Обрив при бебе на 22 дена

• 3 356
  • 33
  •   1
Отговори
здравейте много съм притеснена за бебенце;на 22 дена е мом4енце не можем да отидем днес на лекар понеже е по4ивен ден но утре при децка лекарка.имали ли сте тъкъв проблем.появи се като обрив от дупето и се разрасна много бързо днес е доста по зле от снимките има по топ4енцето и пишлето пъп4ици къпем го всяка ве4ер мажа го с какво ли не бебешки крем судо крем децки крем олио с овлажняващия лосион на Мустела но уви някой имал ли е подобен слу4ай;благодаря предварителноне знам от памперса ли или се протри

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 24 май 2018, 15:46 от Не се сърди, човече

# 1
Заведи го на педиатър утре,щом днес не може.Най-вероятно е от памперсите,протриване,запарване.Не мажи с всичко изброено,имат различни ефекти.Аз лично,бих намазала само със судокрем и бих оставила без памперс колкото може по-дълго,да подиша кожата.Само тънка пеленка да го завия и от долу нещо да предпази матрака от напишкване.

# 2
  • Sofia
Първо за 22 дни да измажеш толкова много козметика и то различна не е добре. Рискът да направи алергична реакция е много голям. Маже се с едно нещо, най-много две - едно за тялото и едно за дупето. И всичко ново се въвежда много внимателно и постепенно. Щом се разраства бързо е възможно да е алергична реакция, което би могло да е спешен случай. За това те съветвам да го заведеш днес. Това че е почивен ден няма никакво значение. Работещи болници и спешни звена има навсякъде. Ако си в София - работят Пирогов, педиатрията, всички градски болници и няколко медицински центъра. Иначе във всеки град има спешно звено. Освен това джипито ти е длъжно да има договор с денонощен медицински център, който да му обслужва (безплатно) пациентите през почивните дни. За сега спри да мажеш с каквото и да било и го заведи на лекар.

# 3
Памперса ти с алое ли е? Вероятно е алергична реакция към памперса.
Портърси такъв без гелове и филтри. НО намери друг памперс ВЕДНАГА.

Сега сложи в хладка водичка малко сода бикарбонат / на 1 л. преварена вода - 1 ч.л. без връх/ и изплакни детенцето от кръста надолу.
Остави го на хавлийката в топла стая да изсъхне без попиване и триене. До вечерта бъдете само с чорапки гащички и ританки. Ако нямаш гащички - само с ританки. Сложи протектор на матрака, сложи подлугани за да попива като се напиша /или дебела хавлиена кърпа. Може като едно време да срежеш голямо парче тензух или памучен плат /например по-стара бяла тениска/ да я нагънеш и да се получи като превръзка, която се слага между  крачетата, за да попива пишанката. Сменя се след напишване, пере се и съхне. Може да ползваш и неароматизирани дамски превръзки /например либрес нощни/. Идеята е детето да е без памперс. 

Ако се наака - миеш с водичка. Без сапуни и гелове. НИКАКВИ МОКРИ КЪРПИЧКИ.

Вечерта чак правите баня без козметика. Леко намазваш судокрем и слагаш новия памперс без Алое и разни гелове и подобни. И сутринта пак водичка със сода и пак без памперс.

# 4
Прилича на алергична реакция към памперсите.

Пробвай такива без аромати и гадости. Например такива са Babylove от DM. Може и да има други, но аз тези бях намерила като бюджетен вариант.

П.П. Аз на твоя място бих спряла всякаква козметика и бих го мила няколко дни с отвара от смрадлика.

Последна редакция: чт, 24 май 2018, 16:47 от alina_si

# 5
Е ти направо си го мариновала, защо мажеш с толкова неща, толкова малко бебе? Сложи му судокрема и го остави малко без памперс. Или не мажи с абсолютно нищо и го остави без памперс.

# 6
Болница Свети Пантелеймон. Ако имаш възможност си го заведи днес .. Не може с нищо , даже докато го храсти и не бъркай, не питай нараненото.  Бебетата са издържливи, не се притеснявай, но за дискомфорт със сигурност изпитва . Съветът за смрадлика е перфектен , въпреки че на снимката поне при мен не се вижда както трябва и незнам дали е подходящо да правиш нещо на своя глава.

# 7
Може данаправите и баня със смрадлика или лайка

# 8
Sudocrem е добър, но е доста сух. Мажа моя син с него преди лягане, а сутрин кожата му е суха, все едно съм го напудрила. До такава степен, че по едно време стоеше като изпръхнала, а на допир беше леко грапава и суха. В момента редувам судокрем с един по- мазен крем, а понякога мажа с чисто кокосово масло и отгоре малко крем. Ако е алергична реакция, да не задълбочите проблема. Пробвайте с чисто кокосово масло, натурално е, подхранва и омекотява кожата и същевременно има противовъзпалително действие. Поне докато поотшуми обрива.

# 9
Не, не е добра идея да пробва и други мазила.
Судокрема е сух да, но е важноо при подсечено и възпалено кожата да се подсуши, а не омазни. Има заздравяващи съставки и цинк, който действа противоалергично. Така, че не е важно сега да се омазнява, а да спре възпаленето и болката на детето.

# 10
Благодаря ви Мили Дами за мненията и съветите днес сме на доктор да видим какво ще каже.най вероятно ще изпише нещо.дано нее нещо сериозно ще пиша какво са казали като мнение.

# 11
От сутринта чакам .. Hug как е мъничко ?

# 12
На мен кожата ми прилича на протрита, поне толкова успявам да видя от снимката. За това предложих да подхранят мястото с нещо лесно за нанасяне и неутрално. Знам какво има в судокрем, аз също го използвам, но той не подхранва и не омекотява кожата. Добър е, но не за всяка нужда. Както и да е.
Чакаме новини за бебо😊.

# 13
здравейте дами малко закъснях с отговора за което се извинявам.В интерес на истината лекарката нищо не ми каза аз и споделих 4е го мажа с б пантен понеже видях че има подобрение и тя ме посаветва да продалжа така и направих и вече има подобрение и сме по спокойни.подобрява се,на памперса му махам ластиците и хубаво го нагласям,но ги смених понеже ми пратиха Немски и са наистина по добри,не ползвам мокри кърпи  а само с водичка мия и мисля на този етап да е така да не го дразни нещо.може и протриване да е било.Изписаха ни крем за гърдите понеже са малко надути някой знае ли не6то ще спаднат ли разтривам  с крема всяка вечер след баня

# 14
Странно..  първо от лекарката щях да поискам талон за кожен . Второ - порутената ей така ли е той не от нищото или какво.. В зависимост от това преценявате дали да смените доктора . Как ходя до нещо по тялото на толкова малка душичка няма да има причина и ще се лекува с крем ..

Общи условия

Активация на акаунт