СЕДМИ клас – 6 – Последни метри до…най-добрите резултати!(28.05.2018–03.06.2018)

• 58 004
  • 642
  •   1
Отговори
# 255
  • край голямата локва
Оооооо, ще има и такива без учебници, не че ще им трябват.  Whistling
Имаше преди година- две в едната реална гимназия /по/бой. И на въпроса знаели ли са, че момичето е агресивно, директорката отговори ДА, но не очаквахме, че ще дойде на училище.  Tired
В някой училища има редовно отсъстващи, но с делигираните бюджети....

Албум ще има- снимаха се, подарък се обсъжда. Класът като цяло не е задружен, ще  отидат да се почерпят, но вероятно ще си седнат по компании. И ще се виждат- почти всички живеят в един район. А и извън София разстоянията са други.  Wink

# 256
  • София
Че кой говори за учениците? Joy

Обърках се Joy

# 257
  • София
На син ми класът са много задружни. С повечето са заедно от 1ви клас,  а 8 деца и от ДГ. Не искат да се разделят. На 7.06 заминават за зелено, с 3 нощувки, но аз ще го прибера пледи последната, че е на изпит. За албум събраха, за класната ние събрахме по 20 лв. На 15 ще се черпят в хепи. Много задружни, ще си липсват определено. 

# 258
В нашия клас момичетата не харесват пък момчетата, не съм чула за албуми, не е искала пари, събирахме по 5 лв.  за класната на една от родителската, но не знам какво ще вземат, не ме интересува. Даже и подарък не заслужава класната им, ако питат мен, едно цвете и довиждане.

Толкова неорганизиран клас/ училище ли, не знам, а уж елитно. Имало проблем преди години с някаква екскурзия и оттогава избягват.
Каквото такова, моята има 2-3 по-близки момичета, другите се залитнаха по чалгата и наргилетата и отпаднаха моменталически от приятелите.

# 259
И нашата екскурзия трябваше да бъде три дни , но майките се притесняваха за дъщерите си
да не им се случи нещо , и така остана отиване и връщане в един ден .

Повечето момичета си имат вече гаджета oт по горните класове  Със момчетата са във вечна опозиция  и се карат за глупости
кой бил зубър , кой се правил на отворко .
Иначе са задружен клас и хубави дечица . Момичета организират всичко , те решават как и кое да се прави (много са оправни).
За рождения ден на класната пускали само корейска музика и моя казал че е голяма тъпня , защото нямало рок .
И сега пак възроптал ако е само корейско ще се залепи до тв и ще гледа мача от световното .
Те пък му се развикали ако прави така по добре да не идва . Накрая се сдобриха и са го избрали да е водещ на тържеството . Общо взето пуберски истории , но мен ме радават , а и той всичко си споделя с мен .

Последна редакция: вт, 29 май 2018, 19:42 от ***vasilena***

# 260
Коментирахме наскоро оценките в училище, обвързани с НВО.
От наредба за оценяването, конкретно за учебната 2017 - 2018 година.

(5) Оценката от първия модул на всеки от изпитите от националното външно оценяване по ал. 1, изразена с качествен и с количествен показател, се отразява в училищната документация като текуща оценка по съответния учебен предмет.
Това е скалата за преобразуване на точките в оценка от миналата година ( последната шестица не ми е много ясна Joy)

# 261
Мерси  Peace
Как каква е последната шестица - абсолютната  Mr. Green

# 262
  • София
Дидева, много благодаря за тази таблица. Младежът се поуспокои малко, че няма да се включват и двата модула в текущата оценка.
Шестица няма да вържем, но на отличен се надяваме. Joy

