СЕДМИ клас – 6 – Последни метри до…най-добрите резултати!(28.05.2018–03.06.2018)

• 58 613
  • 642
  •   1
Отговори
# 405
  • Резерват "Северозапад"
Според учителката по БЕЛ на дъщеря ми - и текстът, и преразказът са били по-трудни.

# 406
  • sofia
А кога се очаква статистиката?

# 407
  • Варна
Някой дали знае, след като излезе първо класиране, ще се знае  минималния бал, с който децата са се класирали с гимназиите? Например, ако сме се класирали за 5-то желание, а в четвъртото са приемали с минимален бал 30 точки над нашия, то няма никакъв шанс да чакаме второ класиране...

# 408
Няма как да избягате от чалга и наргилета.Всичко зависи от много неща-от семейна среда,от приятелска среда,от това доколко самото дете е отворено да пробва разни нови неща.Пък и да ви кажа честно,не виждам кооой знае каква драма в това да слуша от време на време Азис,на купон например.това прави ли го лошо дете?!
   Присъствайки от доста време в темата,няколко години,смятам,че никой от нас не стимулира чалга поведение в детето си.Така че,споко ,мами./В скоби да кажа,че предпочитам да слуша Ивана,отколкото някой рап парчета /
   Моите деца са опитвали и наргиле,и цигари,и на концерт на Шабан Шаулич е ходила каката- в Балкана,на палатка.А пък концертът на Слави на Нац. стадион продължава да й е номер едно като преживяване и емоция.Това изобщо не й пречи да вземе немска диплома,да учи,работи,да кара стаж и прочие.
    Убедено вярвам в максимата,че са важни първите седем!!!

Последна редакция: чт, 31 май 2018, 11:38 от марулета

# 409
Някой дали знае, след като излезе първо класиране, ще се знае  минималния бал, с който децата са се класирали с гимназиите? Например, ако сме се класирали за 5-то желание, а в четвъртото са приемали с минимален бал 30 точки над нашия, то няма никакъв шанс да чакаме второ класиране...
Винаги има шанс. Нищо не губите, ако изчакате второ класиране. Особено сега с онлайн системата, когато на първо класиране деца от други области просто тестват дали ще ги приемат примерно в СМГ на първо класиране.  И да, публикува се такава справка за минималните и максималните балове.

А кога се очаква статистиката?
Миналата година резултатите излязоха в петък вечерта, а статистиките започнаха да се появяват от понеделник.

# 410
Според мен винаги има смисъл да се изчака второ класиране, а и нищо няма да загубите , ако участвате - ще се класирате за по-предно желание или просто ще останете на същото място.

# 411
  • Варна
Да, разбира се, ще изчакаме второ класиране, но друго е като видиш колко точки те делят от него Simple Smile

# 412
Момичета, имам питане към по-запознатите - до каква степен бих могла да ползвам миналогодишната статистика за минималните балове на първо и второ класиране за Пловдив като ориентир? Имало ли е много големи разлики през различните години? Примерно, ако миналата година последното прието момче на първо класиране  е било с бал 420, плюс-минус колко точки бихме могли да очакваме за тази година? Наясно съм, че няма как да се предположи с точност, но от момента, в който резултатите от НВО бъдат публикувани, до излизането на статистиката (доколкото разбрах излизат с  2-3 дни разлика), ще настанат големи вълнения...стигат ли ми точките, или не ми стигат …. Засега сме в очакване дали прогнозните резултати от БЕЛ и МАТ ще съвпаднат с реалните такива.

# 413
  • София
Хайде да хвърим малко боб! Joy За занимавка, докато излезе статистиката. Wink

Преразказът тази година е по-труден. И като текст, и като дидактическа задача. По-труден е и вторият модул по математика, заради 24-та задача. Първите модули са съизмерими с миналогодишните според мен. Някой писа по-напред в темата, че се очаква балът да падне с 4-5 т. Аз очаквам по-голямо понижение и баловете за топ гимназиите да са по-близки до тези през 2016г., отколкото до миналогодишните.

Последна редакция: чт, 31 май 2018, 12:41 от sanaka

# 414
  • тук-там
2016 с колко е по-нисък бала от 2017-та?

# 415
  • София
Хайде да хвърим малко боб! Joy За занимавка, докато излезе статистиката. Wink

Преразказът тази година е по-труден. И като текст, и като дидактическа задача. По-труден е и вторият модул по математика, заради 24-та задача. Първите модули са съизмерими с миналогодишните според мен. Някой писа по-напред в темата, че се очаква балът да падне с 4-5 т. Аз очаквам по-голямо понижение и балове за топ гимназиите да са по-близки до тези през 2016г., отколкото до миналогодишните.
+1 Simple Smile
Вземете  минималния бал за  2017 в исканата паралелка в точки и след това го сравнете с  обърнатия от оценки в точки бал за същата паралелка от 2016. Ще видите на колко възлиза разликата. Разбира се  тази разлика не е константа за всички паралелки, но ще имате ориентир по зададения въпрос.

# 416
  • София
Да, разбира се, ще изчакаме второ класиране, но друго е като видиш колко точки те делят от него Simple Smile

Стават и чудеса! На второ класиране, според нас недостижимият бал за английската, стана достижим!

# 417
  • София

Доста по-нисък. 2016 баловете бяха все още с оценки и в зависимост от това, коя формула се ползва /дали за 3-ка се вземе 16, 18 или 20 т./ има известна разлика при преобразуването, но ги изчислявах приблизително така /за момичетата на 1-во класиране/:

НЕГ: 2017 - 464,500; 2016 - 448
СМГ: 2017 - 472,500; 2016 - 454
164 ГПИЕ: 2017 - 441; 2016 - 430

и т.н. +/- 2, 3 точки. Но са значително по-ниски.

Последна редакция: чт, 31 май 2018, 12:55 от sanaka

# 418
  • Резерват "Северозапад"
Лошото е, че от миналата година са с точки и трябва да падне едно смятане Joy Joy Joy.
Иначе и на мен ще ми е интересно да видя минималните балове от 2016 година...в точки Wink.
П.П. Вече са ме изпреварили - Благодаря!
П.П.П. СМГ и НЕГ са обърнати баловете Peace.

# 419
  • Cobrs
За успокоение на мамите да кажа, че има и деца, които, независимо от резултатите от матурите, ще учат в частни училища. Има смисъл да се изчака второ класиране.

Общи условия

Активация на акаунт