Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 10

• 62 295
  • 797
  •   1
Отговори
# 135
5 човека в една хотелска стая, за да не плащаш високия наем на изедниците-хазяи? Rumka, оставете ги тия апартаменти, купувайте хотели.

# 136
Не съм казала нищо за изедници. Това е реален случай от студентските ми години в Търново. Така си бяха решили, 5 човека, работещи студенти. Плащат стаята, не се занимават после със сметки. Не знам колко време изкараха. Аз не бих се навила, но явно е въпрос на приоритети и навик.

# 137
Абсолютно никога не съм познавала такива хора. А край мен винаги е имало доста, които са на квартира - и студенти, и наскоро завършили. Интересно ми е каква е тази стая, в която се събират пет човека, и то не за една вечер. Ако хотел беше по-изгодно, нямаше да има бум на airbnb наемите.

# 138
5 човека в една хотелска стая, за да не плащаш високия наем на изедниците-хазяи? Rumka, оставете ги тия апартаменти, купувайте хотели.

хихи, то нали сега започна да става модерно - да се строят апарт-хотели, за да не се налага да осигуряват паркомясто?
Като нищо ще си купя някой и друг апартамент в хотел Wink

Gal - бъде по-ведро настроена. Още когато си търсеше квартира тук хората ти казаха, че имаш нереалистични очаквания - какво можеш РЕАЛНО да вземеш с парите, които си си предвидила. Не какво ти се иска на теб, а какво може да стане.
Съжалявам, ако не ти е ОК на новото място, и ако обстоятелставата не са идеални при теб.
Но пък ти си млада - струва ми се, че си наскоро завършила университета, и времето е пред теб. Ще поживееш на квартира 3-4 години, ще ти увеличат заплатата, и тогава ще видиш, че има и друга гледна точка.

# 139
От университета излязох преди почти 10 години Simple Smile Поостаряла съм вече и с няколко квартири зад гърба Simple Smile
Но благодаря, моят квартирен проблем засега е решен.

# 140
@румка - аз не мога да разбера, във всяка тема и за който квартал стане дума, вие все сте купили/продали там, миналата един, по-миналата друг, предната 2-3 - да не сте българския Доналд Тръмп?
Не че ми влиза в работата, просто не ми звучи сериозно някоя си бг-мама да е такъв пък чак имотен магнат.
Освен да сте брокер и да участвате в много сделки, та като кажете "продадохме/дадохме под наем" да се има предвид - хората продадоха, а аз им посредничих?

# 141
@румка - аз не мога да разбера, във всяка тема и за който квартал стане дума, вие все сте купили/продали там, миналата един, по-миналата друг, предната 2-3 - да не сте българския Доналд Тръмп?
Не че ми влиза в работата, просто не ми звучи сериозно някоя си бг-мама да е такъв пък чак имотен магнат.
Освен да сте брокер и да участвате в много сделки, та като кажете "продадохме/дадохме под наем" да се има предвид - хората продадоха, а аз им посредничих?
Разгледай отново всичките и постове и ще видиш, че си в огромна заблуда. Въобще не е вярно, че е писала за продажби във всички квартали. А това, че ти нямаш възможност или желание да влагаш в недвижими имоти си е лично твой проблем. Също така не виждам причина да мислиш, че всички във форума трябва да са със ниски и средни доходи. Колкото и да не ти се вярва в България има хора с доходи над средния и това не им пречи да пишат във форум като този. Който между другото в много случаи е доста полезен.

Последна редакция: ср, 13 юни 2018, 14:18 от Анонимен

# 142
Пак казвам - инвестицията вече я имам, просто е под формата на стар сграден фонд на място, което изисква огромен времеви и финансов ресурс за ремонт. Не желая да изкарвам грандиозни пари, искам да не губя. Някой ще каже ли за ориентир квартали или ще се чепкате кой какви имоти къде има, какво отдава и продава?

# 143
Разгледай отново всичките и постове и ще видиш, че си в огромна заблуда. Въобще не е вярно, че е писала за продажби във всички квартали. А това, че ти нямаш възможност или желание да влагаш в недвижими имоти си е лично твой проблем. Също така не виждам причина да мислиш, че всички във форума трябва да са със ниски и средни доходи. Колкото и да не ти се вярва в България има хора с доходи над средния и това не им пречи да пишат във форум като този. Който между другото в много случаи е доста полезен.
Подкрепям казаното. Румка е писала за само за няколко лични сделки, а постовете й за мен са интересни и полезни!

# 144
Пак казвам - инвестицията вече я имам, просто е под формата на стар сграден фонд на място, което изисква огромен времеви и финансов ресурс за ремонт. Не желая да изкарвам грандиозни пари, искам да не губя. Някой ще каже ли за ориентир квартали или ще се чепкате кой какви имоти къде има, какво отдава и продава?
Търси някъде до метростанция-Дружба най-добре. Там има бизнес сгради и вероятно цените няма да паднат главоломно. Иначе с продажбата на един апартамент пред разпад да купиш два ново строителство, не е реалистично. Ще трябва да вложиш поне едни 25 хил.евро по прехвърляние и ремонти, дори и да намериш два абсолютно маломерни двустайни НС. Кофти е, че ще правиш по два пъти скъпите неща-баня, кухня, уреди. Но не е невъзможно.

