Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 10

• 62 314
  • 797
  •   1
Отговори
# 180
На смесителите им сменяйте само патрончето, бе хора. На китайските е по 3-4 лева, на Видимата са керамични май към 10-на лева.
Ако пък сълзи отстрани, вероятно са прищипали гумичката като са затягали батерията. Гумичката е под левче.
Грехота е да хвърляте цяла батерия заради повреда на дребна част по нея. Знам, че вече никой не обича да ремонтира: ово йе стандарт - **беш, фъргаш. Ама не е нужно да е така.
Капачето, на което е легендата синьо/червено се сваля с отверка (или с нокът). Показва се едно болтче - отвиваш го и пада дръжката. Под дръжата виждаш патрона - с един голям ключ се отвива гривната, която го държи.
За 10 минути работа, ако не си с две леви ръце и не те мързи.
Душ батерия същия ли е принципа. Той наемателя естествено иска нова батерия, щом не я плаща той, защо да се занимава с алабаланици.
Благодаря ти, Крис.

# 181
Преди три месеца ми предложиха за гледане 6 апартамента. Преди няколко дни пак пуснаха обява на 3-ти етаж 118 К, на по-високия беше 125 К. Снимките са доста далече от реалността.
https://m.imot.bg/details/1b150633545807005.
На фасадата висят огромни транспаранти "Продава се". За Артекс - наистина предполагам, че строителството е качествено. Огромен коридор с 20 врати по никакъв начин не ми създава усещането за дом. Но със сигурност на някой му харесва. Относно отоплението - в тази сграда на Арко има локално такова, но изрично ми казаха, че в апартаментите, които гледах, не се ползва, защото живущите предпочитат климатиците. Аз живея в стара тухла от 60-те. Високи тавани, 80 кв.м чиста светла квадратура. Нямам сметка за парно + топла вода  над 120 лв. за 7 години, като се поддържа целодневна температура 22-23 градуса. Живяла съм на квартира НС, локално отопление - под 40 кв.м чиста площ, ниски тавани, двама работещи, прибиращи се след 19.00, без дете, без топла вода и сметките ми бяха даже по-високи отсега.
От сграда с 50-60 апартамента, щом са останали само 3 си мисля, че е мнооооого добре. Явно инвеститора е подбрал правилното място и явно цените не са високи спрямо по-високото качество на изпълнение. Както сама виждаш правилно съм препоръчал тази сграда за инвестиция. Относно старото строителство мога да кажа, че съм добре запознат, защото аз самия до сега съм избушил до нула и подменил всички инсталации в три апартамента и мога смело да твърдя, че КАЧЕСТВЕНОТО ново е по-добро от старото. Вярно е, че дори и сега не всички нови сгради се строят качествено, но все пак има възможност за избор и който иска, и се консултира малко може да намери много добри предложения.

# 182
Качествените строители влагат такива материали, че не чуваш виковете на децата на съседите или тропането на обувки и токчета над главата ти.
Това не е от качествени строителни, а от качествени довършителни материали. Т.е. качествен строител.е този, който ти предава апартамент във вид за вкарване на мебели?
Качествения строител ти предлага апартамент на ШЗ направен с качествени тухли, с изолация в стените между отделните апартаменти, с изолация в плочата, с вата, а не стиропор за външната изолация, с качествени шумоизолиращи входни врати и с качествена висок клас дограма.

# 183
Тази сграда на Арко - мястото е много шумно и мръсно от улиците и булеварда. Отделно целият район е в ниското, зимата е още по-зле. Силно подозрителна съм, като видя "локално отопление".

# 184
.

Последна редакция: чт, 14 юни 2018, 15:43 от Анонимен

# 185
   При новото качествено строителство вида на отопление няма особено значение. Винаги ще ти е топло и сметките ще са минимални. Качествените тухли, дограми и изолации правят чудеса в топло и шумоизолацията. Повтарям това важи само за новото КАЧЕСТВЕНО строителство, а не за масовката. Да не забравяме, че много хора ги интересува единствено цената и това води до доста идиотски предложения в квадратурите, разположенията и материалите, които се влагат в част от новите сгради. Относно района мога да кажа, че за каквото си плащаш това получаваш. В истински добър район цента на апартамент с подобно качество ще е по две. Не забравяй обаче, че много хора не могат да си позволят да дадат по 2000-2500-3000 евро м2 за апартамент.

Последна редакция: чт, 14 юни 2018, 13:19 от Анонимен

# 186
За Ателие за под наем в Студентски град - според вас трябва ли да купя климатик? Или е достатъчен конвекторен радиатор.
Двата прозореца са на север, вратата към терасата е на запад.
Нова сграда с добра топлоизолация, не е последен и първи етаж.
22 кв.м.е помещението за отопляване.

# 187
Зависи от качество на строителство, колко е добра наистина изолацията, наоколо отоплява ли се. Среден клас климатик е по-зле от хубав конвектор, отделно, че мен климатика ужасно ме дразни с шума и духането, и сухия въздух. Аз не бих купувала климатик. Ако чак толкова искат наемателите и толкова много държиш да са точно те - винаги може да поставиш или да се разбереш те да си сложат за сметка на наема.

# 188
  • София
Ориентирайте ме за актуален наем, моля.
Младост-3, на 300 м. от метростанция, едностаен, тухла, последен етаж, арковиден таван, но има ниско в предните ъгли /1,80 м./, изток, ТЕЦ, без тераса, 44 кв.м /чисто 39/, обзаведен, не е лукс, не е гробница - средна работа.

# 189
Бих му дала 400, но може и към 500 да се отдаде при високо търсене. Пробвай 550, ако няма кандидати, можеш да смъкваш. В добро състояние ли е покривът и усещат ли се жега и студ?

# 190
  • София
Ремонт е правен на покрива преди три години. Има допълнително конвектор за през зимата. Лятото е топло, но това е малко относително - на мен винаги ми е студено и лятото там ми е добре, а зимата пускам задължително допълнително отопление, докато на мъжа ми му е все топло и той едвам деяни лятото, а зимата му е добре.

# 191
Звучи като съвсем нормално като за последен етаж. Който наема, има предвид и това - ремонтиран покрив е супер, ясно е, че абсолютно среден апартамент, около който се топлят всички, ще е малко по-топъл, но пък първи етаж често е много по-студен. Огледай макс. цена в другите обяви в района, пусни на нея, ако няма кандидати - винаги можеш да смъкнеш. Сега лятото не знам как е, но след месец-два ще се появи засилено студентско търсене.

# 192
  • София
Благодаря, Vessela Nickolaeva.

# 193
Малко за ориентир из пазара. Цените са средни, да не скочите сега с коментари, че лелинчо на братовчедката дал по-скъпо, пък сестрата на колежката от другия отдел си намерила по-евтино.

http://iconomist.bg/%D0%BD%D0%B0%D0%B5%D0%BC%D0%B8-%D0%B2-%D1%82 … 0%B0%D0%BD%D0%B5/

# 194
На този дето е писал статията- гроздето му е кисело Simple Smile не се отчита фактът, че аз моите два апартамента ги отдадох без посреднически услуги именно тази година. И че краткосрочните наеми в топ центъра набират сила, ама те нали не вземат комисионна от тях, и затова ги оплюват:-)))
Забравих и за фейсбук групите , които свързват двете страни и от които брокерите не вземат комисионна.

Може би така се отсяват, и наистина леко по-скъпите остават за агенциите, и затова те си правят подобни изводи

Последна редакция: пн, 25 юни 2018, 19:29 от rumka833

Общи условия

Активация на акаунт