Последна редакция: вт, 29 май 2018, 20:17 от Skiorche

# 263
  • София
Скъпи родители,
Казвам се Яна Шишкова, учител по китайски език в 138 СУЗИЕ "Проф. Васил Златарски".
Тъй като ви предстои да направите съдбоносен избор за бъдещето, заедно с децата, нека ви разкажа какво можете да очаквате, ако изберете нашата паралелка.
На първо място - китайският МОЖЕ да се научи, а специалистите с него са достатъчно малко, за да имат високоплатена и интересна работа за цял живот.
Децата ще учат в ето тази класна стая: http://china.edax.org/wp-content/uploads/2015/09/31.jpg
Ще усвоят не само китайския език, но ще имат много часове по китайска култура, приложни изкуства, митология, история, философия и туризъм. Ще ги научим както на ежедневно общуване, така и на западния и източния подход при взимане на решения. Това ще ги направи незаменими специалисти, независимо с какво изберат да се занимават вбъдеще.
Ще имат възможност да заминат за Китай по няколко програми (до момента Летния лагер в Пекин са посетили 47 наши ученици), а също така да следват в най-престижните университети в световен мащаб (в топ десет се намират в момента два китайски университета).
Ще излизаме често извън училище, за да посещаваме различни мероприятия - китайска кинопанорама, концерти и изложби, презентации по ушу, калиграфия и традиционни изкуства.
Децата ще имат възможност да участват в международното състезание Китайски езиков мост. Мои ученици са печелили два пъти първо място в Европа, второ и трето в света. Ако децата проявяват дори минимален интерес, ние ще го развием до безкрай, а пределът на онова, което ще могат да постигнат ще бъдат само мечтите им.
Днес, след много години труд, мога да ви предложа уникално в световен мащаб обучение, което да ги направи добри и много добре обучени хора и да задълбочи интереса им към заобикалящия ни свят.
Ако имате въпроси, заповядайте в нашите часове по култура в 58ми кабинет (на последния етаж вдясно), в 138мо СУЗИЕ, в сряда от 15.10 до 16.50 и в понеделник от 16.10 до 17.40. Поговорете с настоящите ни осмокласници или по-големите от тях, за да повярвате, че в България ИМА достъп до изключително добро образование и ние с радост ще ви го дадем.
Също може да разгледате цялата тема за прогреса на паралелката от първите й стъпки: http://m.bg-mamma.com/?topic=658243
Успех с резултатите и бъдете успешни в избора си!
Поздрави,
Яна Шишкова

# 264

По мое време ни съм ходила на частни учители, нито помн изпита какъв беше. Даже не помня как съм влязла в ПМГ, фасулска работа ще да е било Wink
Явно сме набори, приеха ме в СМГ, с едноседмичен вечерен курс преди изпита, наистина беше лесно.

Сега е е пълно безумие.... кой е по-по-най и всички искаме да ни приемат е 5-6 училища...

Сега е пълно безумие цялото ни образование! И разликата между тези 5 - 6 училища и останалите е огромна.
Синът ми в момента е 8 клас - миналата година беше нашето чудо - и учи в 32 СУИЧЕ. Мога да ви кажа, че няма база за сравнение с кварталните училища (бил е в 2 такива преди това). Всичко е различно - учители, отношение на учителите към децата, отношението на децата едно към друго, общото желание да се учи и интерес към учебния материал. В крайна сметка училището определя средата на детето. Фактът, че са приети деца с почти еднакъв бал, говори и за почти равни възможности. Целият клас държи висок успех и това се отнася и за 6-те паралелки. За сега сме много доволни. Дано да е така до края. А вече не знам дали има професия, за която да не ти искат да знаеш английски език. (А те наистина го научават!) Средното образование е база, на която стъпват децата ни и е престъпление, че повечето завършват полу-грамотни или с 'кухи' високи дипломи.
Е, затова е цялото това изтрещяване... Frowning1

# 265
  • София
Яна, благодарим Hug Ето така се прави представяне! Аз определено съм заинтригувана, а класната ви стая изглежда страхотно! Браво и успех Hug

# 266
Някой със СРС, не са ли хванали? Да е действал някой по системата Мартингейл? Или с опит да надцака системата на МОН? Заглушителни устройства, пищови, слушалки? Нищо не се казва още.
Чудесна презентация на Яна от Златарски.

# 267
Много добре изглежда и ми звучи "китайското" предложение .
Ако бяхме в София може  бих го избрала . А и китайците как настъпват в Източна Европа с бизнеса и са една от  най мощната еконимика в света -определено има хляб в тая работа ...

# 268
Много добре изглежда и ми звучи "китайското" предложение .
Ако бяхме в София може  бих го избрала . А и китайците как настъпват в Източна Европа с бизнеса и са една от  най мощната еконимика в света -определено има хляб в тая работа ...
Много добро попадение, но до колкото знам е платено. Въпреки това, бих искал, да съм информиран за таксата.

# 269
Няма никаква такса. Държавно е училището и балът е около 250-300.

Общи условия

Активация на акаунт