# 145
Много добра инвестиция е бъдещата сграда на Артекс в Дружба. Там цените на зелено са много добри, особено ако купиш апартамент на по-нисък етаж (около 900 евро м2). За отдаване под наем ниския етаж не е голям проблем, особено при сграда с охрана. Общите части на Артекс са много луксозни и строителството им е доста добро. Единствения проблем е, че поради ниските цени в Дружба не е ясно кога реално ще започнат строителството, защото имат да дострояват две огромни сгради( в Изток и Лозенец) с много високи продажни цени и те са им приоритет.

# 146
Момичета - не съм обяснила добре явно. Продавам тристаен в Лозенец, който е близо до метро, но е за малко повече от основен ремонт, с който нямам сили, време и нерви да се занимавам. Последен етаж, 1965 г. Искам да купя друг/ и имоти, просто по-нов/ и и с по-малки разходи за ремонт. Един вид да подновя сградния фонд. Иска ми се и да не стои празно, затова попитах за квартали....
Ако успеете да го продадете, ориентирайте се за нещо пак старо строителство, монолитно, защото новото строителство е с ужасно калпаво качество, нереални квадратури, ниски тавани, просто едни зле направени кутийки. Старото Ви е с реална площ, няма общи части, а в "новото", което на 3-5 година е вече в ужасно състояние - доста сме ходили по тези "нови, качествени" строежи и се нагледахме на ужасии - и от велики "качествени строители" и от недотам известни - и накрая изкупихме при едно малко неочаквано наследство в старо строителство, от останалите наследници частите и много по-добре стана така - и входът се поддържа и жилището е реална квадратура и хубаво изложение и до метро и до градски транспорт, направихме основен ремонт и е с дългосрочни познати, живеещи там и пазят и си плащат всичко навреме.

# 147
Момичета - не съм обяснила добре явно. Продавам тристаен в Лозенец, който е близо до метро, но е за малко повече от основен ремонт, с който нямам сили, време и нерви да се занимавам. Последен етаж, 1965 г. Искам да купя друг/ и имоти, просто по-нов/ и и с по-малки разходи за ремонт. Един вид да подновя сградния фонд. Иска ми се и да не стои празно, затова попитах за квартали....
Ако успеете да го продадете, ориентирайте се за нещо пак старо строителство, монолитно, защото новото строителство е с ужасно калпаво качество, нереални квадратури, ниски тавани, просто едни зле направени кутийки. Старото Ви е с реална площ, няма общи части, а в "новото", което на 3-5 година е вече в ужасно състояние - доста сме ходили по тези "нови, качествени" строежи и се нагледахме на ужасии - и от велики "качествени строители" и от недотам известни - и накрая изкупихме при едно малко неочаквано наследство в старо строителство, от останалите наследници частите и много по-добре стана така - и входът се поддържа и жилището е реална квадратура и хубаво изложение и до метро и до градски транспорт, направихме основен ремонт и е с дългосрочни познати, живеещи там и пазят и си плащат всичко навреме.

Това което казваш важи за строителството от 2010-2013 година. Последните няколко години с вдигането на цените се вдигна и качеството. Ето едно добро предложение. Лично съм ходил да разглеждам сградата и е доста добра. Слагат каменна вата в стените и е с тухли винербергер. Вярно е, че е лайт модела, но пак са доста добри. Имат няколко типа двустайни. Едните са маломерни за инвестиция и отдаване под наем, а има и с доста големи стаи, които са идеални за лично ползване, но и цените са по-високи заради по-голямата квадратура. https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b150771976370626. - Това е входът с маломерни апартаменти. В другия вход са по-големите.

Последна редакция: ср, 13 юни 2018, 15:51 от Анонимен

# 148
Хора, наистина ли съветвате да си купи апартамент в дружба до метрото или в сградата на артекс в дружба? Първото, ако не е на зелено почти сигурно означава в дружба 1, където е пълно с цигани. Второто ще бъде най-голямото гето на света - само вижте колко високи блокове ще са? А вие даже я съветвате да си купи на нисък етаж в висок блок? Да не говорим колко по-ниски са наемите в Дружба. За мен е много по-важно да е качествено жилище, независимо къде. Както каза някой, след това да можеш лесно да го продадеш...

# 149
  • София
Прочетох по-напред мнение, че покупката на имот за инвестиция трябва да бъде в имот без забележки и с топ локация, с което като цяло съм съгласна, но искам да поразсъждваме кое е топ локация.
Според мен за София това е център, вкл. широк (с известни изключения), Бургас/Варна - в близост до морето, т.е. локации, които няма да поевтинеят в дългосрочен план. Младост например е "гореща" локация, но в никакъв случай не е "топ".

Общи условия

Активация на акаунт