Бебето ми повръща необичайно много

• 1 772
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте майчета, бебето ми е на почти 4 месеца и днес повръща необичайно много Sad Педиатърката ми не си вдига телефона и за това се обръщам към вас. Повърща след хранене и няколко пъти след като са минали 2 3 часа от последното хранене. И преди се е случвало да връща по малко, но  не е било на фонтан и не е било толкова често през деня.  Случвало ли се е при вас ? Дали е моментно или трябва да се притеснявам ?

Последна редакция: чт, 07 юни 2018, 18:52 от bubanka

# 1
Вероятно има рефлукс, но по-добре идете до спешното.

# 2
Няма други симптоми инъче изглежда добре. Не знам дали е за спешното Sad

# 3
Прехранваш го може би , но направи консултация с лекар.

# 4
повръщащо бебе се носи веднага не доктор. може да е преяждане, може да е вирус, може да е рефлукс, ... но каквото и да е трябва да бъде предгледано. не се подвеждайте по свежият вид на бебето. при малките бебета и деца може да настъпи влошаване за отрицателно време.

# 5
Има ли запек?
Беше ли на лекар?

# 6
Честно казано софиянците имате доста грешна представа, че всеки има къде да си води детето през почивните дни и празници, дори и през нощта.

Извън София са единици градовете, където може да заведеш бебе и да има дежурен педиатър. Та веднага на доктор няма как да стане без 5-6 часа път до София и толкова обратно.

Ако повръщането е било само на едно или две хранения, а не системно днес хранете на по-малки порции. Утре ще се видите с личния лекар.

# 7
Била съм достатъчно пъти не в София за да знам, че не само тук има адекватни спешни кабинети.
Жената пише, че бебето е повръщало доста, ако е само два пъти и аз не бих завела на лекар. Ако малко бебе повръща повече пт 5 пъти на денеонощие е много опасно, защото може да се обезводни много бързо.

# 8
Бебенцето спря ли да повръща? Водих те ли го на доктор ?

# 9
Днес беше сравнително добре. Повърна веднъж, след ядене, но беше малко, обаче сега към 7 30 вечерта повърна пак на фонран и отидохме на лекар. Прегледаха я казаха че видимо всичко е наред и да я наблюдаваме или било моментно или вирус нямало как да кажат за сега. Sad аз много се притеснявам. Сега я храних и се въртеше само и буташе биберона и не си изяде млякото, а днес през деня се хранеше нормално, не знам какво и става. Инъче запек има от време на време не знам каква е връзката ?
Говорих по телефона с педиатърката, тя каза, че можело да е зъб, чували ли сте зъб да причинява подобни неща, аз не Sad
Утре ще я заведем някъде другаде да я прегледат. От София сме, ще съм благодарна ако ми препоръчате някой добър педиатър, може и да е на частно, стига да помогне.

# 10
Инъче запек има от време на време не знам каква е връзката ?

разбира се че има връзка. ако се яде без да се отделя организма се претоварва.

# 11
В Свети Пантелеймон са добри. Иначе мисля че е добре педи да ви пусне кръв и урина .. Другия вариант е да е от адаптираното мляко ..

# 12
Да попитам само за запека  .. Примерно колко дни не ако и твърдо ли го изкарва или течно.. Защото и моето понякога не ако по цял ден и накрая си се изчака на същия или на другия.

# 13
Повръщане на фонтан е характерен белег за рефлукс. При това се наблюдава след всяко хранене и то не е задължително да е веднага. Щом сте на АМ вземете антирефлуксно (аз ползвах на Хумана) и давайте от него. Запишете час и за детски гастроентеролог за всеки случай. Ако е рефлукс, знайте че се израства след преминаването на твърда храна, т.е около годинката.

Общи условия

Активация на акаунт