СЕДМИ клас – 6 – Последни метри до…най-добрите резултати!(28.05.2018–03.06.2018)

• 58 011
  • 642
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Циганските оркестри знаят кога са баловете на едно или друго училище. Съответно се паркират пред училището и ресторантите после и думкат ли, думкат.... Преди 3 години пред Шератон, където беше балът на дъщеря ми, имаше такъв  оркестър, и дори след оплакване на полицаите  в близост не се  мръдна въпросната формация. На бала на друго дете в друг ден, от друго училище,  в друг ресторант - също имаше..

# 316
https://www.dnes.bg/obrazovanie/2018/05/30/glavoblyskanica-za-12 … usporednik.377867
Joy Е, няма такъв майтап!
Някои наричат специалистите в МОН "говеда"! Дали е цитат или преносен смисъл, хм?
Нямаме отговор на мейлите до МОН за въпросната 13 задача от БЕЛ, дали да не изпратим до медиите за коментар?!

# 317
  • София
https://www.dnes.bg/obrazovanie/2018/05/30/glavoblyskanica-za-12 … usporednik.377867
Някои наричат специалистите в МОН "говеда"! Дали е цитат или преносен смисъл, хм?
Нямаме отговор на мейлите до МОН за въпросната 13 задача от БЕЛ, дали да не изпратим до медиите за коментар?!
Ами то само това остава, според мен.
На сегашният етап, в никакъв случай няма да излязат със официално становище. Поне да ги разнесем качествено из медиите. За нас е свирено, но не е нормално това да се случва за n-та поредна година и да няма промяна!
Ако не беше форум за майки, щях да използвам други изразни средства Rage

# 318
  • Sofia
Циганските оркестри знаят кога са баловете на едно или друго училище. Съответно се паркират пред училището и ресторантите после и думкат ли, думкат.... Преди 3 години пред Шератон, където беше балът на дъщеря ми, имаше такъв  оркестър, и дори след оплакване на полицаите  в близост не се  мръдна въпросната формация. На бала на друго дете в друг ден, от друго училище,  в друг ресторант - също имаше..
Много жалко, че човек един спокоен празник не може да изкара, без да му натрапват някаква простотия.
То на бал ще им думкат, пред гражданското на сватбата, на изписване на бебе... досега само на погребение не съм виждала такива навлеци (не, че е празник това де:))

# 319
Здравейте!

Момичета, чета Ви от началото на учебната година. Искрено пожелавам здраве и успех на децата Ви! Дано труда, усилията и отделеното време на всяко едно от тях да бъдат възнаградени!

Моля, ако на някого детето е посещавало  курса по БЕЛ, в школата Образователни технологии, воден от Мария Божанова, да ми сподели мнение на лично съобщение.

Още веднъж: успех на децата Ви!

# 320
  • софия
Ние бяхме при Цветанка Радева,  ако ви интересува.

# 321
  • София
Мисля, че втора испанска гимназия е 157 ГИЧЕ.
Сакън !

# 322
  • В светлината на слънцето
И моята щерка иска да учи френски. Или немски. Та ако не стане френската, ще пишем 35-о, 12-о и мооооже би 133-о.

Моята иска на първо място испанската, после френската, и там вече идва дилемата с 35 или 133.
Мисля назад да сложа и 31во и/или 12то с испански, тъй като са ни  близко, по мое време беше с добра слава Бастилията(31), а сега ..... то и за френската казват, че е наркоманско, ама ...ще видим
Дъщеря ми в момента учи в 31-во.От  5-ти до 7-ми клас езиковите паралелки са зле.За по-нагоре не мога да кажа.

Да, за 31-о има такива приказки, дори се говори къде точно се случва купуването на прахчетата. Дали е истина - не знам. За гимназиалното им обучение се чуват добри неща, особено за немската паралелка. Мисля да го пишем, защото ни е близо. То реално погледнато за наркотици се говори, че има почти навсякъде, което е една друга тема.
За испанската паралелка на 12-о нищо не знам, може би защото испанският внезапно отпадна при нас като интерес и девойката спря да се вълнува. На тях силни са немската и френската паралелки, това съм чувала от познати деца, завършили там сравнително наскоро. Нямат квоти.
32-о категорично няма да го включваме. Нямам идея как е като обучение, но работя близо до него и имам доста добър поглед над големите ученици извън училищния двор. Не бих искала за детето си такава среда, честно. Същото мога да кажа и за 18-о. Така че тези две училища - твърдо не. Децата на мои колеги учеха и в двете училища, нито едно не продължи в гимназиите им, макар да имаха точки. На други учат там в момента, те също не смятат да продължат. Вероятно си има причина.
138-о, където е китайската паралелка. Живея до него, повечето деца, които учат там са или от детскоградинския ни период, или съседчета, или приятелчета. Та много са разказвали и те, и родителите. Училището е зле - и като преподаватели, и като среда, и като дисциплина. Изключение е въпросната китайска паралелка, която е като оазис там. Преподавателите в нея по специални предмети са нещо различно и точно те правят паралелката. Лошото е, че децата все пак трябва да учат и при останалите. Така че всичко, свързано с Китай е ок, останалото - не. Ако моята се интересуваше и вълнуваше поне на милимунда от този език и култура, не бих се колебала да я запиша там, въпреки негативите, защото има бъдеще в този език и ни е под носа. Но тя не ще.

# 323
Мисля, че само това е начина иначе няма да реагират.А и сами да се вкарат в поредния скандал ......не  вярвам.
Ако исзлезне в медиите , искат не искат трябва да кажат нещо.

# 324
За 32 имам много добри впечатления  за малките. За чалга- културата и оркестрите, ми за съжаление тя е част от манталитета ни, май няма училище, в което да липсва...дори и в АК. Все пак училищата са отражение на обществото ни.

# 325
Bunova, аз съм за писане до медиите. Ако имате познат журналист, смело пишете.

# 326
Bunova, аз съм за писане до медиите. Ако имате познат журналист, смело пишете.
Мисля, че трябва да се приложи писмото пуснато до МОН, за да се вижда , че няма реакция. Нямам познат журналист.

# 327
Ако нямам отговор до утре на обяд, ще изпратя мейла насам-натам.

# 328
Сигурно вече повечето работи са проверени. Според мен, нищо няма да се промени.

# 329
Ако не се промени за нашите деца, то поне обществото да чуе, а пък може да се вземат в ръце и да не се повтори следващата година.

Общи условия

Активация на акаунт