Домашно насилие

• 40 007
  • 372
  •   1
Отговори
# 60
Авторката дано събере малко смелост и да бяга, използвайки всички възможности за помощ и подкрепа, на институции, на познати, приятели и роднини. 
Ни една такава история не съм видяла да свършва добре, ако жената продължава да стои при насилника.

# 61
  • WonderLand
Замислям се, че ако леко го приспиш през нощта или просто го натровиш до степен, че поне за няколко часа да не е много активен ще можеш да си вземеш личната карта, пари от портмонето му и да изчезнеш по-лесно. Той няма да очаква, че ще опиташ да се измъкнеш от него докато си мисли, че владее положението. Мисля си, че ако той смята, че има шанс да избягаш с родителите ти в сряда няма да ти остави такава вратичка. Но в момент в който не предполага, че нещо може да стане ще му е нужно време да осмисли и реагира.

# 62
Приспивателно без рецепта, трудно. По-добре да му забърка голяма доза разхлабващо в храната и, докато идиотът виси в тронната зала, да бяга.

# 63
  • WonderLand
Това си мислих също, може и нещо предизвикващо повръщане, замайване, алергична реакция.

# 64
Най-добре нещо с неутрален вкус, за да може говедото да погълне голяма доза. Чист глицерин от аптеката- евтин е, безцветен и с неутрален вкус. Няма опасност да го отрови, но поне един ден няма да излезе от тоалетната, ако му сипе 1-2 супени лъжици в храната.

# 65
Чета от вчера тази тема и не ми се ще да е истина. Но, ако е, дано авторката успее да са откопчи успешно и по-скоро да дойде да сподели.
Може да се страхува да му прави разни "разпускащи" напитки. Щом толкова години е изкарала като робиня, вероятно ѝ е взел страха. Да събере смелост и да бяга. Щом е дупе и гащи с полицията в селото този "мъж" неземен, да потърси авторката първо на някого да каже. Щаденето на близките, ако от това зависи да те попилеят от бой или дори да те убият, не ми стои много адекватно. Викаш съседи, минувачи, звънни веднага при първа възможност на телефоните на "Анимус", които Уиш даде по-горе. Те ще те напътстват как да действаш.
Но, за Бога, не продължавай да мълчиш и се криеш някой да не разбере "позора" ти или да "щадиш" близки. Ако им кажеш, те ще те защитят, както и дядо ти, за който се притесняваш. Насилникът разчита точно на това – на твоят страх и мълчание. Не го предизвиквай директно, но вземи решение и действай.

# 66
Това с глицерина е много добро. Два дни подред в големи дози и ще си изкара хастара в тоалетната

Имам въпрос - дали има някакво телевизонното предаване към което да се обърне? Ако случая стане публичен е много по-вероятно този бабаит да не посмее да посегне на нея или на дядото

# 67
Това с глицерина е много добро. Два дни подред в големи дози и ще си изкара хастара в тоалетната

Имам въпрос - дали има някакво телевизонното предаване към което да се обърне? Ако случая стане публичен е много по-вероятно този бабаит да не посмее да посегне на нея или на дядото

Тези хора са свързани с местната власт ,  много е сложно с тях. Щом е земевладелец и лихвар , това е достатъчно.
Веднага ми изплува Ценко Чоков , между другото.
Ако говори с техните , или поне има къде да отиде в друго населено място , без той да знае , и има как адресно да се регистрира на постоянен адрес там . Там да си извади лична карта , ако щЕ и да плати глоба, ще е най-добре. И оттам да си заведе делото за домашно насилие и да поиска Заповед за незабавна защита, като посочи само съдебен адрес на адвоката си. Предполагам , че ще я посъветват от Анимус , те имат опит .
Мислех си и за това , ако сигнализира , че лк и е у него. Ами той може да каже  "Ха, тази ...ми е направила постановка, нарочно ми я е оставила в портфейла". Както и за телефона и т.н. Опасен тип е това , горкото момиче.
Но че трябва да подаде сигнал в прокуратурата  в първия момент , в който се измъкне , е факт. Дядото да пази .Дано вече се е свързала с компетентни хора.
Аз чакам да пише .

# 68
И аз постоянно чакам да пише, че от вчера не съм спряла да я мисля.
Иначе си мислех, че с едно интервю в новините ще успее поне защитата на дядото да осигури
Лично мое мнение е, че е добре да изчезне в някой от големите градове /София, Пловдив и т.н./ - там ще получи по-адекватна помощ и от полиция, и от адвокати. А и в много населен град ще му е по-трудно да я открие, ако реши да я търси

# 69
Леле какъв кошмар..... Shocked

С ужас прочетох темата. Дано е успяла авторката да се свърже с някоя асоциация и да я измъкнат.

Не разбрах за кое населено място става въпрос /дали е малко/, но ако мъжът е някой от вида на Ценко Чоков, той ще държи всички местни органи под свой контрол. И да се обади в тамошната полиция, едва ли ще има ефект, може и по-зле да стане, ако някой му каже... Confused Close

Да звънне на 112 или в някоя асоциация, там знаят как да действат.  Tired

# 70
Добре де, не може ли някой да подаде сигнал в прокуратурата вместо нея?

# 71
  • София
Затова трябва да се учи, да имаш някакъв занаят или специалност и да поназнайваш езици : ).
При такъв кошмар си хващам две чанти в обедната почивка и беж на летището.

# 72
Затова трябва да се учи, да имаш някакъв занаят или специалност и да поназнайваш езици : ).
Самата истина. Но дори тези, които не са учили, не знаят езици и нямат някакви особени умения не би трябвало да бъдат млатени като боксови круши и да живеят в ужас за живота си.

Надявам се, че авторката не се е парализирала от страх и действа.

# 73
  • София
Разбира се! Никое невинно човешко същество не заслужава такъв живот.
Просто има достатъчно изверги и е хубаво да имаш какво да си постелиш като превантивна мярка. И да се занимаваш със скромни хора, а не с хора с власт и арогантност в излишък.

Просто вметка. Иначе аз съм "за" варианта със субстанциите и съобщаване за личната карта. Ако може и да го запише как ѝ казва тези неща.
И да знаеш, че ако човек има толкова власт, колкото ти вменява, че има, ще го осъдят точно пък за домашно насилие през крив макарон. Така че недей вярва сляпо и действай. Успех Simple Smile

# 74
  • Euskal Herria
Мен друго ме човърка. В момента авторката наближава 25-тата си година - по нейните думи. От 7 години живее с този мъж. Това означава, че на 17 години се е събрала с него. Родителите й как са го позволили това? За толкова години съвсем ли нищичко не ги е усъмнило? Ако е малко населено място, такива работи обикновено не остават скрити.

Последна редакция: пн, 28 май 2018, 17:26 от YanaDG

Общи условия

Активация на акаунт