Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 10

• 63 040
  • 797
  •   1
Отговори
# 405
В нейния случай очевидно, че е по-добре да не му плаща сметките, а да му спрат тока и да се изнесе.
За такива случаи депозитът трябва да е двоен, а не намален. Sad

# 406
Не е направен. Прави се от топлинния счетоводител, ако си платиш, но в случая не са го направили. Сумите тук едва ли са големи, но казусът е и на приятелка, която в топлия сезон се премести на ново място, а е плащала доста високи сметки за парно - обичайно е било така и при изравняване са връщали доста. Обаче на собственика и излиза, че тя му е дала едни 200-300 лв. отгоре.

Ами без да е отчел топлинния счетоводител малко трудно ще се сметне кой какво има да дава. Освен като излезе изравнителна, да се правят някакви сметки от наемодателя кой колко е изхабил. Все пак нали при всяко влизане и напускане на наемател се засичат уредите. Така че като изравнителната излезе да се направи една сметка пропорционално на това кой какво е изхабил като се вземат предвид тези начални и крайни показания на топломера...

# 407
Румка, спиране на тока от централното табло на сградата? Без наемателят да знае, че ти си го спряла, де.

# 408
Румка, спиране на тока от централното табло на сградата? Без наемателят да знае, че ти си го спряла, де.
Че защо е нужно? Не го ли спират след една неплатена сметка?

# 409
Когато една сметка стане просрочена, вече е излязла следваща и стават две за плащане.

# 410
Но при две неплатени смети спират тока от енерго-дружествата.

# 411
А дотогава наемодателят може да пие една-две студени води.

# 412
Но при две неплатени смети спират тока от енерго-дружествата.
И във Варна вече го спират при 2 последователни неплатени сметки.
Румка не знам какво да кажа, нямам думи.

# 413
Румка, партидите на негово име ли са? Трябва възможно най-скоро да се отървеш от този наемател.Сменяй патрона...

не са на негово име. Ами то и аз се зарадвах като каза, че ще напуска. Даже последния път в платежното написал в основанието “предизвестие”. Ама май не може да си намери друг четиристаен след ремон на удобно място за 700 лв, Та днес звънял на ММ да му каже, че щял да плаща наема, да не търсим нов квартирант за момента.
За мен по- правилното е да си отива, но ММ - зная го аз къв е, пак ще склони.

Не мога да чу дръпна толкова лесно шалтера, не съм от София. А и той лесно може да се обади и провери и да разбере. Той си знае точен ден и мас на прекъсване за неплащане на всичко - телефони, интернет, вярвам че и за тока е запознат. Не му е за пръв път да е в затруднение ...

# 414
Изводът от случката е да не пренебрегваме депозита под какъвто и да е предлог при сключване на договора

# 415
Да, защото сега и да намилам на ММ -полза няма.

# 416
Да, защото сега и да намилам на ММ -полза няма.

Полза има, ако се поучи от грешката си. А косвено и за всички, следящи темата.

# 417
Simple Smile
Съгласна съм.
ММ си взе поука. Наемателят ни иска да преподпишем договора, но не с него персонално, а с фирмата му. И ако това с случи - ще искаме депозит в размер на 3 наема, и нещо като декларация ли, не знам точно какво- че ако не си плащат сметките като излязат, и наема до 10-то число, ги извеждаме до 5 дена като им изнесем вещите на пътя, и те нямат право да ни съдят. Нещо от този характер, защото все пак има фирма и някои по-ценни вещи.

Ако имате някаква идея, споделете

# 418
Не бих се занимавала повече с този наемател. Да се изнася. За три месеца само разправии, това при нов договор дори и да се вземе троен депозит няма да се промени., всеки месец да е разправия за наема и за сметките и пазарлък не си е работа.

# 419
И аз не бих се занимавала повече с този - явно е някакъв дребен тарикат, а такива непрекъснато създават проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт