СЕДМИ клас – 6 – Последни метри до…най-добрите резултати!(28.05.2018–03.06.2018)

• 58 056
  • 642
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Скиорче, много, ама много далеч от истината е това, че в Германия всяко училище е на ниво... Има огромна разлика и там.

# 196
  • София
Истерията около 7-ми клас наистина придобива абсурдни размери. Ето, дъщеря ми е с усещането за провал по математика, защото ще има 5,50! Anguished Да се смееш или да плачеш! При това, аз не съм насаждала усещане за фаталност по никакъв начин. Не е ходила на школи, яви се само на един външен пробен - по БЕЛ, обяснила съм, че трябва да работи за постигане на целите си, но няма нищо фатално ако не я приемат в Испанската. Но самите деца се зомбират помежду си. В училища, като нашето, на подготовката за НВО се поставя сериозен акцент. А всъщност, по-важните избори, които трябва да правят, идват след училище.

# 197
  • София
Да, но в Германия (а и не само там) хората разсъждават така: ок, няма да продължи еди-къде си, но все пак ще има професия. Държавата се нуждае и от шофьори за градския транспорт, в крайна сметка. Тук се молим и кланяме на всички богове, само и само да влезе в "читаво" училище, че да може после да отиде в Германия. Защото изначално е сбъркана матрицата. Няма как да си шофьор и да разчиташ да храниш семейство и да си изцяло уреден на старини. А в Германия може. Затова нямо истерии, драми и милиони състезания и пробни изпити.
Темата е твърде дълга. Аз не бих се сравнявала с Германия, а с Албания и Македония, примерно. Даже Румъния вече я изключвам, май, като база за сравнение. Но аз съм твърд реалист.

# 198
  • Sofia
Дано не съм лош пророк, но след 10-15 години достъп до хубави училища ще имат само тези с богати родители. Като погледнем на запад, там е точно така.
В бъдеще ще завиждат на днешното поколение, за което школите са доста по-широко достъпни и все още има прилични ДУ. Все пак 1500лв за подготовка и по двата предмета е нищо в сравнение с таксата за едно частно училище.

# 199
Истерията около 7-ми клас наистина придобива абсурдни размери. Ето, дъщеря ми е с усещането за провал по математика, защото ще има 5,50! Anguished Да се смееш или да плачеш! При това, аз не съм насаждала усещане за фаталност по никакъв начин. Не е ходила на школи, яви се само на един външен пробен - по БЕЛ, обяснила съм, че трябва да работи за постигане на целите си, но няма нищо фатално ако не я приемат в Испанската. Но самите деца се зомбират помежду си. В училища, като нашето, на подготовката за НВО се поставя сериозен акцент. А всъщност, по-важните избори, които трябва да правят, идват след училище.

Не знам кое е вашето училище, но Браво! Нашите за първи път в училище писаха трансформиращ преразказ в 7 клас, втори срок. Абсурдно е това. Ако не я бях записала на уроци, не ми се мисли. Тя миналото лято като започна с подготовката, първите пет преразказа ги написа, ревейки. Не отказваше да ги пише, но просто я напрягаше тази дейност. А не е като да няма дар слово - преди малко ми се похвали, че в час по математика (забележете) написала акростих с името на класната си Sob 

# 200
  • София
Скиорче, много, ама много далеч от истината е това, че в Германия всяко училище е на ниво... Има огромна разлика и там.
Аз имам наблюдения за Мюнхен. На десетина приятелски семейства децата им се обучават в различни квартали. Всички от по-големите им деца попаднаха в гимназия ( ако не положиш усилия в началните класове отиваш в т.нар. Realschule). Всички са доволни от гимназиите на децата си. Едното дете, живеещо в предградие на Мюнхен и учещо там, се класира първо в Бавария и трето в цяла Германия на най- голямото им математическо състезание...може и да има изключения с някои училища, но за мен в случая фактите говорят.

# 201
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Явно моето е някакъв пълен кютук - изобщо не се вълнува толкова, иска да си остане в неговото си, просто, квартално училище, стига да се сформира паралелката, която иска. По математика не е ходил на уроци, в училище има 2 и 3, а на матурата вероятно ще е около 4, не са ги готвили в клас за матура и не са правили тестове, цялата му подготовка е половин ден гледане на уроци в уча се и решаване на няколко задачи. По БЕЛ ходи по-малко от 2 месеца на уроци, защото е с дислексия и дисграфия, съответно не чете и пише много грозно, та да упражни писането и произведенията, граматиката му е ок още от началните класове и никога не е имал проблеми с нея, та ако не бяха особеностите му и там нямаше да има уроци. Да, вълнуваме се какви ще са резултатите, ама няма никаква истерия от негова страна, даже още не знае какво ще редим на 2, 3-то и т.н. място, като основният му критерий е да му е удобно за стигане.

Така, че нас не ни бройте за конкуренция, ето 1 дете по-малко за елитните училища, даже се изприщва като чуе най-желаните, май само някои от тези с източни езици му привличат малко вниманието, ама като чуе математика и го удря мигрената!  Mr. Green

# 202
  • Sofia
.. Няма как да си шофьор и да разчиташ да храниш семейство и да си изцяло уреден на старини. А в Германия може...

Това вече не е толкова сигурно. Както вървят нещата съвсем скоро нискоквалифицираните професии ще изчезнат.
Автономните камиони отдавна са факт, микрубуси, коли и т.н. Въпрос на време е тези хора да останат без работа:
https://www.inc.com/will-yakowicz/dhl-self-driving-trucks-germany.html

# 203
  Колкото и да съм изтерясала,в у-ще 2 и 3 по математика,а матурата 4 не ми звучи сериозно.Пързаляш ни,нали?!

# 204
  • София
Към момента, обаче, е точно обратното. Има направо истерично търсене на точно такива кадри. Шлосери, заварчици, шофьори, работници на машини, преси и т.н.

# 205
  • София
  Колкото и да съм изтерясала,в у-ще 2 и 3 по математика,а матурата 4 не ми звучи сериозно.Пързаляш ни,нали?!

Не всички се вълнуват от оценки! Друг е въпроса, че 90% от пишещите са по-амбициозни и от децата  Mr. Green

Към момента, обаче, е точно обратното. Има направо истерично търсене на точно такива кадри. Шлосери, заварчици, шофьори, работници на машини, преси и т.н.

И какво ги интересува децата ни, този момент..... кой знае какво ще се котира след 5-10-20г.

# 206
  • София

Не знам кое е вашето училище, но Браво! Нашите за първи път в училище писаха трансформиращ преразказ в 7 клас, втори срок. Абсурдно е това. Ако не я бях записала на уроци, не ми се мисли. Тя миналото лято като започна с подготовката, първите пет преразказа ги написа, ревейки. Не отказваше да ги пише, но просто я напрягаше тази дейност. А не е като да няма дар слово - преди малко ми се похвали, че в час по математика (забележете) написала акростих с името на класната си Sob 

Частно е училището и подготовката там елиминира необходимостта от допълнителни уроци /Което не означава, че няма такива, които ходят и на уроци, но това вече се дължи на лудост на родителите Grinning/. Ако беше в ДУ, с двойно по-нисък хорариум по БЕЛ И МАТ, със сигурност щях да я запиша на школа. Но мисълта ми беше, че тази истерия по кандидатстването е безумна и някак - неизбежна.

# 207
ПЧМГ - 250 деца.
7 клас - 60 000 деца. Безплатно.

Добре, нека вторият изпит да е платен - да си покрият разходите и да стимулират проверяващите, но да не горят деца заради стечение на обстоятелства. Повече от половината от кандидатите са момичета, а при голям процент от тях цикълът е болезнен, съпроводен с мигрена... Та какво да се очаква от едно почти дрогирано дете, натъпкано с обезболяващи, с пристъпи на гадене и остатъчни спастични болки?

# 208

Частно е училището и подготовката там елиминира необходимостта от допълнителни уроци /Което не означава, че няма такива, които ходят и на уроци, но това вече се дължи на лудост на родителите Grinning/. Ако беше в ДУ, с двойно по-нисък хорариум по БЕЛ И МАТ, със сигурност щях да я запиша на школа. Но мисълта ми беше, че тази истерия по кандидатстването е безумна и някак - неизбежна.

Поздравления за добрия избор на училище. Защото съм чувала за частно училище, където и на уроци се ходи, и резултатите на НВО не блестят.

# 209
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!

Цъ, съвсем съм си сериозна, на мен също ми е странно, още повече, че не е в елитно училище. Молехме се да мине матурата с минималния брой точки за 3, искахме на уроци да го запишем (диването не искаше, а когато поиска се оказа, че вече няма за кога), а при проверката на това, което е писал и си спомня се оказва, че ще има около 40т. Ако има по-малко, ще е не заради нерешени задачи, а заради някакви недописани неща, ако махат точки за % или нещо такова. Няколко от грешките му са от недочитане или неразбиране на условието на задачата. Една от подточките във втория модул я е решил, но не я написал защото му се сторило, че не може да е така, та можеше и повече точки да има.
Просто тази истерия наистина е прекалена, децата няма да си съсипят бъдещето ако не влязат в една от петте най-елитни гимназии, ще имат своите шансове и в по-простичките училища.

Не всички се вълнуват от оценки! Друг е въпроса, че 90% от пишещите са по-амбициозни и от децата  Mr. Green

При нас важи с пълна сила, но детето не се поддава!  Mr. Green Все пак вярвам, че е умно дете и ще си намери пътя (пък ако не е толкова умен, ей го къде е Бузема, на 2 крачки от нас  Joy).

Общи условия

Активация на акаунт